Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Μήνυμα αναγνώστη για τον δρόμο Αγιά Φωτιά - Παλαίκαστρο

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQpm7Emmy82uFkN1g4oF0uUXshck-HETRhy3WeWt5RAetq-S9sT
Θέλω να δημοσιεύσω αυτό το θέμα γιατί αν και έχω ζητήσει από την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου να μου απαντήσουν για την παραλαβή του παραπάνω έργου το οποίο παραλήφθηκε  όπως εγώ έμαθα πριν τρεις μήνες , το 2013 .

Το έργο παραλήφθηκε λοιπόν πριν από έξι  χρόνια!! Ο δρόμος αυτός καταρρέει ,με τα σαμάρια του ,τις λακκούβες του, τις ανοικτές του χαρακιές κ.λ.π.  Σε αυτό το δρόμο, τον οποίο χρησιμοποιούμε εμείς οι επισκέπτες μας  και τα παιδιά μας, σε αυτόν τον δρόμο , κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα .
     Στα αρχεία σας 2008-2009, υπάρχουν οι τότε αναφορές μας σαν Δήμος Ιτάνου που ζητούσαμε τα αυτονόητα . Ο δρόμος να είναι δρόμος. Ο τότε Νομάρχης κ.  Αναστασάκης μας έβγαζε (βλάκες) και ότι είχαμε άδικο στις καταγγελίες που κάναμε τότε σχετικά με το τι βλέπαμε εμείς οι βλάκες!!  Τελικά βλέποντας τις κακοτεχνίες και τις προχειρότητες πήραμε ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο του τότε Δήμου Ιτάνου και καλέσαμε τους ελεγκτές Επιθεωρητών Δημοσίων έργων για να έλθουν και να ελέγξουν τον δρόμο και αν ακολουθήθηκε η μελέτη. Η έκθεση και απόρρητη μάλιστα (τον λόγο τον καταλαβαίνουν όσοι ξέρουν) μας ήλθε στον Δήμο Ιτάνου, (προϊστάμενος και υπογράφον την έκθεση κ, Αλεξάκης) . Δυστυχώς ή ευτυχώς τότε έγινε η συνένωση με τον Δήμο Σητείας και εμείς αποστείλαμε με σχετικό διαβιβαστικό αυτήν την έκθεση στον Δήμο Σητείας για τις δικές του πλέων ενέργειες. Δεν έγινε όμως τίποτα απολύτως !!!
   Από το Δεκέμβριο που το έμαθα έστειλα την 17 και 19/12 2019 , μέιλ στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου για να μου πουν σαν Πολίτης , που  εγώ όπως και όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουμε το δικαίωμα να μαθαίνουμε   που πάνε τα χρήματα μας  , ποια ημερομηνία παραλήφθηκε το παραπάνω έργο , από ποια επιτροπή  και αν έλαβαν υπόψιν τους την έκθεση των επιθεωρητών δημοσίων έργων η οποία ήταν κόλαφος !!!!  Την 20/01/2020 έστειλα μέιλ  στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σητείας για να το πάω το θέμα Ιεραρχικά κοινοποιώντας το στον κ. Δήμαρχο ,στους Δημοτικούς Συμβούλους της εκλογικής μας περιφέρειας και στην τοπική κοινότητα. Η τεχνική Υπηρεσία με το υπ'αριθμόν 428/22/01/2020 ζήτησε από την Αντιπεριφέρεια να απαντήσουν στο έγγραφο μου αυτό . Μέχρι και Σήμερα καμία απάντηση!!   

   Για τους παραπάνω λόγους και επειδή πιστεύω ότι έχουν μεγάλη  ευθύνη αυτοί που παρέλαβαν το παραπάνω έργο , αλλά το βασικότερο ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να συμβεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα , θέλω να φέρω τον θέμα στην δημοσιότητα και περιμένω από τον Δήμο Σητείας  να ζητήσει την Δικαστική διερεύνηση του παραπάνω θέματος. Γιατί το να προσπαθείς με το πινέλο να βάφεις τις χαρακιές του δρόμου δεν τις επισκευάζεις τις σκεπάζεις.
                                                                                                                                                                          Μπριλάκης Νικόλαος



  

Συνολικες προβολες σελιδας