Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Ζητείται επειγόντως παρέμβαση για να “καθαρίσει ” το οδικό δίκτυο(βιντεο-φωτο)

DSC06966
Θα μπορούσε κανεις να φανταστεί πως φεύγοντας απο τη Σητεια,οδικώς, θα ζούσε μια περιπέτεια στην άγρια φύση; Κι ομως, η φαντασία γινεται πραγματικοτητα(δυστυχώς…), οποίον δρομο κι αν ακολουθήσει ο οδηγός,  βλέπει μπροστα του  οτιδηποτε εκτός απο αυτο που θα έπρεπε: το δρομο του, δηλαδη., καθαρό να ανοίγεται μπροστα του.

Κλαδιά, κορμοί, απεριποίητες φυλλωσιές,διαφορα στιβαγμένα και μη ανακυκλωμένα φυσικά υλικά, κανουν την ορατότητα ενα δύσκολο στοίχημα και τη ασφάλεια του οδηγού και των συνεπιβατών του, ενα οχι σίγουρο αποτέλεσμα….
Οι διαδρομές απο τη Σητεια προς τα χωριά η σε αλλη πόλη, για παράδειγμα την Ιεραπετρα, έχουν παντα ενα στριμωγμένο αυτοκίνητο που αναγκάζεται να κανει ελιγμούς και ζιγκ ζαγκ για να αποφύγει την βλάστηση, ενώ οταν υπαρχει η συνάντηση με αλλο όχημα απο το αντίθετο ρεύμα, τοτε, γυρίζουμε πισω το χρονο σε δεκαετίες του 60 και του 70, οταν για να περασει ο ενας, αναγκαστικά σταματά ο άλλος, στην άκρη του δρόμου.
Κάναμε μια απλή διαδρομή, για να το ζήσουμε σε πραγματικές συνθήκες, και ζητήσαμε απο εναν οδηγό λεωφορείου να μας παει απο τη Σητεια, στο ύψος του ΕΠΑΛ μεχρι το Πισκοκεφαλο. Καλύτερη μαρτυρία απο εκεινη ενός επαγγελματία οδηγού που εχει καθημερινές καταγραφές της κατάστασης, δεν υπαρχει. Οπως θα δείτε στο βίντεο, η διαδρομή ειναι γεμάτη εκπλήξεις! Τα δέντρα που έχουν ψηλώσει, γέρνουν και οι φυλλωσιές καλύπτουν το παρμπρίζ, ο οδηγός ελίσσεται για να μπορέσει να συνεχίσει, συνεχίζει, συναντά κάποιο αλλο λεωφορείο, σταματά, περνα ο ενας, μετά περνα ο άλλος, συνεχίζει διστακτικά, για να επαναληφθεί το ίδιο και το ίδιο ξανα και ξανα. Και ολα αυτα, μια ηλιόλουστη μερα, με την ορατότητα εξασφαλισμένη (υποτίθεται). Φανταστείτε την ιδια διαδρομή, μια βροχερή μερα, χωρίς ήλιο, μια νύχτα, ακομα χειρότερα.
Σε ολα αυτα να.προσθεσουμε ακομα μια παράμετρο, μια ακομα έκπληξη που δημιουργείται απο τους σπόρους των δέντρων που μένουν στην τύχη τους και βρίσκουν το θάρρος να φυτρώνουν…μέσα στο τσιμέντο που σκάει και εμπλουτίζει(με την κακή έννοια) την οδηγική εμπειρία.
Ολα αυτα ειναι γνωστα και η απλή καταγραφή τους εδω, δεν αποσκοπεί πουθενά αλλου παρα μόνο στο να αποτελέσουν ενα έναυσμα για να κινητοποιηθεί η Περιφέρεια και να φροντίσει την , κατα γενικη ομολογία, παραμελημένη περιοχή μας. Δεν αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις κανενός, απλώς ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης ας σκύψει στο πρόβλημα νωρίς, πριν αρχίσει η κακοκαιρία και γίνουν εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες. Καλα ειναι τα ωραία και τα μεγάλα, η καθημερινότητα κανει ομως  άμεσα αισθητη τη διαφορα.
Ν.Ν



Πηγή : Style 100Fm

DSC06965 DSC06966 DSC06967 DSC06969 DSC06971 DSC06972 DSC06973 DSC06976 DSC06977 DSC06978 DSC06979 DSC06980 DSC06981 DSC06982 DSC06983



Συνολικες προβολες σελιδας