Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου και κλιμακίου τεχνικών υπηρεσιών στη Σητεία (Video)

Προγραμματισμένη σειρά επισκέψεων στην περιοχή του Δήμου Σητείας πραγματοποιεί σήμερα ο Αντιπεριφρειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης συνοδευόμενος από κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας και της Περιφέρειας αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Πριν από λίγη ώρα το κλιμάκιο βρέθηκε στη γέφυρα του «Γαλλικού» όπου καταλήγει ο ποταμός Παντέλης παρουσία του Δημάρχου Σητείας κ. Γιώργου Ζερβάκη αλλά και μελών της Επιτροπής Αγώνα για την διευθέτηση του Παντέλη.
Σκοπός της επίσκεψης στην περιοχή όπως τόνισε ο κ. Γουλιδάκης είναι να γίνει εκ νέου αυτοψία σε ότι αφορά την διαμορφούμενη κατάσταση μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα της 6ης Απριλίου του 2019 και τις καταστροφές που δημιουργήθηκαν σε όλο το Δήμο, σε τεχνικά έργα, γέφυρες, δρόμους, αγροτική οδοποιία.
«Σκοπός της σημερινής επίσκεψης με την παρουσία και της Αποκεντρωμένης είναι να έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα, να καταδειχτεί ότι πραγματικά αυτές οι ζημιές προήλθαν από φυσικά φαινόμενα και να συνεχίσουμε να έχουμε το περιθώριο το νομικό όπως ορίζεται, με τη νέα παράταση που ζητάμε για την Πολιτική Προστασία για 4 μήνες επιπλέον, να προλάβουμε διαδικασίες ώστε το πολύ μέχρι τον Μάρτιο – Απρίλιο να μπορέσουμε να προκηρύξουμε έργα σχετικά με το ποταμό Παντέλη αλλά και σε άλλες περιοχές όπως είναι ο Γούδουρας, η Λαγκάδα – ποταμός Μαρουλάς και τα θέματα που έχει δημιουργήσει -, τον Ασπροπόταμο».
«Οι εντολές του Περιφερειάρχη, όπως πρόσθεσε ο κ. Γουλιδάκης, είναι να εντάξουμε και το φετινό τεχνικό μας πρόγραμμα μελέτες όπου χρειάζεται κι έχουμε και σημαντικές που μας έχουν ήδη παραδοθεί. Να τις προτρέξουμε ώστε εντός του 2020-2021 να πάμε όχι πλέον στην αποκατάσταση επιμέρους των ζημιών που είχαν συμβεί αλλά σε οριστικές λύσεις των επιμέρους ζητημάτων είτε αυτά είναι ρέματα, είτε ακόμα και έργα οδοποιίας και συντήρησης. Σκοπός λοιπόν σήμερα της επίσκεψης και με την Αποκεντρωμένη είναι να βρούμε κοινά σημεία, να συνεννοηθούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας και της Περιφέρειας με της Αποκεντρωμένης, διότι υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις. Η Αποκεντρωμένη είναι ο ελεγκτής, ο αποδέκτης πολλές φορές διαφόρων προτάσεων που δεν είναι απολύτως νομότυπες. Όμως η αναγκαιότητα είναι άλλη και οι νομικές διαδικασίες είναι τέτοιες που πολλές φορές δημιουργούν φραγμούς. Υπάρχει έγκριση 1,5 εκ ευρώ για έργα εδώ, έχουμε πληρώσει αρκετές ώρες χωματουργικών μηχανημάτων, θέλουμε να αποκαταστήσουμε το έργο – αναφέρομαι στον ποταμό Παντέλη – αλλά και άλλα έργα. Υπάρχουν γραφειοκρατικές δικλίδες τέτοιες που πραγματικά δημιουργούν προβλήματα. Αυτά ήρθαμε σήμερα εδώ να ξεπεράσουμε για τον ποταμό Παντέλη στην παρούσα φάση, να δούμε όλα εκείνα τα τμήματα που μπορούν να περιληφθούν στη διαδικασία των εκτάκτων αναγκών για να τα αποκαταστήσουμε γρήγορα και να μπορέσουμε να τευχοποιήσουμε, δημοπρατήσουμε το έργο».
 
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ






Πηγή : Ανατολή
Video : SitiaFm 95.5





Συνολικες προβολες σελιδας