Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Νέα φάση επικοινωνίας πολιτισμού για τον ΔΟΚΑΣ (Video)

DSC07620
Ολική επανεκκίνηση για τον ΔΟΚΑΣ που επιχειρεί στη νέα περίοδο να θέσει καινούργιους στόχους και να επικοινωνήσει πολιτισμό και δράσεις σε όλη την περιοχή, κρατώντας σταθερό το τρίπτυχο Νομιμότητα-Ισονομία -Συνεργασία.

Το νέο ξεκίνημα για τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας  σηματοδότησε η ευρεία συνάντηση -συζήτηση ανάμεσα σε όλους  τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης, τους συλλόγους των κοινοτήτων, εθελοντικές ομάδες και μεμονωμένες πρωτοβουλίες με το νέο διοικητικό συμβούλιο, μια πολύωρη αλλά ενδιαφέρουσα για όλες τις πλευρές διαδικασία, που έγινε χτες, στους χώρους του Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Μια επιλογή καθόλου τυχαία ,αφού επιδιώκεται η συνεργασία του ΔΟΚΑΣ και με το Πανεπιστήμιο.
Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Μ. Περάκης  θέτει ως χρονικό όριο ανάπτυξης της νέας “πολιτικής ” του οργανισμού τα δυο χρόνια και η προσπάθεια ξεκινά άμεσα. Μετά την σύσκεψη όπου διατυπώθηκαν προτάσεις και ακούστηκαν απόψεις, θα γίνουν επισκέψεις  και συζητήσεις ανά κοινότητα, στο χώρο τους και η καταγραφή των προβλημάτων, των προτεραιοτήτων και στόχων που θέτει η κάθε συλλογικότητα. Από τους φορείς ζητήθηκε να  καταστρώσουν πλάνο εργασίας.
Ο ΔΟΚΑΣ θα “τρέξει” σε νέα βάση, με τη λειτουργία μικρών επιτροπών, για την πιο αποτελεσματική δράση, ενώ θα επιχειρηθεί η ισόποση κατανομή, και το τέλος στις τοπικές αντιπαλότητες για το ποια έχει ευνοηθεί και ποια όχι.
Μια πρώτη καταγραφή των θεμάτων που υπάρχουν, έχει γίνει ήδη και ο ΔΟΚΑΣ ξεκινά από το να θέσει στη δημοτική αρχή και την οικονομική επιτροπή τα προβλήματα της ελλιπούς χρηματοδότησης και την έλλειψη προσωπικού, σε κλειστή συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη.
Το μεγάλο στοίχημα είναι μια νέα εξωστρέφεια που θα οδηγήσει  και στην τουριστική ανάπτυξη με την καταγραφή και ανάδειξη όλων των ιστορικών, θρησκευτικών και φυσιολατρικών μνημείων της περιοχής και τις προτάσεις τους.
Μικρές δράσεις, έχουν πολύ μεγάλο βάρος όπως η μη χρησιμοποίηση πλαστικών ποτηριών και άλλων υλικών στα τοπικά πανηγύρια, ο περιορισμός τη αφισοκόλλησης σε ειδικές προθήκες με την επιβολή προστίμου σε όσους δεν συμμορφώνονται και αντικίνητρα συνεργασίας.
Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ συνέστησε υπομονή και ζήτησε κατανόηση  απ όλους, επισημαίνοντας πως ο οργανισμός βρίσκεται στη φάση της απογραφής. Οπως είπε,θα γίνεται ένα βήμα τη φορά, θα δρούμε ρεαλιστικά, καταγράφουμε και στη συνέχεια υλοποιούμε.
Ν.ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm


DSC07608 DSC07612 DSC07613 DSC07614 DSC07615 DSC07616 DSC07617 DSC07618 DSC07620 DSC07653 DSC07667



Συνολικες προβολες σελιδας