Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Φορέα ελαιολάδου ετοιμάζουν οι Κρητικοί για να ρίξουν βάρος σε ποιότητα και μάρκετινγκ

Στην δημιουργία ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης του ελαιολάδου προχωρούν οι Κρητικοί ελαιοπαραγωγοί, έπειτα από πρωτοβουλία της νέας διοίκησης της Ένωσης Ηρακλείου.

Στόχος του νέου αυτού φορέα, όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο νέος πρόεδρος της ΕΑΣ Ηρακλείου, Σταύρος Γαβαλάς είναι η προστασία της ποιότητας του ελαιολάδου που παράγει η Κρήτη. Αυτό σε πρώτη φάση θα γίνει με την κατοχύρωση ως ΠΓΕ του ελαιολάδου που βγάζει όλη η Κρήτη σε συνεργασία και με την Περιφέρεια και μετέπειτα και με άλλες δράσεις, ενώ τα ήδη υπάρχοντα ΠΟΠ ελαιόλαδα, θα παραμείνουν ως έχουν.
Όπως μας εξήγησε ο νέος πρόεδρος της ΕΑΣ «είναι η πρώτη φορά που κάθησαν στο ίδιο τραπέζι εκπρόσωποι των Ενώσεων από όλο το νησί και αυτό από μόνο του πιστεύουμε ότι σηματοδοτεί πολλά». Για το θέμα αυτό έγινε μια σύσκεψη στο Ηράκλειο προ ημερών, ενώ θα ακολουθήσει μια ακόμα στην Σητεία στις 4 Δεκεμβρίου 2019.

Καθοριστική η συνάντηση στην Σητεία στις 4 του μήνα για την πορεία του εγχειρήματος
Όπως λέει ο κ. Γαβαλάς αυτή είναι μόνο η αρχή και στο μέλλον θα ακολουθήσουν νέες δράσεις από τον υπό σύσταση φορέα. Οι δράσεις αυτές θα εστιάζουν στην διαφύλαξη της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος αφενός και στην προσπάθεια να κατακτηθούν νέες αγορές, προς όφελος βέβαια των παραγωγών. «Πάρτε παράδειγμα την εφετινή χρονιά και δείτε τι συνέβη με το δάκο στην Κρήτη. Σε κάθε περίπτωση στο μέλλον εμείς θα δρούμε προληπτικά ώστε να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις».
Μπορεί το εγχείρημά μας να φαντάζει στα μάτια ορισμένων ουτοπικό για τα δεδομένα της χώρας, αλλά αυτό δεν θα μας αφαιρέσει το δικαίωμα να το προσπαθήσουμε, προσθέτει ο ίδιος, κάνοντας λόγο μάλιστα για άριστες υποδομές στο νησί όσον αφορά στο ελαιόλαδο, που πάσχει όμως, τονίζει ο ίδιος στο θέμα: προώθηση και προβολή.

Πηγή : Μπίκας Αλέξανδρος – agrotypos.gr
 
 

Συνολικες προβολες σελιδας