Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Οι αντιδήμαρχοι καθαριότητας Ελ. Πλατανάκη και πολιτικης προστασίας Γ. Αιλαμάκης στον STYLE 100


NNN
-Στη βάση του τρίπτυχου Καταγραφή -Ιεράρχηση-Δράση προχωρά ο τομέας καθαριότητας του δήμου στις παρεμβάσεις του, με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ελένη Πλατανάκη να κάνει λόγο για νευραλγικό  και δύσκολο τομέα  και ο στόχος που έχει τεθεί είναι η μετατροπή του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων σε ΧΥΤ Υπολειμμάτων.

Για το σκοπό αυτό, σε πλήρη εξέλιξη είναι το πρόγραμμα ανακύκλωσης, με τις ενημερωτικές καμπάνιες και τις οδηγίες προς τους πολίτες πάνω στους ειδικούς κάδους,ενώ προχωρά η φάση για την ανακύκλωση του χαρτιού με την τοποθέτηση των κίτρινων κάδων στα σχολεία.
Εχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση τους  και σε άλλους χώρους όπου υπάρχει κατανάλωση του λευκού, φωτοτυπικού χαρτιού,  όπως ο χώρος του ΤΕΙ, το Νοσοκομείο αλλά και το κέντρο της πόλης.
Το νέο κύτταρο στον ΧΥΤΑ αναμένεται να είναι έτοιμο τον Απρίλιο, ενώ ο Δήμος , με την υποστήριξη της Περιφέρειας, θα αποκτήσει σύντομα σπαστήριο ογκωδών αντικειμένων. Νέοι κάδοι παραλαμβάνονται το Δεκέμβριο, με τη συνδρομή του Λιμενικού Ταμείου, ενώ αναμένεται και η παραλαβή ενός απορριμματοφόρου με πλυντήριο.
Μέλος και της πενταμελούς Επιτροπής για τα αδέσποτα ζώα, η Ελένη Πλατανάκη, αναφέρθηκε στη δύσκολη διαχείριση τού ζητήματος, με τις εγκαταλείψεις  ζώων συντροφιάς και κυνηγετικών σκύλων το τελευταίο διάστημα. Γίνεται η προσπάθεια επίλυσης ,μέσα από την πολύ καλή συνεργασία με τον Φιλοζωικό αλλά και τον Κυνηγετικό Σύλλογο.
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, με την τοποθέτηση τσιπ στα ζώα και την καταγραφή τους στο σύστημα, μαζί με  ο τι άλλο προβλέπεται από τη νομοθεσία.
– Ετοιμότητα και αυξημένη προσοχή ζήτησε από τους κατοίκους ο αντιδήμαρχος  Διοικητικών Υπηρεσιών, Κοινωνικής  και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Αιλαμάκης εν όψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν την Κρήτη από σήμερα  το βράδυ, με επεκτατική τάση σε όλο το νησί αύριο .
Ο κ. Αιλαμάκης εστίασε στο γεγονός πως αυτήν την περίοδο έχει ξεκινήσει το μάζεμα των ελιών, και συνέστησε σε όλους,  όταν διαπιστώσουν πως έρχεται το κύμα κακοκαιρίας που θα συνοδεύεται από ισχυρούς νοτιάδες, να εγκαταλείπουν τους ελαιώνες και να επιστρέφουν σε ασφαλή τοποθεσίες.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται τα ρέματα, και  δεν πρέπει να γλινεται η προσπάθεια να περαστούν από οχήματα ή πεζούς,.
Όσον αφορά γενικότερα την περίοδο που διανύουμε, την αντιπλημμυρική περίοδο, ο κ. Αιλαμάκης  εμφανίζεται ικανοποιημένος από τα έργα διαπλάτυνσης που έχουν γίνει στον Παντέλη ποταμό ,έργο που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή,  επισήμανε πως είχε ζητηθεί νέα χρηματοδότηση από την Περιφέρεια   ώστε να προχωρήσει η στήριξη των όχθεων με την τοποθέτηση συρματοκιβωτίων.
Απαντώντας στις ενστάσεις  του συνδυασμού Σητεία-Μπροστά για τη αναρμοδιότητα του να παραλάβει το έργο κατασκευής παιδικής χαράς στο Γούδουρα, είπε πως δεν πήγε για να αντικαταστήσει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών έργων, αλλά πήγε με την ιδιότητα του τακτικού μέλους  της επιτροπής παραλαβή έργων,,σημειώνοντας πως ήταν επιτακτική ανάγκη να γίνει η παραλαβή, σε ένα έργο που η ολοκλήρωση του καθυστέρησε έναν χρόνο.  Βέβαια, πρόσθεσε, η ιδιότητα του αντιδημάρχου, υπάρχει, αυτή δεν αλλάζει.

Πηγή :Style 100fm


Συνολικες προβολες σελιδας