Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Συμμέτοχος και συνδιαμορφωτής στις νέες ευρωπαικές αντιλήψεις για την ανάπτυξη η Σητεία

Ζερβάκης-δήμαρχος-ΣητείαςΣε  πανευρωπαϊκό συνέδριο στην Κύπρο θα μιλήσει ο Δήμαρχος Σητείας Γ. Ζερβάκης

Την Κύπρο θα επισκεφτεί από την Τρίτη 28 Ιανουαρίου μέχρι το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Σητείας  Γιώργος Ζερβάκης,
για να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Ορεινές περιοχές μεγάλων νήσων: Ευρωπαϊκές προκλήσεις, εθνικές περιφερειακές πολιτικές και τοπικοί μηχανισμοί» που θα πραγματοποιηθεί στους πρόποδες του βουνού Τρόοδος και συγκεκριμένα  στις Πλάτρες και στην κοινότητα Ομοδος.

Στο συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, παίρνουν μέρος επιφανείς πανεπιστημιακοί, επιστήμονες,αναλυτές, πολιτικοί και εκπρόσωποι οργανισμών.
Ο Γιώργος Ζερβάκης , θα είναι ένας από τους ομιλητές της Τετάρτης, στο στρογγυλό τραπέζι συζήτησης για τα αναπτυξιακά  ζητήματα των νησιωτικών περιοχών  και της Κύπρου.
Η Σητεία, έτσι, αποκτά μια νέα , ευρωπαϊκή προβολή, ενώ εμφανίζεται να συμμετέχει στους σύγχρονους προβληματισμούς για την ανάπτυξη και την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της  Κρήτης με νέα οπτική και καινοτόμα επιστημονικά εργαλεία.
Ο Δήμαρχος Σητείας και ο Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι της τοπικής  αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα.
Η συζήτηση που έχει κληθεί να λάβει μέρος ο Γ. Ζερβάκης γίνεται στα πλαίσια της συνεδρίας με θέμα «.Περιφερειακές στρατηγικές–εδαφική συνοχή & ορεινές νησιωτικές περιοχές».
Σύμφωνα με τους οργανωτές :
«Οι έξι μεγάλες μεσογειακές νήσοι (Βαλεαρίδες, Κορσική, Κρήτη, Κύπρος, Σαρδηνία, Σικελία) μπορούν να ομαδοποιηθούν σε έναν συγκεκριμένο τύπο νησιωτικής ορεινής περιοχής
. Οι εκπρόσωποι των πέντε αυτών περιφερειακών οντοτήτων (και εθνικής στην περίπτωση της Κύπρου) θα παρουσιάσουν την κατάσταση των ορεινών αυτών περιοχών και των στρατηγικών τους σε σχέση με αυτές. Θα παρουσιάσουν επίσης τα διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούνται (ευρωπαϊκά, εθνικά ή περιφερειακά), με έμφαση στις σχέσεις κλίμακας, οι οποίες υφίστανται μεταξύ των ορεινών περιοχών και του εθνικού και ευρωπαϊκού επιπέδου.
Αν και πρόκειται για κλασσικές διαθεματικές προκλήσεις, οι εισηγήσεις αυτές πρέπει να προβάλουν τον συνδυασμό των προκλήσεων, των περιορισμών και των ευκαιριών στις περιοχές αυτές. Στόχος της συνεδρίας αυτής είναι ο εντοπισμός ιδιαίτερων ζητημάτων που θέτονται από τις ορεινές αυτές περιοχές των μεγάλων μεσογειακών νήσων και να αναδειχθούν και να προβληθούν οι προκλήσεις και οι εμπειρίες τις οποίες βιώνουν σήμερα».
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100fm



Συνολικες προβολες σελιδας