Ένα μήνα πίσω αναμένεται να μετατεθεί ο επιμέρους διαγωνισμός για τους σταθμούς μετατροπής
Μπορεί για τον ένα επιμέρους διαγωνισμό του μεγάλου έργου, που αφορά στα καλωδιακά τμήματα της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, να είμαστε στο στάδιο ελέγχου των προσφορών που κατατέθηκαν τον Αύγουστο, ο έτερος διαγωνισμός ωστόσο, που αφορά στους σταθμούς μετατροπής, πηγαίνει από... παράταση σε παράταση!
Απ’ ό,τι δείχνουν τα δεδομένα, το πιθανότερο είναι η ημερομηνία υποβολής προσφορών του εν λόγω διαγωνισμού για τους σταθμούς μετατροπής να πάει ένα μήνα πίσω, να μετατεθεί δηλαδή για την εκπνοή του Οκτωβρίου.
Όπως αναφέρει το energypress.gr, οι ενδιαφερόμενες μεγάλες εταιρείες, που προετοιμάζονται να καταθέσουν προσφορές στον διαγωνισμό για τους σταθμούς μετατροπής της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης, ζήτησαν εκ νέου παράταση, η οποία και θα δοθεί.
Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται, λοιπόν, να δοθεί νέα παράταση, πιθανότατα για ένα ακόμα μήνα, δεύτερο διαγωνισμό της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, ο οποίος αφορά στη μελέτη, την προμήθεια και την εγκατάσταση δύο σταθμών μετατροπής και ενός υποσταθμού GIS.
Αυτή θα είναι η δεύτερη παράταση που δίνεται. Αρχικά η προθεσμία έληγε στις 30 Αυγούστου, μετατέθηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου και τώρα πιθανότατα θα μετατεθεί για τις 30 Οκτωβρίου.
Αρμόδιες πηγές βεβαιώνουν ότι η νέα παράταση δε σχετίζεται ούτε με την εκδίκαση της αίτησης αναστολής των αποφάσεων της ΡΑΕ, που έχει καταθέσει η κυπριακή εταιρεία EuroAsia, ούτε με το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση, παρότι πλησιάζει η καταληκτική προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου, δεν έχει δώσει οριστική απάντηση στην Κομισιόν σχετικά με το αν στηρίζει το έργο “Αττική-Κρήτη” ως μέρος του συνολικότερου PCI ή αν θα το προχωρήσει ως εθνικό έργο.
Είναι, δε, γεγονός ότι κάποιες τουλάχιστον από τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό επιβεβαιώνουν ότι οι ίδιες έχουν ζητήσει παράταση.
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Εντός των ημερών ολοκληρώνεται η τεχνική αξιολόγηση
Όσον αφορά τον πρώτο διαγωνισμό που αφορούσε τα καλωδιακά τμήματα του έργου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών για να ακολουθήσει στη συνέχεια η αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών.
Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός για τα καλωδιακά τμήματα της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης εξελίχθηκε στις αρχές Αυγούστου σε “πόλο έλξης” για τους μεγάλους “παίκτες” του κλάδου κατασκευής καλωδίων. Κατατέθηκαν προσφορές από τέσσερις εταιρείες στο πλαίσιο του διαγωνισμού, που περιελάμβανε τέσσερις υποδιαγωνισμούς και συγκεκριμένα:
- Για το πρώτο τμήμα, που αφορά στη μελέτη, την προμήθεια και την εγκατάσταση του ενός από τα δύο υποβρύχια καλώδια που θα συνδέουν την Κρήτη με την Αττική (δυτικό κύκλωμα) και των σταθμών ηλεκτροδίων σε Κρήτη και Αττική, προσφορές κατέθεσαν η Prysmian και η Nexans. Ο προϋπολογισμός του τμήματος είναι 255 εκατ. ευρώ.
- Οι προαναφερθείσες εταιρείες (Prysmian και Nexans) υπέβαλαν προσφορές και για το δεύτερο τμήμα, που αφορά το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο (ανατολικό κύκλωμα). Ο προϋπολογισμός του τμήματος είναι 115 εκατ. ευρώ.
- Για το τρίτο τμήμα, που αφορά στα υπόγεια καλωδιακά τμήματα της διασύνδεσης που θα συνδέσουν τους Σταθμούς Μετατροπής (σε Κρήτη και Αττική) με τα υποβρύχια καλωδιακά τμήματα, προσφορές κατατέθηκαν από τις Prysmian, Nexans και ΝΚΤ, που συνεργάζεται με τα “Ελληνικά Καλώδια”. Ο προϋπολογισμός του τμήματος είναι 115 εκατ. ευρώ.
- Για το τέταρτο τμήμα, που αφορά στη μελέτη, την προμήθεια και την εγκατάσταση καλωδίων οπτικών ινών, προσφορές κατέθεσαν οι εταιρείες Prysmian και Elettra. Ο προϋπολογισμός του τμήματος είναι 20 εκατ. ευρώ.
Οι δύο διαγωνισμοί που συνθέτουν το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής έχουν αθροιστικά προϋπολογισμό 915 εκατ. ευρώ και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εντός του 2022.
Το πλέον μεγαλεπήβολο project που δρομολογεί ο ΑΔΜΗΕ προβλέπει την πόντιση μιας διπλής γραμμής μεταφοράς συνεχούς ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Αττικής, με μήκος περίπου 328 χιλιόμετρα και συνολική ονομαστική ισχύ 1.000 MW, το οποίο θα ξεκινά από τα Μέγαρα (Αττική) και θα καταλήγει στην περιοχή της Κορακιάς (Κρήτη). Επίσης, θα κατασκευαστούν, μεταξύ άλλων, και δύο σταθμοί μετατροπής, στο Λεκανοπέδιο και την Κρήτη αντίστοιχα.
Πηγή : Νέα Κρήτη