Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Tοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων led

https://www.epiruspost.gr/images/stories/dhmarxeio/odofotismos.jpg
      Με έντονους ρυθμούς συνεχίζεται η αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων led, στο πλαίσιο του προγράμματος για την «Βελτίωση της ενεργειακής
αποδοτικότητας σε εγκαταστάσεις οδοφωτισμού ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού».

     Από τα 3124 φωτιστικά έχουν τοποθετηθεί 2285 και υπολείπονται 839 για την ολοκλήρωση της προμήθειας .
Το εγχείρημα χρηματοδοτείται από την ΕΤΕπ και το Ταμείο παρακαταθηκών και Δανείων  . Η μείωση στην κατανάλωση που προκύπτει ξεπερνά το 67% , ενώ μειώνεται το οικολογικό αποτύπωμα του δήμου Σητείας.        
    Παράλληλα , ενισχύουμε  την προσπάθεια της χώρας να απεξαρτηθεί μερικώς από την χρήση ορυκτών καυσίμων και την εκροή συναλλάγματος . Επίσης , εξασφαλίζονται καλύτερες συνθήκες φωτισμού , που οδηγούν με την σειρά τους στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας τόσο των πεζών κατά τις νυχτερινές ώρες , όσο και των οχημάτων μειώνοντας τις πιθανότητες ατυχημάτων λόγω ελλιπούς φωτισμού.
    Eως τώρα έχουν τοποθετηθεί φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες τεχνολογίας  led , Στην πόλη της Σητείας , στο Παλαίκαστρο, στην Ανάληψη ,και στο Μόχλος . Υπολείπονται ακόμα το Πισκοκέφαλο ,η Σκοπή , η Ζάκρος και το Χαμέζι. 
Από την , έως τώρα πρόοδο του έργου , έχει προκύψει σημαντική μείωση στην δαπάνη ρεύματος για τον ηλεκτροφωτισμό οδών και πλατειών. Μετά την ολοκλήρωση ο δήμος αναμένεται να έχει ετήσιο κέρδος της τάξεως των 100.000 ευρώ το οποίο σύμφωνα με την  υπ αριθ΄ 195/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ,δύναται να  προχωρήσει σε μείωση με την σειρά του στα δημοτικά τέλη των  τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.
Το  πολυδιάστατο  όφελος της αντικατάστασης των φωτιστικών , πλέον μπορούν να το απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας , παρά τις  προσπάθειες που έγιναν για την ματαίωση του.


Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ,Άρδευσης & Υ.Δομ.

Λεωνίδας Τερζής




Συνολικες προβολες σελιδας