Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Πρόεδρος Βενζινοπωλών Λασιθίου: Μείωση 70% στις μετακινήσεις στο νομό – Αίτημα για αλλαγή ωραρίου

Την εικόνα που επικρατεί σε όλο το νομό Λασιθίου μετά από όλα τα περιοριστικά μέτρα και το κλείσιμο επιχειρήσεων, σε ότι αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρατηριούχων Βενζίνης Λασιθίου, Παντελής Πιτροπάκης.


Τα βενζινάδικα όπως είπε είναι ο καλύτερος δείκτης για να γίνει κατανοητή η πραγματική κατάσταση που επικρατεί, τονίζοντας πως ο κόσμος, εξαιρώντας τους επαγγελματίες οδηγούς, έχει μετακινήσει τις μετακινήσεις του σε ποσοστό 70% και η πτώση του τζίρου που παρατηρείται σε όλο το νομό είναι της τάξης του 50% με 70%.

Ο κ. Πιτροπάκης τόνισε πως οι πρατηριούχοι δεν είναι αποκομμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία, και έτσι παρότι παραμένουν ανοιχτά, θεωρεί πάρα πολύ θετικό ότι ο κόσμος έχει συμμορφωθεί στα περιοριστικά μέτρα αλλά και στα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Παράλληλα όμως για τον κλάδο που παραμένει σε λειτουργία η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι ασφυκτική, αφού τα μικρά περιθώρια κέρδους που υπάρχουν διαχρονικά στα καύσιμα, δεν επιτρέπουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων με τέτοια κάθετη πτώση του τζίρου.

Όπως είπε ο Σύλλογος Λασιθίου, σε συνεργασία και με άλλους Συλλόγους, θα ζητήσει αλλαγή ωραρίου στα βενζινάδικα για όσο καιρό διαρκεί αυτή η κρίση.

Προσωπική του άποψη είναι πως όλα τα πρατήρια μπορούν να μείνουν ανοιχτά ως τις 2 το μεσημέρι, όμως στη συνέχεια και μέχρι τις 10 το βράδυ, αρκούν 2 πρατήρια ανοιχτά σε κάθε πόλη του νομού, ώστε να εξυπηρετούν τους πολίτες, τονίζοντας πως έχει κανένα νόημα πλέον να λειτουργούν όλα ταυτόχρονα.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι




Συνολικες προβολες σελιδας