Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Γ. Τσιφετάκης στον STYLE100: Θα ζητήσουμε αποζημιώσεις για τον δάκο από τον υπουργό


elies
Αίτημα για αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς θα τεθεί στη συνάντηση που θα έχουν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μέσα στο μήνα, οι αρμόδιοι φορείς και εκπρόσωποι δήμων και της περιφέρειας, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας Γ. Τσιφετάκη
να αναφέρεται στην αυξημένη παρουσία του δάκου, που εκτιμά πως δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί πλέον από τα υπάρχοντα φάρμακα, αφού ,” το έντομο  έχει δημιουργήσει ανεκτικότητα στα υπάρχοντα φάρμακα δεν μπορούν να το παλέψουν τώρα”.
Μιλώντας στον STYLE 100 και στον Κώστα Γραμμενίδη, ο κ. Τσιφετάκης τόνισε πως για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν φέρουν καμία ευθύνη οι ελαιοπαραγωγοί που έκαναν έγκαιρα τους ψεκασμούς και ακολούθησαν τα προγράμματα δακοκτονίας, όμως, τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με το γεγονός πως ,μετά από μια κακή χρονιά σε ποσότητα, έρχεται μια κακή χρονιά, λόγω του δάκου, σε ποιότητα του λαδιού, ανατρέποντας το αναμενόμενο θετικό πρόσημο για φέτος.
Γι αυτόν το λόγο τίθεται και το θέμα των αποζημιώσεων, που “είμαστε υποχρεωμένοι να το παλέψουμε”, όπως λέει ο Γ. Τσιφετάκης.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, αναμένεται να επισκεφτεί την Κρήτη μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, προκειμένου να έχει επαφές με τους αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας και τα στελέχη του υπουργείου θα καταγράψουν τις ζημιές που έχουν γίνει από το δάκο. Στην περίπτωση που δεν έρθει τελικά στην Κρήτη, η συνάντηση  θα γίνει την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου  στο υπουργείο
“Ως περιφερειακός σύμβουλος του πρωτογενή τομέα έχω αυξημένη ευθύνη και  θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε προς όφελος των παραγωγών”, προσθέτει ο Γ. Τσιφετάκης.

Ν.Ν

Πηγή : Style 100fm



Συνολικες προβολες σελιδας