Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Μια σύγχρονη, λειτουργικά και αισθητικά, χειρουργική κλινική απέκτησε το Νοσοκομείο(βιντεο-φωτο)

DSC08067Την Κυριακή τα εγκαίνια της νέας κλινικής που προσφέρει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας




Μια χειρουργική κλινική που έχει στηθεί ξανά από την αρχή, με παρεμβάσεις που αφορούν τόσο  στη λειτουργικότητα της όσο και την αισθητική της, παραδίδει στον κόσμο της Σητείας, την Κυριακή, στις 12.30 το μεσημέρι ,ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας.
Σε πολύ μικρό διάστημα, από τις 29 Οκτωβρίου, οπότε και δόθηκε η άδεια από τη διοίκηση για την παρέμβαση και μέχρι τις παραμονές των εγκαινίων κυριολεκτικά, αφού οι άνθρωποι ήθελαν να προσέξουν το κάθε τι, ώστε να παραδοθεί ένα έργο προσεγμένο μέχρι λεπτομέρειας, η χειρουργική κλινική πέρασε στη διαδικασία να ξηλωθεί και να στηθεί πάλι απά την αρχή.
Οπως μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου  Μ. Παπανικολάου, οι παρεμβάσεις έγιναν στα απολύτως δομικά στοιχεία των χώρων, όλα τα υδραυλικά σε όλους τους θαλάμους αντικαταστάθηκαν από καινούργια, μπήκαν πλακάκια, είδη υγιεινής. πλαστικά δάπεδα,. Στη συνέχεια έγιναν βαψίματα, τοποθετήθηκαν κουρτίνες, καθίσματα, όλα καινούργια.
Το έργο παραδίδεται από το Σύλλογο και τη διοίκηση του Νοσοκομείου, στο κοινό της Σητείας ως ανταποδοτική πράξη σε έναν κόσμο  που  έχει δείξει έμπρακτα τη στήριξη του σε όλες τις πρωτοβουλίες της δραστήριας  ομάδας, με τον κ. Παπανικολάου να τονίζει πως “θέλουμε να παραδώσουμε  ένα ποιοτικό και αισθητικό αποτέλεσμα  υψηλού επιπέδου. Ο Σητειακός λαός, που θα δει το αποτέλεσμα, πρέπει να ξέρει πως έχει αξία και το τελευταίο ευρώ που μας προσφέρει”.
Η δράση αυτή σε κόστος έφτασε τα σαράντα χιλιάδες ευρώ και καταγράφεται ένα έλλειμμα που κυμαίνεται από οχτώ μέχρι δέκα χιλιάδες, το οποίο αναμένεται να καλυφθεί από τις προσφορές του κόσμου, που στηρίζει τέτοιες πράξεις και το έχει αποδείξει.
Οι στόχοι του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας, είναι υψηλοί και είναι συνεχόμενες οι κινήσεις προς την κατεύθυνση της κάλυψης κάθε κενού,σε όλα τα επίπεδα, που βάζει εμπόδια στην εξυπηρέτηση ενός ανθρώπου στην πιο ευαίσθητη στιγμή του, τη στιγμή της αρρώστιας.
Ετσι, μετά την ολοκλήρωση της εκ βάθρων ανακαίνισης της χειρουργικής, το στοίχημα που έχει μπει, αφορά στην απόκτηση ενός λαμπαροσκοπικού πύργου, ενώ ο Σύλλογος εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει πιο δυναμικά και στην διεκδίκηση της κάλυψης των κενών σε ιατρικό προσωπικό. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του αξονικού τομογράφου, που μας ανέφερε ο κ. Παπανικολάου, που έχει αποκτηθεί, έχει τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο, αλλά, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το κοινό, λόγω απουσίας, ενός ακτινολόγου…

Ν.ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm



DSC08067 DSC08068



Συνολικες προβολες σελιδας