Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για δυο νεαρούς στο φαράγγι του ‘’Ρίχτη’’

Αίσιο τέλος είχε για ακόμα μια φορά η επιχείρηση διάσωσης που οργανώθηκε χτες βράδυ Παρασκευή 2 Αυγούστου, από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας και την ΕΔΕΑΚ, στο φαράγγι του Ρίχτη στα Έξω Μουλιανά Σητείας.
Η απερισκεψία δύο Ελλήνων νεαρών, 20 και 21 ετών, κινητοποίησε για ακόμα μια φορά τις αρχές και τις ομάδες διάσωσης, που έσπευσαν και απεγκλώβισαν τους δυο νεαρούς από το φαράγγι.
Πιο συγκεκριμένα, οι δύο νεαροί αποφάσισαν να επισκεφτούν το φαράγγι του Ρίχτη αργά το απόγευμα για να πάνε στον καταρράκτη, αλλά δεν υπολόγισαν σωστά την ώρα, με αποτέλεσμα να βραδιαστούν στην επιστροφή και να βρεθούν σε δύσβατη περιοχή εκτός φαραγγιού.
Στη συνέχεια ενημέρωσαν τηλεφωνικά το κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας ζητώντας βοήθεια και παρέμειναν στο σημείο μέχρι να τους εντοπίσουν οι ομάδες διάσωσης.
Η κινητοποίηση από τις αρχές και την ομάδα διάσωσης της ΕΔΕΑΚ υπήρξε άμεση, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν οι δύο νεαροί στις 23:10 περίπου, καλά στην υγεία τους.
Να τονίσουμε ότι ήταν άλλη μια πολύ καλοστημένη νυκτερινή επιχείρηση από όλους, υπό την καθοδήγηση του προϊστάμενου του Π/Κ Σητείας, επιπυραγού κ. Παύλου Καπετανάκη.
Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι είναι το δεύτερο συμβάν με διαφορά τεσσάρων ημερών από το προηγούμενο το οποίο είχε πανομοιότυπα χαρακτηριστικά…
Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει αρχίσει και παίρνει μεγάλες διαστάσεις λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας, έχουμε προτείνει εδώ και αρκετό καιρό, την τοποθέτηση προειδοποιητικών και περιοριστικών πινακίδων, που θα αναγράφουν τις ώρες επισκέψεως και πληροφορίες για τον τρόπο διάσχισης του φαραγγιού.
ΕΔΕΑΚ
Δασκαλάκης Γιάννης
 
Πηγή : Aνατολή
 
 

Συνολικες προβολες σελιδας