Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Ενημερωτική εκδήλωση απολογισμού του έργου «ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ – GEOTOURISM IN INSULAR GEOPARKS, GEO-IN»

Τη  Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  Σητείας πραγματοποιήθηκε η  εκδήλωση  απολογισμού του έργου:  ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ GEOTOURISM IN INSULAR GEOPARKS  GEO – IN, το οποίο είναι ενταγμένο στο  Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2014 – 2020
και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 85% και Εθνικούς Πόρους κατά 15%.
Εταίροι του προγράμματος ήταν:
  1. Α.Κ.Ο.Μ.Μ. Ψηλορείτης Αναπτυξιακή Α.Α.Ε. ΟΤΑ (κύριος δικαιούχος)
  2. Δήμος Σητείας
  3. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
  4. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
  5. Αναπτυξιακή Εταιρεία Κοινοτήτων περιοχής Τροόδους (Κύπρος)
  6. Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας Κύπρου.
Από τον υπεύθυνο του έργου και συντονιστή  του Γεωπάρκου Σητείας κ. Βαγγέλη Περάκη έγινε ο απολογισμός του έργου που αφορούσε το Δήμο Σητείας και παρουσιάσθηκαν τα αποτελέσματα από  την υλοποίηση του.
Γενικός στόχος και βασική προτεραιότητα της πράξης ήταν η υποστήριξη της κοινής προσπάθειας των Εταίρων του προγράμματος για την ανάπτυξη του Γεωτουρισμού, με υψηλές ποιοτικά προδιαγραφές, η διαφοροποίηση και ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και εν γένει η αυτοτροφοδοτούμενη βιώσιμη ανάπτυξη.
Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ κ. Μανώλης Τσαντάκης παρουσίασε τον απολογισμό  του Ο.Α.Σ. που υλοποίησε το παραδοτέο του έργου: «Παροχή υπηρεσιών για την υλοποίηση της πράξης: «ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ – GEOTOURISM IN INSULAR GEOPARKS».
Το παραδοτέο  αυτό αποτελεί τμήμα του έργου του Δήμου Σητείας, το οποίο ανέλαβε να υλοποιήσει ο ΟΑΣ μετά από διαγωνισμό.


Ο κ.Σπύρος Σταρίδας γεωλόγος, χαρτογράφος παρουσίασε τις χαρτογραφικές και ψηφιακές εφαρμογές που δημιουργήθηκαν με τη χρηματοδότηση του προγράμματος και ήταν παραδοτέα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
Τέλος έγινε η παρουσίαση δύο νέων προτάσεων που έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο της 4ης προκήρυξης του προγράμματος συνεργασίας INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2014 – 2020, μία από το Δήμο Σητείας και μία από τον Ο.Α.Σ  Α.Α.Ε. ΟΤΑ.
Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους παρευρισκόμενους, κατατέθηκαν  προτάσεις, ετέθησαν ερωτήσεις και δόθηκαν διευκρινίσεις από τους ομιλητές.

Δήμος Σητείας


Συνολικες προβολες σελιδας