Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Χρόνια πολλά απο την 109χρονη γιαγιά Μαρία (Video)

Νεανική φωνή,γεμάτη συναίσθημα και αναμνήσεις από όλα όσα έχει ζήσει στα εκατόν εννέα, πλέον, χρόνια  ζωής της, η φωνή της κυρίας Μαρίας από τα Κάτω Περβολάκια, είναι αυτή που εύχεται «Χρόνια Πολλά» και «υγεία» στους κοντινούς και αλαργινούς,όπως λέει, αυθεντικά, λιτά και γνήσια-δεν υπάρχει καλύτερη εκδοχή από αυτήν.

Για αυτό και αντί για κάρτες και άλλες ευχές, επιλέξαμε  την εικόνα αυτή της γιαγιάς που υπερβαίνει  τις ευχές, έκανε το χρόνο παιχνίδι της και συνεχίζει  και φέτος, όπως με χαρά μάθαμε, να είναι έτσι, με ανοιχτό το σπίτι της και την καρδιά της.
Δεν είναι τυχαίο πως αυτό το βίντεο, το είδαν χιλιάδες άνθρωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που αναγνώρισαν «πατρίδα» και «μάνα» , στα χέρια και το πρόσωπο της.
Και στη φωνή της , που θυμάται τις τρύπιες πεντάρες και δεκάρες που μάζευαν, τότε, τα παιδιά από τα κάλαντα και γιόρταζαν μετά όλοι μαζί. Θυμάται πολλά, λέει μαντινάδες, αναφέρει πρόσωπα που είχε κι έχασε, δικούς της, του χωριού, του κόσμου. Αλλοι,που ήρθαν, της κάνουν παρέα, την επισκέπτονται, τους δέχεται, της φέρνουν χαρά και αναμονή για την επόμενη μέρα, που πάντα υπάρχει.
Μια καλή γιαγιά, λέει σε όλους μας, σε όλους σας , χρόνια πολλά.

Πηγή : Style 100fm


Συνολικες προβολες σελιδας