Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Μ.Περάκης στον STYLE 100: Θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για την κατάσταση στον ΔΟΚΑΣ

DSC07667 Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για τον ΔΟΚΑΣ, με το δυσοίωνο σενάριο για την αναστολή λειτουργίας του να μπαίνει ανοιχτά για πρώτη φορά στο τραπέζι από τον πρόεδρο του Οργανισμού Μιχάλη Περάκη, ο οποίος εξαπέλυσε μύδρους κατά της προηγούμενης διοίκησης αλλά και συνολικά της δημοτικής αρχής υπό τον Θ. Πατεράκη.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας  προκάλεσε <όλους αυτούς που κουνάνε το δάχτυλο > , να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για όσα τους καταμαρτυρά, <να πούνε αυτός λοιδορεί και θα φέρω όλα τα στοιχεία στη δικαιοσύνη>.
Μιλώντας στον STYLE100 και στην εκπομπή του Κώστα Γραμμενίδη <Με το νι και με το σίγμα >, ο κ. Περάκης τόνισε πως <πολύ  σύντομα θα λογοδοτήσουν όχι μόνο στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στη δικαιοσύνη κάποιοι που θέλουν να κουνούν το δάχτυλο>. Αφορμή για τον νέο κύκλο σύγκρουσης υπήρξε η τοποθέτηση του πρώην επικεφαλής του Οργανισμού Λ. Τερζή κατά της καταβολής της  αποζημίωσης την 600 ευρώ στον πρόεδρο του ΔΟΚΑΣ, πόσο που ο ίδιος δεν ελάμβανε, αλλά, όπως εξήγησε ο νυν πρόεδρος Μ. Περάκης ,αυτό οφείλεται στο ότι είχε επιλέξει να λαμβάνει την πληρωμή του ως εκπαιδευτικός.
Είναι φανερό  πως το ζήτημα της αποζημίωσης, που στην ουσία καλύπτει (αν καλύπτει, σωστότερα), τα έξοδα παράστασης,, δεν είναι ο ουσιαστικός λόγος για την σύγκρουση.  Βρήκαμε εντελώς καμένη γη, λέει ο κ. Περάκης αναφερόμενος σε σειρά παρατυπιών. <Δεν υπάρχει ένας φορέας του ΔΟΚΑΣ που δεν λειτουργούσε παράνομα ή παράτυπα, που να είναι καθαρός>,δήλωσε, αναφέροντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του ΔΟΚΑΣ, από το Ωδείο, τη Φιλαρμονική και το ΚΑΠΗ μέχρι τους παιδικούς σταθμούς, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ακόμα και το σήμα του γεωπάρκου. Ο ΔΟΚΑΣ αυτή τη στιγμή έχει απλήρωτα εντάλματα που φτάνουν τα  59 χιλιάδες ευρώ. 
Το  ζήτημα του ΔΟΚΑΣ απασχολεί πολύ τη δημοτική αρχή, έχει ήδη τεθεί σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, σήμερα, συζητείται εκ νέου σε σύσκεψη υπό τον Γ. Ζερβάκη, ενώ πρόκειται να συγκληθεί  ειδική μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συνεδρίου. 
Για τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου, με τις χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις, αλλά και τον <Ερωτοκρίτειο > γύρο της πόλης, πραγματοποιείται αύριο στις 7μμ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή φορέων,εθελοντών κ.α.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm



Συνολικες προβολες σελιδας