Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Ανοιχτή επιστολή προς την Δημοτική Αρχή Σητείας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας στέκεται με αίσθημα ευθύνης μπροστά στην κρισιμότητα των εξελίξεων, που προτάσσουν επιτακτικά τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας του λαού, μέτρων προστασίας των εργαζόμενων. Τονίζουμε την ανάγκη:

  1. Να ληφθούν από τη δημοτική αρχή όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δημοτών και των εργαζομένων του δήμου από την εξάπλωση του κορονοϊού, με έμφαση στους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Να εξασφαλιστεί στους εργαζόμενουςπου είτε είναι γονείς και χρειάζεται να μείνουν με τα παιδιά τους, για το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά, είτε είναι ασθενείς οι ίδιοι είτε μέλος της οικογένειάς τους, άδεια πλήρους αποδοχών και ασφάλισης, χωρίς να εξαντλήσουν την κανονική τους άδεια.
  2. Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και να ασκήσει πίεση ο Δήμος Σητείας στην κυβέρνηση για τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Σητείας που αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά, μηχανήματα και αναλώσιμα. Οι υποδείξεις του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορονοϊού πρέπει να συνοδεύονται από σειρά μέτρων τόσο με ευθύνη του κεντρικού κράτους όσο και της Τοπικής Διοίκησης. Το αφήγημα της ατομικής ευθύνης θέλει ουσιαστικά να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, της σημερινής και των προηγούμενων, για τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος Υγείας, που ήταν γνωστές πριν την εμφάνιση του κορονοϊού, τις οποίες η Λαϊκή Συσπείρωση είχε επισημάνει στο δημοτικό συμβούλιο Σητείας διαχρονικά.
  3. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 4 μήνες τουλάχιστον όλων όσων επλήγησαν από την πανδημία, ιδιαίτερα όσων έμειναν άνεργοι ή είναι στο ΚΕΑ και σε καταστάσεις της πρόνοιας, απαλλαγή από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων για όλους τους αυτοαπασχολούμενους-επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.
  4. Καλούμε τη δημοτική αρχή και τη ΔΕΥΑ Σητείας να μην τολμήσουν να πάρουν αποφάσεις για διακοπή ύδρευσης ή άρδευσης σε φτωχές οικογένειες.
  5. Απαιτούμε από τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε καμία διακοπή ρεύματος και να γίνει επανασύνδεση όλων όπου έχουν διακοπεί.
  6. Το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει μόνο για τα τρέχοντα επείγοντα θέματα και κυρίως για μέτρα για την πανδημία. Τα σοβαρά θέματα πρέπει να περιμένουν, ώστε να συζητηθούν σε ανοιχτές συνεδριάσεις για όλους τους ενδιαφερόμενους και με τη δια ζώσης παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων. Τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων του ΔΣ και διά περιφοράς, που καθορίζει η εκδοθείσα ΠΝΠ (ΦΕΚ Α΄ 55/2020) η Λαϊκή Συσπείρωση γενικά δεν την αποδέχεται. Ωστόσο, συμφωνούμε να εφαρμοστεί ΜΟΝΟ για επείγοντα τρέχοντα ζητήματα, και ειδικότερα για ζητήματα που αφορούν σε μέτρα προστασίας του λαού από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού, έτσι που να συνεχιστεί η λειτουργία του Δήμου αυτήν τη δύσκολη περίοδο και να μην παρθούν με τέτοιο τρόπο αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα που αφορούν το Σητειακό λαό. Αυτή τη χρονική περίοδο προέχει η υγεία του λαού και τίποτα άλλο και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλη η προσπάθεια της δημοτικής αρχής.
  7. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τις λαϊκές οικογένειες της πόλης και των χωριών της Σητείας να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν αποφασιστικά απ’ την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε όλα τα αναγκαία μέτρα που αφορούν τη διαφύλαξη της υγείας και των δικαιωμάτων τους.
Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας

Πηγή : Ανατολή



Συνολικες προβολες σελιδας