Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου (βίντεο)

https://www.biskotto.gr/wp-content/uploads/2020/01/vasilopita-2020-800x445.jpgΠαρουσία των δύο Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Θραψανιώτη, του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη,
του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γ. Γουλιδάκη, των Δημάρχων Αγίου Νικολάου Αντ. Ζερβού και Σητείας Γ. Ζερβάκη (οι της Ιεράπετρας Θ. Καλαντζάκης και Οροπεδίου Γ. Στεφανάκης δεν μπόρεσαν λόγω ανωτέρας βίας να παραβρεθούν και έτσι έστειλαν εκπροσώπους τους αντιδημάρχους), αντιδημάρχων, εκπροσώπων αρχών, φορέων, συλλόγων και σωματείων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο κτίριο της Π.Ε. Λασιθίου η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Πριν τους χαιρετισμούς και τις ευχές που απηύθυναν οι επίσημοι, η βυζνατινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου υπό τον δάσκαλο Γιώργο Φουλεδάκη τραγούδησαν τα κάλαντα και εορταστικούς ύμνους, ενώ ο δάσκαλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παράδοση» Νίκος Λαυρεντάκης και οι μαθητές του έπαιξαν τα παραδοσιακά κάλαντα με μαντολίνο, λύρα και λαούτο.
Ακούστε τους χαιρετισμούς των παρευρισκομένων στο βίντεο της κάμερας της ΑΝΑΤΟΛΗΣ:
Ν.Σ.



Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας