Κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Μακρύ Γιαλού τη Δευτέρα

Κλειστές θα είναι οι υπηρεσίες του Δήμου στην ΔΕ Μακρύ Γιαλού, καθώς για προληπτικούς λόγους θα πραγματοποιηθεί απολύμανση.
Προφανώς η απόφαση αυτή συνδέεται άρρηκτα με το τελευταίο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη, και συγκεκριμένα για μια γυναίκα 54 ετών που ζει και διατηρεί επιχείρηση στην περιοχή.
Η γυναίκα, που είναι από την ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού, όπως είχε γίνει γνωστό βρέθηκε θετική στον ιό. Η 54χρονη με τα πρώτα συμπτώματα μετέβη στο Νοσοκομείο Σητείας και εν συνεχεία στο Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου:
«Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με απόφασή του αναστέλλει τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών στη ΔΕ Μακρύ Γιαλού τη Δευτέρα 23/3 και την Τρίτη 24/3 προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες απολύμανσης των κτιρίων του Δήμου για την αποφυγή και πρόληψη διάδοσης του κορωνοϊού – COVID-19.
Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται τα συνεργεία Καθαριότητας, Ύδρευσης Άρδευσης Αποχέτευσης και Τεχνικών έργων με σκοπό την αποκομιδή απορριμμάτων και την επισκευή βλαβών.
Με δήλωσή του ο Δήμαρχος τονίζει: «Βρισκόμαστε σε μόνιμη εγρήγορση και αναπροσαρμοζόμαστε συνεχώς σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα.
Προχωράμε σε προληπτική απολύμανση του κτηρίου του Δήμου στη ΔΕ Μακρύ Γιαλού περιορίζοντας το ενδεχόμενο μετάδοσης του ιού.
Η εξυπηρέτηση του κοινού συνεχίζεται κανονικά χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία του και το «Κέντρο Στήριξης του Δημότη» που θέσαμε σε λειτουργία είναι πάντα διαθέσιμο για υποστήριξη και διεκπεραίωση υποθέσεων».
Πηγή : Νέα Κρήτη