Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση του Δημάρχου με το Σύλλογο Μηχανικών Διπλωματούχων Μηχανικών Σητείας

Με το Δ.Σ. του Επιστημονικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Σητείας συναντήθηκε χθες ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης,
παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννη Παπαδάκη.
Παρ’ ότι ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ της νέας Δημοτικής Αρχής και του Συλλόγου Μηχανικών διήρκεσε αρκετή ώρα. Συζητήθηκαν πολλά θέματα, ενώ εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη άμεσης επαφής με σκοπό την συμβολή στην αντιμετώπιση ζητημάτων του τόπου.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης ο κ. Ζερβάκης τόνισε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε τους εκπροσώπους του Συλλόγου Μηχανικών. Είναι άνθρωποι γνωστοί, φίλοι, έχουν υπάρξει και συνεργάτες σε άλλες περιόδους και εκτιμώ ότι η παρουσία τους και οι γνώσεις τους θα συμβάλουν στο να μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε κάποια πράγματα, αναφορικά με τον προγραμματισμό των έργων στον τόπο μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την παρουσία τους, για τις εποικοδομητικές τους προτάσεις, τον ζήλο που δείχνουν και την αγάπη για τον τόπο. Θα είμαστε πάντα σε διαρκή και άμεση επαφή για επίλυση όλων των ζητημάτων».
Παράλληλα ο κ. Ζερβάκης επεσήμανε ότι ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή του κ. Παπαδάκη στην θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών ήταν η συνάφεια του αντικειμένου του, λόγω αυτού, όπως είπε, θα έχει την δυνατότητα άμεσης επαφής, γνώσης των προβλημάτων και καλύτερης επίλυσης τους.
«Η συνάντηση», όπως επεσήμανε «ο Αντιδήμαρχος Σητείας, αποτέλεσε προτροπή του Δημάρχου, αλλά και άμεση αναγκαιότητα εξ αρχής για τη νέα Δημοτική αρχή. Η διάθεση του Συλλόγου, στον οποίο κι εγώ ανήκω, είναι πάντα να συμμετέχει ενεργά σε όλα τα προβλήματα, για την επίλυση τους και γενικότερα να συνεισφέρει και να προσφέρει όπου μπορεί».
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, «ετέθη η βάση επαφής και για την συνέχεια αφού σκοπός είναι η πραγματοποίηση ανάλογων συναντήσεων, ώστε να συζητάμε με καλή θέληση και διάθεση για το καλό του τόπου μας. Ευχαριστώ τους συναδέλφους για την ανταπόκρισή τους και το ενδιαφέρον τους, που γνωρίζω εκ των έσω ότι είναι πάντα ουσιαστικό. Η βοήθειά τους είναι πολύ σημαντική στην συζήτηση και διευθέτηση των προβλημάτων, που είναι πάρα πολλά».
Στη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκαν οι απόψεις των μελών του Συλλόγου και για τα μεγάλα έργα που αφορούν την περιοχή καθώς και για προβλήματα που εντοπίζονται. «Στα περισσότερα θέματα η θέση του Συλλόγου ταυτίζεται με τη θέση της Δημοτικής Αρχής, επομένως σε πρώτη φάση αυτό που έγινε αντιληπτό είναι ότι πάμε καλά, πρέπει να δουλέψουμε πολύ και με την βοήθεια του Συλλόγου μπορούμε να πάμε καλύτερα», πρόσθεσε.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Ραπάνης εξέφρασε επίσης τη χαρά του για τη συνάντηση του σωματείου με τη νέα Δημοτική Αρχή, καθώς και για την ανάληψη των καθηκόντων Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών μέλους του Συλλόγου, με συναφές αντικείμενο.
«Ήταν μία πρώτη συνάντηση και τα θέματα που ετέθησαν επί τάπητος ήταν θέματα που απασχολούν τον Σύλλογο και νομίζω και την ευρύτερη κοινωνία της Σητείας. Εντόνως μας απασχολεί το κομμάτι της στελέχωσης υπηρεσιών που σχετιζόμαστε άμεσα, δηλαδή της Πολεοδομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας. Πέραν αυτού συζητήσαμε θέματα τεχνικής φύσης και όχι μόνο, θέματα που αφορούν το Δήμο Σητείας, όπως τα θέματα του ΒΟΑΚ και του ΝΟΑΚ, της επικείμενης κατασκευής του ηλιοθερμικού πάρκου στον Αθερινόλακκο, το ζήτημα του παραλιακού μετώπου, της Ανατολικής παράκαμψης, της αναθεώρησης του σχεδίου πόλης και άλλα. Συζητήσαμε όλα αυτά τα θέματα επιγραμματικά και προσβλέπουμε και σε μελλοντική συνεργασία, συζήτηση και επίλυση των προβλημάτων.
Είμαστε εδώ ως Σύλλογος και η αποστολή των μηχανικών είναι αυτή, η προσφορά της τεχνικής του υποστήριξης στην κοινωνία. Αυτό είμαστε κι εμείς πρόθυμοι να κάνουμε», τόνισε ο κ. Ραπάνης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας