Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Ασαφής η κατάσταση για τα κενά στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο νομό Λασιθίου

Ασαφής και ρευστή παραμένει ακόμη η κατάσταση σε ό,τι αφορά τον προσδιορισμό των κενών θέσεων, που θα χρειαστεί  να καλυφθούν με αναπληρωτές καθηγητές τη νέα σχολική χρονιά, στο Νομό Λασιθίου.
Επιπλέον, την κατάσταση καθιστά ακόμη πιο ρευστή το γεγονός ότι η θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου σε μια βδομάδα, δηλαδή ακριβώς με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα παραμείνει κενή μετά τη συνταξιοδότηση του κ. Βασίλη Αϊβαλιώτη, ενώ κανείς δεν γνωρίζει ακόμη τι σκοπεύει να πράξει το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την επιλογή των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης. Αν δηλαδή προτίθεται να συνεχίσει τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των νέων διευθυντών, με βάση το νομικό πλαίσιο και τις αιτήσεις που έχουν καταθέσει οι ενδιαφερόμενοι (στο Νομό Λασιθίου έχουν κατατεθεί 4 αιτήσεις από εκπαιδευτικούς με οργανικές θέσεις στο Λασίθι). Η διαδικασία που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, έχει παγώσει μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ήδη τον κ. Αϊβαλιώτη, που βρίσκεται σε άδεια, αναπληρώνει ο κ. Μιχάλης Παπαδάκης, υπεύθυνος εκπαιδευτικών θεμάτων.

Δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποσπάσεων
Σε ό,τι αφορά τον προσδιορισμό των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λασιθίου, ακόμη δεν έχει παγιωθεί ο αριθμός των αποσπάσεων, μιας και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.
Κατ’ αρχήν, ζήτησαν και πήραν απόσπαση από το Νομό Λασιθίου περίπου 100 καθηγητές και ήλθαν μόλις 10 αποσπασθέντες. Μέχρι και την Τρίτη οι αποσπασθέντες είχαν δικαίωμα ανάκλησης της αίτησης απόσπασής τους, κάτι που επίσης διαφοροποιεί τον αριθμό των κενών θέσεων.

Όταν ανοίξουν τα σχολεία
Ο τελικός αριθμός των αναγκών σε αναπληρωτές θα αποσαφηνιστεί από την 1η Σεπτεμβρίου και πολύ περισσότερο, μετά την πρώτη ημέρα έναρξης λειτουργίας των σχολείων, από την κατανομή ωρών διδασκαλίας στα τμήματα των τάξεων που θα λειτουργήσουν.
Τον περασμένο Μάιο έγιναν 22 μόνιμοι διορισμοί φιλολόγων στο Νομό Λασιθίου, μετά από δικαστικές διεκδικήσεις που είχαν ξεκινήσει, από τους οποίους παρουσιάστηκαν οι 21. Και αμέσως οι 14 απ’ αυτούς ζήτησαν και πήραν απόσπαση! Παρ’ όλα αυτά έστω και από όσους έμειναν καλύπτονται θέσεις που θα μειώσουν τα κενά σε αναπληρωτές φιλολόγους που θα απαιτηθούν φέτος στα σχολεία του νομού μας, εκτιμά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ν.Τ.

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας