Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: 1ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Σητεία

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2020-03-20/22458608.jpg
Ιδιοκτήτρια Μίνι Μάρκετ το κρούσμα κορονοϊού στο Μακρύ Γιαλό
Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, είχαμε σήμερα στην Κρήτη.


Το ένα εξ αυτών είναι ο ασθενής που νοσηλεύεται στην ειδική μονάδα κορωνοϊού του ΠΑΓΝΗ, όπως είχε γράψει νωρίτερα το Neakriti.gr
Το test στο οποίο υπεβλήθη βγήκε θετικό και ο ασθενής που είναι άνδρας, συνεχίζει να νοσηλεύεται στην ειδική μονάδα. Ο άνδρας είχε ταξιδέψει στην Αμερική και ανήκει στο περιβάλλον ενός από τα τρία πρώτα κρούσματα που επίσης είχε πραγματοποιήσει ταξίδι στις ΗΠΑ.

Το 6ο κρούσμα είναι μια γυναίκα από τη Σητεία που μεταφέρεται αυτή τη στιγμή στο ΠΑΓΝΗ, με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού.

Πηγή : Νέα Κρήτη

-------------------------------------------------------------------------------------

Γυναίκα φέρεται να είναι το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στο Λασίθι
53χρονη γυναίκα από την περιοχή Μακρύ Γιαλού – Κουτσουρά, φέρεται να είναι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην περιοχή της Σητείας και του Λασιθίου, σύμφωνα με υγειονομικές πηγές.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα πήγε στο Νοσοκομείο Σητείας την Παρασκευή.
Η γυναίκα είχε συμπτώματα την τελευταία εβδομάδα, αλλά λόγω επιδείνωσης του αναπνευστικού την Παρασκευή επισκέφθηκε το Νοσοκομείο και σήμερα διακομίστηκε στο ΠΑΓΝΗ λόγω έντονης δύσπνοιας.
Στην Ελλαδα
Τριάντα πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών. Έτσι τα συνολικά κρούσματα είναι 530.
Από αυτά, 98 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 100 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 18 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο.
Συνολικά οι νεκροί είναι 13.

Πηγή : Ανατολή

----------------------------------------------------------------------------------

Ιδιοκτήτρια Μίνι Μάρκετ το κρούσμα κορονοϊού στο Μακρύ Γιαλό
Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών της 50χρονης γυναικας
Στο ΠΑΓΝΗ αναμένεται να μεταφερθεί η γυναίκα από την περιοχή Ανάληψη Μακρύ Γιαλού η οποία είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Λασίθι.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Σητείας με αναπνευστικά προβλήματα. Της έγινε τεστ κορωνοϊού το οποίο σύμφωνα με έγκυρε ιατρικές πηγές είναι θετικό.
Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία για τη μεταφορά της σε άλλο νοσοκομείο με αρχικές σκέψεις για τον Άγιο Νικόλαο τελικά όμως αναμένεται να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ
Η γυναίκα διατηρεί κατάστημα μίνι μάρκετ στον Μακρύ Γιαλό. Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι ξεκίνησε και η διαδικασία ιχνηλάτησης στο οικογενειακό της περιβάλλον και όχι μόνο καθώς αρκετοί πολίτες πήγαιναν στο κατάστημα για να κάνουν τα ψώνια τους.

Πηγή : hxonews.gr

-----------------------------------------------------------------------------------


Αυτή την ώρα, υπάρχει κινητοποίηση προκειμένου η γυναίκα, ηλικίας περίπου 50 ετών, να μεταφερθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Κ.Υ. Σητείας στον Άγιο Νικόλαο ή το Ηράκλειο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το δείγμα της ασθενούς εστάλη στο ΠΑΓΝΗ, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τον ιό.
Ήδη έχει ξεκινήσει διαδικασία "ιχνηλάτησης", προκειμένου να ειδοποιηθούν οι άνθρωποι με τους οποίους ήρθε τελευταία σε επαφή.
Αυτό, αποτελεί το 6ο κρούσμα του ιού στην Κρήτη, αφού στα 4 γνωστά είχε προστεθεί νωρίτερα άλλο ένα, ενός άνδρα ο οποίος νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα του ΠΑΓΝΗ.

Πηγή  :  viannitika.gr




Συνολικες προβολες σελιδας