Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού στη Σητεία

Το βράδυ της Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2019 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της νέας διδακτικής περιόδου 2019-2020
στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» και στα Εργαστήρια Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στην πόλη της Σητείας.
Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε στον π. Νικόλαο Αλεξάκη και στους συνεργάτες του δύναμη από τον Θεό στο σημαντικό έργο που επιτελούν, διδάσκοντας και μεταλαμπαδεύοντας την εκκλησιαστική μουσική και την ψαλτική τέχνη. Ο Σεβ. σημείωσε ότι η επίσημη έναρξη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και φέτος γίνεται κατά την ημέρα μνήμης των Αγίων Ρωμανού του Μελωδού, Ιωάννου του Κουκουζέλους και Γρηγορίου του Δομεστίκου, τις πρεσβείες των οποίων επικαλούμαστε για να διδασκόμαστε και να διαφυλάττουμε ανόθευτη την πατρώα εκκλησιαστική μας μουσική.
Επίσης, ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον δάσκαλο της Αγιογραφίας και Θεολόγο κ. Νικόλαο Λελεκάκη και ανακοίνωσε την έναρξη παράδοσης μαθημάτων Ψηφιδωτού στις αίθουσες του Ι. Ναού του Αγίου Γεωργίου με υπεύθυνους του Εργαστηρίου του Ψηφιδωτού τον κ. Λελεκάκη και την κ. Ισμήνη Γαλανοπούλου, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αξία των δύο αυτών εκκλησιαστικών τεχνών.
Στην τελετή του Αγιασμού έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι της πόλεως και άλλοι Κληρικοί της ευρύτερης περιοχής της Σητείας και παρέστησαν, εκτός από τους διδάσκοντες, παλαιοί και νέοι μαθητές και μαθήτριες της Βυζαντινής Μουσικής και της Αγιογραφίας, καθώς και γονείς των μαθητών, ενώ ακολούθησε τράπεζα στην αίθουσα του ναού με παραδοσιακά εδέσματα που άρτια επιμελήθηκαν οι κυρίες του ναού.
Ο Αιδεσιμολ. Καθηγητής Πρωτ. Νικόλαος Αλεξάκης, ιερατικώς Προϊστάμενος του ναού και Έφορος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στην πόλη της Σητείας, ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την πατρική αγάπη και το ανύστακτο ενδιαφέρον του για τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, το νέο ξεκίνημα της οποίας ευλόγησε με τη Ακολουθία του Αγιασμού, και τον παρακάλεσε να εύχεται για την ευόδωση του έργου της σχολής, αλλά και των Εργαστηρίων Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού.

Πηγή : Ανατολή



Συνολικες προβολες σελιδας