Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Η Ελένη Περινού στο κέντρο του κόσμου(βιντεο-φωτο)

DSC00797
Επανασυστήθηκε στον κόσμο της Σητείας η Ελένη των αισθημάτων, των λέξεων,της ψυχής και της μουσικής,η Ελένη Περινού,που ως πολυδιάστατη προσωπικότητα,κάθε  φορά αποκαλύπτει νέες πτυχές και δείχνει νέους δρόμους που μας συντροφεύει, με τα βιβλία της και τα cd της , να ανακαλύψουμε.
Όπως ανακάλυψε η ίδια αυτήν εδώ την άκρη του κόσμου, που έκανε πατρίδα της και τόπο αναφοράς για την τέχνη της.

Σε μια ιδιαίτερη βραδιά, στο Καφέ Καφέ, πριν από λίγες μέρες, η Ελένη Περινού, πήρε τις νότες, τους στίχους και τα κείμενα της, πήρε και τους φίλους της για να τη συνοδεύουν και υποδέχτηκε τον κόσμο της Σητείας για να παρουσιάσει το τελευταίο της cd, «Στην άκρη αυτού του κόσμου» (Μετρονόμος), με την παράλληλη παρουσίαση-ανάγνωση από την ίδια αποσπασμάτων του πιο πρόσφατου μυθιστορήματός της , «Ε, και;»( εκδόσεις Αρμός).
Είναι πολύ σημαντικό να έχω στην δεύτερη πατρίδα μου τόσες αγκαλιές, είπε, στην αρχή της εκδήλωσης η δημιουργός, δίνοντας αμέσως και το στίγμα της σε μια άμεση , λιτή και ζέστη επαφή με τον κόσμο.
Η Χρύσα Περάκη ανέλαβε την εισαγωγική «σύσταση», αν και η Ελένη Περινού είναι γνωστή και στη Σητεία, ´όπως και στην υπόλοιπη  Ελλάδα, όπως σημελιωσε η κυρία Περάκη, που αναφέρθηκε στο κλείσιμο ενός κύκλου,που άνοιξε στην Μαριδάτη, το 2018, με την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου.
Όπως είπε, η συγγραφέας καταφέρνει με έναν μαγικό τρόπο να δέσει έννοιες ψυχαναλυτικές σε μια ερωτική ιστορία, που εξελίσσεται στη Σητεία και την ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ιδιότητα της ψυχοθεραπεύτριας που έχει η Ελένη Περινού, την οποία συνδυάζει μοναδικά με τη γραφή της στα βιβλία και στους στίχους της.
Δεν χρειάζεται να ψυχαναλυθούμε όλοι, χρειάζεται και λίγη τρέλα, σημείωσε σε μια από τις παρεμβάσεις της η Ελένη Περινού, που ανάμεσα στα τραγούδια και τη ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου , μπόρεσε να μιλήσει για πράγματα δικά της και δικά μας.
Για τη ομορφιά που ξεπροβάλλει απρόσμενα πολλές φορές, τη χαραμάδα που άφηνε κάποτε ο Θεός για να τη βλέπουμε,τα μυστικά περάσματα του ουρανού,το χέρι βοήθειας που χρειαζόμαστε για να βγούμε ψηλά,να δούμε πανοραμικά το τοπίο , τη ζωή.
Ηταν μια βραδιά απολαυστική, στραμμένη στα αισθήματα, με συμμετοχή πολλών αξιόλογων ανθρώπων,όπως ο (επίσης πολυδιάστατος ) Πέτρος Δημητροπουλάκης στο μπουζούκι, ο  Γιώργος Μανίκας στο λαούτο,που ερμήνευσε και το τραγούδι που αναφέρεται στη Σητεία, ο Μηνάς Μανίκας….αλλά καλύτερα να τα πει η ίδια η Ελένη Περινού:
«Σας ευχαριστώ όλους για την υπέροχη βραδιά! Τους αγαπημένους μου φίλους που αγκάλιασαν τη μουσική μου δουλειά και συνόδευσαν με ευαισθησία, αγάπη και δεξιοτεχνία τα καινούργια μου τραγούδια, Μηνά Μανίκα, Πέτρο Δημητροπουλάκη, Βασίλη Βοβατζάκη και τον μαθητή Γιώργο Μανίκα! Ευχαριστώ το “Καφέ”, για τη ζεστή φιλοξενία, τον Κωστή Κατσαμποξάκη, τη Διαμάντη και φυσικά τα κορίτσια που δούλεψαν στο άψογο σέρβις. Ευχαριστώ τον Σπύρο Ρουμελιώτη για το όμορφο αποτέλεσμα στον ήχο, το βιβλιοπωλείο Αερόστατο, τον Κωστή Παπαδάκη και τη Ζαχαρένια για την στήριξη και την αγάπη τους. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας!».
Τα τραγούδια και οι ερμηνευτές στο cd:
Κει στην άκρη αυτού του κόσμου (Βασίλης Σκουλάς) Τ’ ουρανού (Λιζέτα Καλημέρη) Είν’ η ζωή μας βιαστική (Γεράσιμος Ανδρεάτος) Εγώ δεν έχω που να πάω (Ελένη Περινού) Της μοίρας τα χρυσά (Παντελής Θαλασσινός) Και πίσω απ’ το παράθυρο (Χρίστος Τσιαμούλης) Είμ’ εδώ για σένα μόνο (Ελένη Περινού) Κόβω τριανταφυλλάκια (Λιζέτα Καλημέρη) Της νυχτιάς μου το τριζόνι (Γεράσιμος Ανδρεάτος) Τριανταφυλλιά της θάλασσας (Παντελής Θαλασσινός) Μουσική: Χρίστος Τσιαμούλης /Στίχοι: Ελένη Περινού & Χρίστος Τσιαμούλης Το τραγούδι του Μίμη (Αλέξανδρος Καψοκαβάδης)




ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πηγή : Style 100Fm

DSC00777 DSC00778
DSC00781
DSC00785 DSC00788
DSC00792 DSC00797
DSC00800 DSC00803
DSC00823 DSC00828
DSC00829 DSC00830
DSC00833 DSC00838
DSC00839 DSC00841
DSC00845






Συνολικες προβολες σελιδας