Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση της νέας δημοτικής αρχής με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Σητείας

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η πρώτη συνάντηση της νέας Δημοτικής Αρχής με όλους τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σητείας και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας.
Η συνάντηση έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σητείας Γιώργου Ζερβάκη και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ. Επίσης στην συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Σητείας Νίκος Μακρυνάκης, Ελένη Πλατανάκη, Γιάννης Παπαδάκης, Γιώργος Αϊλαμάκης. Παρέστησαν ακόμη  ο επικεφαλής και ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Σητεία Μπροστά» Θοδωρής Πατεράκης και Γιάννης Δρακάκης αντίστοιχα.
Σκοπός της συνάντησης όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σητείας τόσο κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση όσο και στο τέλος της συζήτησης, ήταν  η γνωριμία και μία πρώτη επαφή των εκπροσώπων των κοινοτήτων και της Δημοτικής Αρχής, η αλληλοενημέρωση, η συνειδητοποίηση όλων ότι τα προβλήματα είναι κοινά  και η αποδοχή ενός πλαισίου αρχών για την συνεργασία  στην οποία εστίασε στις τοποθετήσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης.

Ο κ. Ζερβάκης ζήτησε την συνδρομή όλων για να μπορέσει να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν καλύτερο ο ιεραρχικός σχεδιασμός του Δήμου και παράλληλα δήλωσε την πλήρη στήριξη της Δημοτικής αρχής στα προβλήματα των Τοπικών Κοινιοτήτων.
Θα ακολουθήσει κι  επόμενη συνάντηση  όπου θα κατατεθούν από τους εκπροσώπους των ΤΚ τα θέματα άμεσης προτεραιότητας  για να δρομολογηθούν. «Να είστε σίγουροι ότι η δικαιοσύνη διέπει την παρούσα Δημοτική Αρχή. Δεν υπάρχει περίπτωση να θεωρήσει κανείς ότι μεροληπτούμε υπέρ του ενός ή του άλλου χωριού».
Στη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε ο προβληματισμός και η αγωνία των Προέδρων ενώ τέθηκαν ζητήματα κι ακούστηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση  τους με πρώτο αυτό που αφορά την αγροτική οδοποιία ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι κοινότητες σε μεγάλο ή μικρότερο βαθμό η κάθε μία. Το θέμα επίσης της άρδευσης, της αποκομιδής και γενικότερα διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελούν  κοινά προβλήματα  ενώ επιμέρους τέθηκαν ζητήματα σχετικά την κατάσταση των κοινοτικών καταστημάτων, των κοιμητηρίων, δρόμων εντός των χωριών καθώς και άλλα όπως της επαρχιακής οδοποιίας, του καθαρισμού ιδιωτικών οικοπέδων.
Επίσης τέθηκε το ζήτημα τόσο από τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής όσο και των Κοινοτήτων του σωστού προγραμματισμού παρεμβάσεων (αγροτική οδοποιία), της ισότιμης  αντιμετώπισης όλων των Κοινοτήτων.
Ακόμη   της λειτουργίας των  συνεργαζόμενων υπηρεσιών του Δήμου και του ωραρίου του  προσωπικού αυτών.  Θα ακολουθήσει επόμενη συνάντηση προκειμένου να υπάρξει   ιεράρχηση κι από κοινού προγραμματισμός δράσης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας