Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Διαψεύδει ο Μ. Βαρβιτσιώτης ότι κινδυνεύει η επένδυση σε έκταση της Μονής Τοπλού λόγω brexit

https://cdn.cretalive.gr/_largeImage/toploy.jpg?mtime=20160608175908"Από παρερμηνεία συναδέλφου και δηλώσεις του σε τοπικό μέσο έχει προκληθεί ήδη αναστάτωση στη μετοχή της εταιρίας, η οποία διαπραγματεύεται στο βρετανικό χρηματιστήριο"

Με κατηγορηματικό τρόπο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης διαβεβαίωσε τη Βουλή ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την τουριστική επένδυση σε έκταση της Μονής Τοπλού στο Λασίθι λόγω Brexit, διαψευδόντας έτσι σχετικές φήμες που διακινήθηκαν στο διαδίκτυο από δηλώσεις βουλευτή.

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της συζήτησης στην αρμόδια επιτροή της Βουλής επί των άρθρων του νομοσχεδίου που ρυθμίζει την αποχώρηση του Η.Β από την Ε.Ε., ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε:

"Από τη μέχρι τώρα ψήφο των κομμάτων αλλά και από τις δηλώσεις των φορέων που ήρθαν σήμερα στην επιτροπή μας, το νομοσχέδιο αυτό έχει στόχο να διατηρηθούν οι οικονομικές μας σχέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Και ο στόχος είναι να εξυπηρετηθούν οι επενδύσεις και να συνεχίσει η λειτουργία της οικονομίας κανονικά, έστω κι αν η Μεγάλη Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το λέω αυτό, διότι, διαβάζοντας σε ενημερωτικά site της περιφέρειας, ενδεχομένως συνάδελφοι βουλευτές δεν κατάλαβαν ακριβώς τι συζητούσαμε. Και έχει προκληθεί μία αναστάτωση. Και θέλω να κάνω μία ρητή αναφορά.
Έχει προκληθεί μία αναστάτωση σε σχέση με μεγάλη τουριστική επένδυση στο Λασίθι της Μονής Τοπλού. Η οποία ούτε ανεφέρθη ούτε συζητήθηκε στην πρωινή μας συνεδρίαση και, βεβαίως, μπορεί να συνεχίσει κανονικά, αδιατάρακτα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτή η δήλωση θέλω να γίνει αυτή τη στιγμή, γιατί από παρερμηνεία συναδέλφου και δηλώσεις του σε τοπικό μέσο έχει προκληθεί ήδη αναστάτωση στη μετοχή της εταιρίας, η οποία διαπραγματεύεται στο βρετανικό χρηματιστήριο. Και δεν νομίζω ότι σε καμία περίπτωση θα πρέπει ούτε η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ούτε η συζήτηση μας στην επιτροπή να είναι αντικείμενο παρερμηνείας. Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν αναφέρθηκε σήμερα, ότι δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην επένδυση, ότι η επένδυση μπορεί να συνεχίσει κανονικά, ότι το brexit δεν επηρεάζει καμιά επένδυση στο Λασίθι και καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιου είδους δηλώσεις, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ενδεχομένως οικονομική ζημιά σε κάποιους άθελά μας".




Πηγή : Creta live
 


Συνολικες προβολες σελιδας