Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Γιάννης Πλακιωτάκης - ”Δεν ξεπουλάμε, αξιοποιούμε τις δομές”

PLAKIOTAKHS-640x375
Για τον ΒΟΑΚ, το Νοσοκομείο Σητείας, την πιθανότητα αποζημιώσεων στους ελαιοπαραγωγούς, το προσφυγικό ζήτημα, την κρίση με την Τουρκία, μίλησε στον STYLE 100 σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, επιβεβαιώνοντας, στην ουσία, πολιτικές που έχουν εξαγγελθεί κεντρικά, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ή τους καθ ύλην αρμόδιους Υπουργούς.

Στην συνέντευξή του στον Κώστα Γραμμενίδη και στην εκπομπή «Με το νι και με το σίγμα», ο Υπουργός, που για τους κατοίκους της πόλης καταγωγής του δεν είναι απλά «Υπουργός», αλλά η δική τους φωνή στην κυβέρνηση, δήλωσε πως μόνο τιμή αισθάνεται γι αυτό και καθόλου πίεση, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους ανθρώπους που τον στήριξαν και  συνεχίζουν να τον στηρίζουν στην πολιτική του πορεία.
Στα συγκεκριμένα :
  • Βόρειος οδικός άξονας Κρήτης : Από το Καστέλι μέχρι τη Σητεία μεν, με διόδια δε…Ο υπουργός, σε συνέχεια των πρωθυπουργικών δηλώσεων από την Κρήτη, την προηγούμενη εβδομάδα, μίλησε για σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα με το δημόσιο, ένα μοντέλο που υπεράσπισε για τη συνολική αξιοποίηση των δομών της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια κλπ), τονίζοντας πως «δεν ξεπουλάμε, αλλά αξιοποιούμε τις δομές μας με τον καλύτερο τρόπο».
Όπως είπε, μέχρι σήμερα το θέμα έχει εξεταστεί μόνο αποσπασματικά, είναι η πρώτη  φορά που αντιμετωπίζεται συνολικά. Εξετάζονται διάφορα σενάρια για τη χρηματοδότηση του έργου για  την κατασκευή και την εκτέλεση του. Οι επίσημες  ανακοινώσεις θα γίνουν όταν όλα θα είναι έτοιμα.
  • Θετικά είναι τα μηνύματα για το Νοσοκομείο που ενισχύεται με  προσωπικό  ιατρικό και διοικητικό αλλά και  εξοπλισμό. Ο Υπουργός, που βρίσκεται σε επαφή και με το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου, άφησε να διαφανεί πως σύντομα αναμένεται  θετική εξέλιξη που αφορά τον εξοπλισμό.
  • Σχετικά με την πιθανότητα αποζημίωσης των  ελαιοπαραγωγών , ο Γ. Πλακιωτάκης επανέλαβε την γνωστή  θέση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πως όλα, θα εξαρτηθούν από το πόρισμα της επιτροπής  που έχει  συσταθεί και εξετάζει κατά πόσον συνδέεται η κλιματική αλλαγή με την έξαρση του δάκου. Αν αυτό στοιχειοθετηθεί
  • Ενίσχυση της επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων-Επιτάχυνση παροχής ασύλου-Αύξηση των επιστροφών-Κλειστές δομές, είναι το τετράπτυχο της πολιτικής για το προσφυγικό, όπως δήλωσε  Υπουργός που αναφέρθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του Λιμενικού Σώματος, το οποίο από τον Απρίλιο ενισχύετε  με ταχύπλοα από τη δωρεά των Ελλήνων εφοπλιστών και με άλλα δέκα πέντε πλωτά μέσα, από τη σύμβαση που υπέγραψε ο Γ. Πλακιωτάκης. Με νομοσχέδιο που από σήμερα μπαίνει σε δημόσια διαβούλευση, αυξάνεται η οργανική δύναμη του Λιμενικού Σώματος.
  • Δεν παραχωρούμε σπιθαμή από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είπε ο Γ. Πλακιωτάκης αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά,ενώ τόνισε, μιλώντας και  για την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων και του λιμενικού, πως «δεν εφησυχάζουμε, είμαστε σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση και απειλή.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm





Συνολικες προβολες σελιδας