Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Ένα βήμα πριν από την προσφυγή στο ΣτΕ για το Aιολικό πάρκο στη Σητεία

DSC07706Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης έγκρισης του αιολικού πάρκου που προβλέπεται να δημιουργηθεί στην περιοχή Σητείας ως μέρος του υβριδικού σταθμού στο Αμάρι, πρότεινε ο Γ. Ζερβάκης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος δημοσιοποίησε  παράλληλα επιστολή του (στις 14/10) προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ, Χατζηδάκη με την οποία διαμαρτύρεται για την έγκριση περιβαλλοντολογικών όρων του έργου που ανακοινώθηκαν από το ΥΠΠΕ στις 10/10.  Στην επιστολή τονίζεται πως η Σητεία έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος  των αιολικών πάρκων  και των ΑΠΕ της Κρήτης, παραμένει εκτός σχεδιασμού για μεγάλες υποδομές, ενώ η ηγεσία του υπουργείου παραβλέπει τι αντιδράσεις που υπάρχουν για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση από τις τοπικές κοινωνίες, την περιφέρεια, το δήμο.
Αξιοσημείωτο είναι πως η  απάντηση ήρθε όχι από τον υπουργό,αλλά….από την εταιρία κατασκευής που παρουσιάζει τα επιχειρήματα της.
Η πρόταση του δημάρχου προβλέπει την πραγματοποίηση  άμεσα και πάντως πριν από τις 9/12 όταν λήγει το δικαίωμα προσφυγής,νέας συνεδρίασης-σύσκεψης όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν ο τοπικός υπουργός και ο βουλευτής, η Περιφέρεια, νομικός σύμβουλος αλλά και εκπρόσωποι της εταιρίας κατασκευής του έργου.
Στη συνεδρίαση, συζητήθηκε αρχικά το θέμα του Ηλιοθερμικού σταθμού στον Αθερινόλακκο, χωρίς να υπάρξει όμως κάποια κατάληξη.
Ολες οι πλευρές έμειναν στις θέσεις τους, με τον Γ. Ζερβακη να σημειώνει πως το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και πιθανή καταγγελία της σύμβασης μπορεί να δημιουργήσει απαιτήσεις από την εταιρία για τεράστια διαφυγόντα κέρδη, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο Θ.Πατεράκης.
Πολιτικό χαρακτήρισε το θέμα ο Νίκος Κουρουπάκης που ζήτησε να υπάρξουν επαφές της δημοτικής αρχής με την κυβέρνηση για τα ενεργειακά θέματα, άμεση καταγγελία της σύμβασης ζήτησε ο Ν. Καραμανωλάκης, ενώ ο Σ. Συμεωνίδης σημείωσε την συνολική διαφωνία του με την απελευθέρωση τη αγοράς ενέργειας.
Ο δήμαρχος Σητείας  Γ. Ζερβάκης, θα μιλήσει για όλα τα θέματα που απασχολούν την περιοχή, αύριο το πρωί στις 9.30 στον STYLE100 και στην εκπομπή του Κ. Γραμμενίδη “Με το νι και με το σίγμα “.
 
Ν.ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Πηγή : Style 100Fm


DSC07693 DSC07694 DSC07695 DSC07696 DSC07697 DSC07698



Συνολικες προβολες σελιδας