Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Η Σητεία ανακαίνισε την χειρουργική κλινική, το κράτος επιμένει να απουσιάζει…

FB_IMG_1574616591987
Το μεγάλο κενό στην κρατική μέριμνα για το Νοσοκομείο Σητείας, σε δομές και προσωπικό, αναδείχθηκε από όλους τους ομιλητές στη σημερινή τελετή παρουσίασης της εκ βάθρων ανακαινισμένης χειρουργικής κλινικής, μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου, που έφτασε σε ενα πετυχημένο τέλος μέσα απο τη στήριξη ολων των κατοίκων της πόλης.

Την πρώτη εμφάνιση ,μετά τον διορισμό του στη θέση του αναπληρωτή διοικητή, έκανε ο Λεωνίδας Τερζής, δεχόμενος τα συγχαρητήρια απο όλους, και είχε την πρωτη του “άτυπη “συνάντηση με τον απερχόμενο Μανώλη Μιχελάκη αλλά και τους παρόντες απο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η ανακαινισμένη πτέρυγα ήταν βέβαια η πρωταγωνίστρια της εκδήλωσης, με τους ωραίους χώρους της απο την υποδοχή και τους χώρους των επισκεπτών μεχρι τα δωμάτια των ασθενών, ενα άρτιο αποτέλεσμα, προσεγμένο σε καθε λεπτομέρεια που συγκέντρωσε τον θαυμασμό και την επιδοκιμασία, όσων παραβρέθηκαν και ήταν πολλοί αυτοί που έδειξαν και με την σημερινή τους παρουσία τη στήριξη τους σε αυτές τις δράσεις.
Ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος  τέλεσε τα εγκαίνια, ενώ επαίνεσε την πρωτοβουλία, δηλώνοντας πως η εκκλησία θα συνεχίσει να είναι αρωγός στι προσπάθειες να καλυφθεί το έλλειμμα της κρατική μηχανή, που “δυστυχώς υπαρχει”, όπως είπε.
Ο Σητειακός λαός, έδωσε τη δύναμη για να επιτελέσουμε το έργο, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μ. Παπανικολάου, επιμένοντας πως όλοι μαζι, διοίκηση του νοσοκομείου, Δήμος και ο κόσμος της πόλης, πρέπει να διεκδικήσουμε δυναμικά, αυτα που μας ανήκουν.
Το αίτημα που πρόταξε ειναι η στελέχωση της καθε κλινικής σε προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή , ώστε “να υποστηρίζεται απόλυτα η παροχή υγείας απο κάθε κλινική του νοσοκομείου”. Πρεπει κάποτε και η πολιτεία να ανταποκριθεί, είπε, και όχι να τη βρίσκουμε απέναντι μας.
Τα “μπράβο “του στο Σητειακό λαό και το Συλλογο έδωσε ο δήμαρχος Γ. Ζερβάκης που δεσμεύτηκε πως ο Δήμος δεν θα είναι μόνο αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες, αλλα θα αναλάβει πρωτοβουλίες την κατεύθυνση της στελέχωσης και των διεκδικήσεων.
Τον χαιρετισμό του Περιφεριάρχη και του αντιπεριφερειάρχη Λασιθιου μετέφερε ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Τσιφετάκης, δηλώνοντας πως η περιφερεια θα στεφθεί δίπλα σε οποιαδήποτε προσπάθεια για την “ενδυνάμωση ” του ΓΝΣ.

 image
20191124_133221
Τη στήριξη ολων στον νέο διοκητή , ζήτησε ο απερχόμενος Μ. Μιχελάκης, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη συγκεκριμένη επιλογή προσώπου,που, όπως είπε, είναι σημαντικό το ότι ειναι απο τη Σητεία, ενω έδωσε και την είδηση πως έχουν ξεπαγώσει οι προσλήψεις σε προσωπικό, συμφωνα με ενημερωση που είχε μόλις την Παρασκευή. Ετσι, δρομολογείται η κάλυψη της θέσης ενός ακόμα ακτινοδιαγνώστη (απαραίτητος για να μπορέσει να διατεθούν στον κόσμο οι υπηρεσίες του αξονικού τομογράφου ), ενός χειρούργου και ενός γυναικολόγου. Μετέφερε παράλληλα κα τον χαιρετισμό της διευθύντριας της Υγιειονομικής Περιφερειας Κρήτης, που δεν παρεβρέθηκε.
image image image image image
Τιτάνια η προσπάθεια του Συλλόγου, θεάρεστο το έργο που επιτέλεσε, δηλωσε ο νέος (αναπληρωτής) διοικητής Λεωνίδας Τερζής, εξαιρετικά λακωνικός. Πρόσθεσε πως η καλη συνεργασία με το Συλλογο θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα..
Στη συμβολή του προσωπικού του νοσοκομείου, ιατρικού και νοσηλευτικού, εστίασε ο Θ. Πατεράκης.
Ουσιαστικες δράσεις απο την κυβέρνηση για τη στήριξη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων με πιέσεις στην κεντρική εξουσία ζήτησε ο Ν. Κουρουπάκης.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm


Συνολικες προβολες σελιδας