Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019

Οι αποσταγματοποιοί του Λασιθίου στη συνάντηση για την φορολόγηση της τσικουδιάς και του τσίπουρου

Συνάντηση αποσταγματοποιών με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα την φορολόγηση της τσικουδιάς και του τσίπουρου.

Στη συνάντηση με τον κ. Βεσυρόπουλο, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας, εκπρόσωποι των Συλλόγων Αποσταγματοποιών Ηρακλείου, Λασιθίου και Τυρνάβου, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων Αμπελουργών Ελλάδος, Βουλευτές και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που επιβάλλει εξίσωση φόρου της τσικουδιάς και του τσίπουρου με όλα τα αλκοολούχα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι άμεσες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη πίστωση χρόνου ως προς την προσαρμογή προς την απόφαση.
Ακολούθως, όλες οι πλευρές συμφώνησαν σε συνέχιση της συνεργασίας το επόμενο διάστημα προκειμένου να εξευρεθούν ρεαλιστικές λύσεις για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των παραδοσιακών αποσταγματοποιών και να προστατευθεί ο εγχώριος κλάδος της παραδοσιακής αποσταγματοποιίας.

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας