Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Εμπορικός Σητείας: «Σεβόμαστε τον καταναλωτή, δεν θέλουμε πλασματικές εκπτώσεις»

Το ενδιάμεσο εκπτωτικό δεκαπενθήμερο είναι σε εξέλιξη στην υπόλοιπη Ελλάδα -πλην της Κρήτης. Το 2016 ο νέος νόμος 4466 έδωσε το δικαίωμα στην κάθε Αντιπεριφέρεια με την πρόταση του εκάστοτε Εμπορικού Συλλόγου,
να μεταφέρει τα δύο εκπτωτικά δεκαπενθήμερα σε άλλη χρονική περίοδο στην διάρκεια του χρόνου. «Εμείς σαν Εμπορικός Σύλλογος και σαν Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης αξιοποιώντας την δυνατότητα του νόμου και με την σύμφωνη γνώμη της κάθε Αντιπεριφέρειας, μεταφέραμε τα δεκαπενθήμερα αυτά από 1η έως 15 Σεπτεμβρίου και 1η έως 15 Μαρτίου, είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας κ. Μάρω Νικητάκη
«Σεβόμαστε τον καταναλωτή, είπε, δεν θέλουμε πλασματικές εκπτώσεις. Τον Νοέμβριο και το Μάιο στα καταστήματα έχουμε νέες παραλαβές. Το νέο εμπόρευμα δεν μπορεί να διατίθεται με μεγάλα ποσοστά έκπτωσης λόγω και της υψηλής φορολογίας. Ένα μικρό ποσοστό -που μπορεί να γίνει- γίνεται έτσι κι αλλιώς και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, υπάρχουν και οι προσωπικές επαφές με τους πελάτες μας. Δεν θέλουμε να “κοροϊδέψουμε” τον καταναλωτή.
Κρίναμε λοιπόν σωστό να επιμηκύνουμε την εκπτωτική περίοδο του καλοκαιριού με το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη και του χειμώνα με το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου ώστε να υπάρχουν καλύτερες εκπτώσεις που θα μπορεί να εκμεταλλευτεί ο καταναλωτής.
Όμως κάποιοι συνάδελφοι, επηρεασμένοι από τα μεγάλα καταστήματα που χρησιμοποιούν το μέτρο -ο νόμος κατ’ ουσίαν εφαρμόστηκε γι’ αυτά- μπορούν να κάνουν προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να αξιοποιήσει τον όρο προσφορές, όμως δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% του εμπορεύματος. Υπάρχει αυτή η εναλλακτική.
Βάσει των μηνυμάτων που λαμβάνονται και των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί από τους Συλλόγους, την Ομοσπονδία και την ΕΣΕΕ διαχρονικά στα αρμόδια υπουργεία, ζητούμενο είναι η αλλαγή της νομοθεσίας. Από το 2013 που υπάρχει ο νόμος, έχει διαπιστωθεί ότι εκπτωτικά δεκαπενθήμερα συνέβαλαν στην αλλοίωση της έννοιας “έκπτωση”. Ούτε τα καταστήματα κερδίζουν ούτε όμως και ο καταναλωτής. Επομένως κατ’ ουσία δεν υπάρχει όφελος, έχουν γίνει επανειλημμένα αιτήματα στο αρμόδιο υπουργείο και βάσει της πληροφόρησης που υπάρχει, ίσως το συγκεκριμένο να είναι το τελευταίο δεκαπενθήμερο που θα ισχύσει. Αρχίζουμε να εισακουόμαστε επιτέλους» συμπλήρωσε η κα Νικητάκη.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας