Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Η “απροθυμία” για την κτηματογράφηση, φέρνει πρόστιμα και δικαστικούς μπελάδες

a017542a3e7945619a789369bc896fb9
Λιγο παραπάνω απο το 35% κυμαίνεται η συμμετοχή των πολιτών στη χαρτογράφηση και καταγραφή της περιουσίας τους για το  Κτηματολόγιο,
με την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Οκτωβριου να ειναι οριστική και να μην υπαρχει κλίμα για καποια ακομα παράταση, οπως είπε στον STYLE100 και στην εκπομπή του Κωστα Γραμμενιδη “Με το νι και με το σίγμα”, ο υπεύθυνος της ανάδοχης εταιρίας για το Δήμο Σητειας Γιωργος Παπαβασιλειου.
Η μεγαλύτερη “απροθυμία” παρατηρείται στο κεντρο της Σητειας ,υστερεί ομως και το Πισκοκεφαλο. Αποτρεπτικά φαίνεται πως λειτουργούν για τους πολίτες οι δυσκολίες στη διευθέτηση κληρονομιών, το κόστος των συμβολαιογράφων, δικηγόρων ή μηχανικών.
Ο κ. Παπαβασιλειου τόνισε πως το ξεκαθάρισμα τη ιδιοκτησίας ειναι προς όφελος του πολίτη, που με αυτον τον τροπο θα αποφύγει τα εμπόδια στη διαχείριση της περιουσίας του (π.χ. Πώληση ), θα αποφύγει ομως και τα μεγάλα έξοδα που συνεπάγεται μια διευθέτηση μεσω δικαστηρίων.
Για όσους δεν υποβάλλουν εμπρόθεσμα τις δηλωσεις τους, προβλέπονται πρόστιμα τα οποία δεν έχουν καθοριστεί ακομα, ενώ μετά απο μια δεκαετία η περιουσία περνάς στο δημόσιο, ενδεχόμενο που ομως δεν θεωρεί πολυ πιθανό ο κ. Παπαβασιλείου.
Και μερικές χρηστικές οδηγίες :
-Μπορει να πετύχει κάποιος να ειναι εμπρόθεσμος και με την κατάθεση της πρωτης σελίδας της δήλωσης, όπου υπαρχει η καταγραφή της περιουσίας του και μπαίνει σφραγίδα απο την υπηρεσία, ενώ καθορίζεται και η ημερομηνία καταβολής του παραβόλου.
-Όσοι έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους, αλλα δεν έχουν ακομα πληρώσει τα παράβολα, πρεπει να γνωρίζουν πως έχουν περιθώριο λιγον μόνο ημερών μετά την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Οκτωβριου για να τακτοποιήσουν την οφειλή τους, αλλιώς θα χαρακτηριστούν εκπρόθεσμοι.
-Στο επίσημο γραφειο κτηματογράφησης στη Σητεια (οχι στα συνεργαζόμενα γραφεία),υπαρχουν δικηγόροι και μηχανικοί που προσφέρουν χωρις αμοιβή τις υπηρεσίες τους στους πολίτες.
N.N

Πηγή : Style 100Fm


Συνολικες προβολες σελιδας