Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Κορνάρεια 2019 - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Σητεία η πόλη του Ερωτόκριτου και του Βιτσέντζου Κορνάρου… Μια από τις ωραιότερες πόλεις της Κρήτης.
Στην άκρη του νησιού, στην ανατολή του ήλιου, με το άπλετο φως της Μεσογείου και τη μοναδική της αύρα, η Σητεία καταφέρνει να κρατά αναλλοίωτο τον παραμυθένιο χαρακτήρα της
και παράλληλα να καθηλώνει τον επισκέπτη με τα μνημεία και την ιστορία της.
Τεράστιο το βάρος της κληρονομιάς για την «όμορφη κυρία», που εξακολουθεί να παράγει και να συντηρεί κι αυτό γιατί σέβεται το παρελθόν της. Πόλη του Βιτσέντζου Κορνάρου, της πίστης και του έρωτα, με συνεχή παρουσία και καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της Ποίησης και της Μουσικής, του Θεάτρου, του Χορού, δικαίως αποκαλείται «πόλη των τεχνών».
Στην πλώρη της Κρήτης, η μαγευτική Σητεία βάζει μπρος για ένα ακόμη πολύχρωμο καλοκαίρι. Φεστιβάλ, μουσικές του κόσμου, χοροί αέρινοι και μοναδικοί, ατόφια παράδοση, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, καντάδες, πανηγύρια. Παράλληλα οι μαγευτικές παραλίες, τα παραδοσιακά χωριά, οι φιλόξενοι κάτοικοι και φυσικά οι προσιτές τιμές, κατατάσσουν την Σητεία, σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι. Σας περιμένουμε!!!

Ιούνιος

Το πρόγραμμα
Δευτέρα 10 το Tres Court Film Festival στην Κρήτη | 21η Έκδοση, το Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους έρχεται στη Σητεία, στο Πολύκεντρο στις 8.30 μ.μ. Για άλλη μία χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων φιλοξενεί σε όλη την Κρήτη το διαγωνιστικό 21ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών πολύ μικρού μήκους Tres Court!
Χάρις το ChaniafilmFestival και τους συνεργαζόμενους φορείς οι φίλοι του κινηματογράφου στην Κρήτη θα ανακαλύψουν τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, και θα λάβουν μέρος σε μια διεθνή ψηφοφορία μιας δημόσιας επιλογής για την καλύτερη ταινία!
Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό με το κοινό και της Κρήτης να παρακολουθεί και να ψηφίζει συνδιαμορφώνοντας το αποτέλεσμα αξιολογώντας τις ταινίες του προγράμματος. Ταυτόχρονα σε 5 πόλεις της Κρήτης θα απολαύσουμε το γρηγορότερο φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου: περισσότερες από 40 ταινίες μέσα σε δύο ώρες! Θα παρασυρθούμε σ’ ένα εξπρές κινηματογραφικό ταξίδι, αλλά και θα ψηφίσουμε τις καλύτερες ταινίες, για την ανάδειξη αυτής που θα βραβευτεί με την Επιλογή του Κοινού από τις 80 συμμετέχουσες πόλεις από όλον τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για το Très Court International Film Festival μπορείτε να βρείτε στο https://www.chaniafilmfestival.com/tres-court
Δευτέρα 17 του Αγίου Πνεύματος στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία η Σχολή Χορού Βaila σας προσκαλεί σε μια βραδιά κεφιού, χορού και παρουσιάσεων! Ελάτε να απολαύσουμε μαζί το μεγάλο μας καλοκαιρινό πάρτι, πλούσιες χορογραφίες, χορό latin και tango, αλλά και χορευτικές εκπλήξεις για όλους! Το μήνυμά μας: Χορέψτε πριν τελειώσει η μουσική! Ζήστε πριν τελειώσει η ζωή! Είσοδος ελεύθερη
Τετάρτη 19 στις 8.30 μ.μ., Άλσος Χλουβεράκη η Σχολή Παραδοσιακών Χορών της Ευαγγελίας Βεζυράκη και οι μαθητές όλων των τμημάτων παρουσιάζουν μια αφιερωματική μουσικοχορευτική παράσταση για την Μ. Ασία και τα παραδοσιακά επαγγέλματα που έχουν χαθεί μέσα από αφηγήσεις, μαντινάδες, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς «Σαν Παλιά Φωτογραφία»
Σμύρνη 1922…Το ταξίδι ξεκινάει νωρίτερα…. Τότε που κανείς δεν έμοιαζε να κοιμάται σε αυτή την πόλη. Τότε που ακούγονταν τραγούδια και την αυγή, από τους εργάτες που δούλευαν όλη τη νύχτα στα καπνά και τελείωναν με το πρώτο φως… Τότε που οι λατέρνες σκορπούσαν το μελωδικό τους κελάηδισμα σε όλους τους γάμους και τα μεγάλα κέντρα του Βόσπορου και της Μ. Ασίας. Τότε η προκυμαία της Σμύρνης μοσχομύριζε από το φρεσκοκομμένο καφέ και το ηλεκτροκίνητο καφετριβείο του κυρ-Κώστα…
Γενική είσοδος: 4 €.
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 21, 22 και 23 Ιουνίου το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Σητείας έρχεται και θα φέρει τα πάνω κάτω!!!
Το Προ-φεστιβάλ την Παρασκευή 21 περιλαμβάνει:
– 6-7 μ.μ. Κεντρική Πλατεία, φωτογράφηση με τους ήρωες της Disney, Vitalio Magic Show, Face painting, Σύλλογος Ρυθμικής Γυμναστικής Σητείας, φουσκωτό παιχνίδι, Πολλές εκπλήξεις μέσα κι έξω από την θάλασσα!!!
– 9 μ.μ. Άλσος Χλουβεράκη στα πλαίσια του 2ου Παιδικού φεστιβάλ Σητείας, η παιδική σκηνή του Θεάτρου της Σητείας, παρουσιάζει το έργο του Ράινερ Χάχφελντ «Ο Μορμόλης» σε μετάφραση Παναγιώτη Σκουφή. Ο «Μορμόλης», ένας φανταστικός φίλος των παιδιών, τα μαθαίνει να είναι ελεύθεροι και υπεύθυνοι άνθρωποι, κόντρα στα δήθεν «σωστά» και «πρέπει» των μεγάλων, με τρόπο χαριτωμένο και διασκεδαστικό.
Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 οι δράσει; συνεχίζονται στην παραλία Σητείας και στο Άλσος Χλουβεράκη. Αναλυτικά:
– 10 π.μ.- 2 μ.μ. και 5.30 μ.μ. έως αργά το βράδυ: Παιχνίδια, εργαστήρια, μαγειρική, αθλητισμός, πειράματα, κατασκευές, αναρρίχηση, συναυλίες και άλλα πολλά σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις!!!
– Και μην ξεχάσεις την Κυριακή το βράδυ το μεγάλο μας talent show «Σητεία έχεις ταλέντο»! Παιδιά και έφηβοι θα παρουσιάσουν στο κοινό το ταλέντο τους και θα διαγωνιστούν για τα μεγάλα μας βραβεία!!! Εμείς το πιστέψαμε. Εσύ; Πίστεψέ το. Μπορείς!!!
Με την υποστήριξη του Δήμου Σητείας, του ΔΟΚΑΣ, του ΟΑΣ, του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
* Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των δράσεων στην σελίδα του φεστιβάλ: https://www.facebook.com/groups/426376944485570/
Είσοδος ελεύθερη!
Σάββατο 22 και Κυριακή 23 7 π.μ.- 1 μ.μ. Έκθεση χειροποίητων αντικειμένων στον πεζόδρομο της Καραμανλή
Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη 22, 23,24 και 25 Τουρνουά Shoot & score. Το 3ο τουρνουά Beach basketball στη Σητεία είναι γεγονός! Σουτάρεις καλά; Μήπως έχεις το παρατσούκλι «Ο ψυχρός εκτελεστής», «Το κρύο αίμα» ή «Το βελούδινο σφυρί»; Είσαι σίγουρος πως όταν φεύγει η μπάλα από τα χέρια σου θ’ ακουστεί το σκλατς απ’ το διχτάκι; Μπορείς να βάλεις περισσότερες μπάλες από τον αντίπαλο σου; Αν τα διαθέτεις όλ’ αυτά βρες το μπασκετικό σου ταίρι κι ελάτε να σηκώσετε την κούπα στο 3ο τουρνουά beach basketball στην παραλία της Σητείας! Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχών: 6947-945.417. Έλα στη γιορτή, έλα στο shoot & score! Υπό την αιγίδα του Δήμου Σητείας!
Τετάρτη 26 7.30 μ.μ. στο Άλσος Χλουβεράκη φιλοξενείται η ετήσια παράσταση των μαθητικών τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Σητείας. Τα επιτεύγματα και οι δεξιότητες στο χορό που αποκτήθηκαν στην διάρκεια του διδακτικού έτους θα παρουσιαστούν στο Άλσος Χλουβεράκη σε μια εκδήλωση γεμάτη Κρήτη και Νότιο Αιγαίο.
Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Παραγιός Λύρα, Γιάννης Ανωγιανάκης λαγούτο, Μάνος Λατζανάκης, Θοδωρής Τζαβολάκης νταουλάκι. Είσοδος ελεύθερη.
Πέμπτη 27 στις 9 μ.μ. στο Φρούριο Καζάρμα το Γενικό Λύκειο Σητείας παρουσιάζει την εκδήλωση «Ίχνη από τα Βυζαντινά πολιτιστικά σταυροδρόμια της Κων/πολης, της Τραπεζούντας, της Κρήτης» στα πλαίσια ολοκλήρωσης του πολιτιστικού προγράμματος, το οποίο εκπόνησε η Β΄ Τάξη του Λυκείου μας με τίτλο «Ίχνη από τα Βυζαντινά πολιτιστικά σταυροδρόμια της Κων/πολης, της Τραπεζούντας, της Κρήτης». Η εκδήλωση είναι πολιτιστικού-ιστορικού χαρακτήρα καθώς αφιερώνεται: στα 125 χρόνια του Ζωγράφειου Λυκείου της Πόλης, στα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και στο επετειακό έτος του Ερωτόκριτου.
Συμμετέχουν: το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας, Ο Σύλλογος Μικρασιατών, Ποντίων και Αρμενίων Σητείας, η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας «Τραπεζόντα» και η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Σερρών.
Σάββατο 29 Ιουνίου
– Στο Χαμέζι το ξύγαλο γιορτάζει! Η Γιορτή Ξύγαλου, που Διοργανώνει η Μορφωτική Στέγη Χαμεζίου, περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσίαση συνταγών και βέβαια μπόλικο δωρεάν ξύγαλο. Σας προσκαλούμε να γνωρίσουμε αυτό το μοναδικό προϊόν της περιοχής μας. Στη συνέχεια κοντά μας ο Σήψης Λιγοψυχάκης και οι συνεργάτες του, που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Χορηγός Παντελής Κουβαράκης και Ο.Ε., Γαλακτοκομικά Προϊόντα.
– Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάκρου σας προσκαλεί στην Γιορτή Νερού στην πηγή της Ζάκρου. Προσφέρονται πλούσιοι παραδοσιακοί μεζέδες, προϊόντα Ζακρίτων παραγωγών. Θα μας κρατήσουν συντροφιά το κρητικό συγκρότημα του Κωστή Βουτυράκη. Στην εκδήλωση, ξεκινά στις 7.30 μ.μ., θα φιλοξενήσουμε μουσικοχορευτικό συγκρότημα «Κίμων Ξυλοτύμπου» από την Κύπρο καθώς και τη χορευτική ομάδα Παλαικάστρου. Είσοδος Ελεύθερη.
Σάββατο και Κυριακή 29 και 30 Η σχολή χορού «Φωτεινή Τερρανόβα» (αναγνωρισμένη από το κράτος), παρουσιάζει την εκδήλωση «Χορός Θέατρο», τη δεύτερη παράστασή της με τα τμήματα έντεχνου, κλασικού χορού, μπαλέτου, jazz και θεάτρου. Με μεγάλη χαρά μαθητές της σχολής, παιδιά από 3,5 ετών, έφηβοι και ενήλικες θα παρουσιάσουν το ταλέντο τους και την δουλειά τους στον έντεχνο χορό και στο θέατρο.
Δύο βραδιές με χορό και θέατρο, γεμάτες Τέχνη που θα ταξιδέψει θεατές μικρούς και μεγάλους, σε ένα παραμυθένιο ταξίδι. Μικρές και μεγαλύτερες μπαλαρίνες χορεύουν με μουσικές μεγάλων συνθετών και ένας «αλλιώτικος» παπουτσωμένος γάτος, μπλέκονται γλυκά σε μια μαγική περιπέτεια επί σκηνής. Υπεύθυνη τμημάτων χορού- χορογραφιών Φωτεινή Τερρανόβα, Υπεύθυνος τμημάτων θεάτρου και θεατρικής ξιφασκίας- σκηνοθεσίας Νίκος Βασιλάκης. Υπό την αιγίδα του ΔΟΚΑΣ. Γενική είσοδος 5 €. Μέρος των εσόδων θα δοθεί στους Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης -ΕΔΕΑΚ.



Ιούλιος

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/7/19
Παρουσίαση παραδοσιακών Κυπριακών χορών από το χορευτικό συγκρότημα “Κίμων Ξυλοτύμβου”


Το χορευτικό συγκρότημα Κίμων Ξυλοτύμβου ιδρύθηκε τον Χειμώνα του 1975 με σκοπό τη διάσωση, τη διατήρηση και την διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ειδικότερα των Κυπριακών χορών.
Σήμερα αποτελείται από 150 χορευτές και χορεύτριες, παρουσιάζει χορούς από τις περισσότερες περιοχές του Ελληνισμού, έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στην Κυπριακή και Ελλαδική τηλεόραση και δίνει παραστάσεις σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο.
Συμμετέχει και το Λύκειο των Ελληνίδων της Σητείας
Στην κεντρική Πλατεία Σητείας
Είσοδος Ελεύθερη
ΤΡΙΤΗ 2/7/19 Date: 2rd July
CLARINOTRINO


To Clarinotrino είναι ένα τρίο που απαρτίζεται από μουσικούς που ζουν στην περιοχή της Σητείας και συστάθηκε πρόσφατα με σκοπό να προσφέρει στους κατοίκους της πόλης ένα καινούριο χρώμα στην κλασσική μουσική.
Οι τρεις κλαρινετίστες, Fransde-Leuw, Xριστίνα Αγγελίδη και Δέσποινα Ξενικάκη θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα κλασσικής, ελαφριάς κλασσικής και Κρητικής μουσικής, γραμμένο ή διασκευασμένο απο τον Fransde-Leuw , το οποίο θα καλύπτει όλα τα γούστα.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των: Μπεντέτι, Μπετόβεν, Μπερλιόζ, Μπίντζ, Μπουφίλ, Κρουσέλ, Ντε Μπλέσερ, Ντε Λεβ, Φράνκ, Χέντελ, Γιανκόφσκι, Μότσαρτ, Παγκανίνι, Περρι, Βέμπερ και Ξυλούρη.
Ώρα: 19.00
Τοποθεσία: Κεντρική Πλατεία
Είσοδος Ελεύθερη
Clarinotrino is a trio of local musicians recently formed to deliver a new sound in popular classical music to the people of Sitia.
The three Clarinettists, Frans de-Leuw, Christina Angelidiand DespoinaXenikaki will perform a program of classical, light classical and popular Cretan music, composed or arranged by Frans de-Leuw which will appeal to all tastes.
The program will be selected from the music of Bedetti, Beethoven. Berlioz, Binge, Boufil, Crussell, DeBlesser, de-Leuw, Franck, Handel, Jancowski, Mozart, Paganini, Perri, Weber, and Xylouris (Ξυλουρης).
Time: 19.00
Location: Central Plateia
Admission: Free
ΤΕΤΑΡΤΗ 3/7/19
Ψαροτρομάρας!
Συναγερμός στο Ψαροχώρα! Έρχεται ο Ψαροτρομάρας!
Με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου και μεγάλες κατασκευές! Ένα πρωτοποριακό θέατρο Κούκλας όπου για έκτη συνεχόμενη χρονιά «Ο Ψαροτρομάρας» παρουσιάζεται σε Ελλάδα και εξωτερικό για ηλικίες έως και έκτη δημοτικού!
Λίγα λόγια για το έργο:


«Συναγερμός έχει σημάνει στην Ψαροχώρα, γιατί ο Ψαροτρομάρας είναι προ των πυλών και ετοιμάζεται να χτίσει εκεί το καινούργιο του παλάτι, διώχνοντας τα ψαράκια από τον τόπο τους. Θα μπορέσουν τα ψάρια μαζί με την φίλη τους τη Γοργόνα να σταματήσουν τα επεκτατικά του σχέδια και να τον… ΨΑΡΕΨΟΥΝ;»
Ένα έργο που μιλάει για την δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την οικολογία. Ένα παραμύθι της Φρόσως Χατόγλου που έχει σημειώσει επιτυχία όπου κι αν έχει παρουσιαστεί. Η παράστασή μας περιέχει πολλά ψάρια, τσούχτρες και έναν πολύχρωμο βυθό που θα γεμίσουν την κουκλοθεατρική σκηνή.
Με την τεχνική του μαύρου θεάτρου, εντυπωσιακά σκηνικά και χρώματα, αυτή η παραγωγή του κρητικού θιάσου είναι βέβαιο πως θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό των παιδιών και θα εξιτάρει την φαντασία τους!
Αν και η τέχνη του Κουκλοθεάτρου παραπέμπει καμιά φορά το νου των περισσοτέρων σε κάτι “απλοϊκό” με εστίαση στις νηπιακές ηλικίες, εμείς προσπαθούμε ως θίασος να αλλάξουμε αυτή τη λογική και να προσεγγίσουμε μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά μέχρι και έκτης δημοτικού. Το Κουκλοθέατρό μας στηρίζεται στις αρχές του μαύρου θεάτρου, του κόμικ και του ταχυδακτυλουργού. Οι κούκλες είναι μεγάλες και η σκηνή έχει διαστάσεις 5 μέτρα μήκος και 2,20 ύψος. Παρακαλούμε όπως δείτε φωτογραφίες και υλικό στο Facebook και την σελίδα μας www.kouklotheatro.gr!Ώρα έναρξης 9.00μ.μ.
Είσοδος 7€
Άλσος Χλουβεράκη
ΠΕΜΠΤΗ 4/7/19


Προ-Φέστιβαλ Μεσογειακού /Ραδιοφωνικού Φεστιβάλ Σητείας
«… στου Ρωτόκριτου τη στράτα…»
Φεστιβάλ δρόμου


Ομάδα μαθητών από την Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Σητείας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα « Νοιάζομαι και Δρω», πορεύονται στα βήματα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας στην πόλη που γεννήθηκε η ιστορία τους.
Ζωντανεύουν σκηνές από την ερωτική τους ιστορία στα καλντερίμια της Σητείας και μας κάνουν κοινωνούς του αιώνιου έργου του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Ώρα 8:3ο΄μ.μ.
Αφετηρία οδοιπορικού από το Ενετικό Φρούριο Καζάρμα και τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 5 – 6 – 7 /7/19


Μεσογειακό /Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας
Τρεις μέρες γεμάτες χρώματα και μουσικές που μυρίζουν θάλασσα και αύρα καλοκαιριού.
Η μουσική σκηνή ξεκινά στις 8.45 μ.μ.
Κοντά μας οι..


Παραδοσιακό συγκρότημα Θεόφιλου Μπαγορδάκη
MonsieurDoumani
Οι βιολιστές «Της Στέγης του Κόσμου» – Κυριάκος Γκουβέντας
Thrax Punks
Στειακές αθιβολές
Almoraima
Χειμερινοί Κολυμβητές
Gadjo
Dilo
Mosafer
Η(οι) μουσική (οί)της φωτιάς

Γεωργία Νταγάκη
Μιχάλης Τζουγανάκης
Περισσότερες πληροφορίες για το μουσικό πρόγραμμα
Στις 16.00 – 19.00 ξεκινούν αθλητικές δραστηριότητες, δράσεις ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες https://www.facebook.com/sitiamedfest/
http://www.sitiamedfest.gr/
Με την υποστήριξη: Λιμενικό Ταμείο Σητείας, ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Λιμεναρχείο Σητείας, Φιλαρμονική Δήμου Σητείας, Καλειδοσκόπιο, Ομάδα Κρουστών, Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Σητείας, Λύκειον των Ελληνίδων Σητείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Χαμεζίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Έξω Μουλιανών, ΕΔΕΑΚ, Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Σητείας, Υπηρεσία Πρασίνου και Καθαριότητας, 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας, Ναυτικός Όμιλος Σητείας
Συνδιοργάνωση: ΟΑΣ, Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Σητείας, ΔΟΚΑΣ, Λιμενικό Ταμείο Σητείας, Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας
. Είσοδος ελεύθερη (Θα υπάρχει προαιρετικό κουπόνι ενίσχυσης του Φεστιβάλ 5€, πολύτιμο για την επιβίωση του, από τα οποία το 1€ θα διατεθεί στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Σητείας, για την αγορά υλικού εκπαίδευσης εργοθεραπείας – λογοθεραπείας)
Στον πεζόδρομο «Πάπιες» , στο Λιμάνι
FRIDAY, JULY 5 – SUNDAY, JULY 7 6th Mediterranean Radio Festival of Sitia
Informative, entertaining and creative activities start at 17.00
Live music starts at 20.30
At the Pedestrian area “Papies”, in the Harbor
Free entrance. Optional support coupon 5€ 1€ is attributed to Sitia’s Center of Creative Occupation for Special Needs’ Children
ΤΡΙΤΗ 9/7/19
«Αλέξης Ζορμπάς».


Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας σχεδίασε για την καλοκαιρινή περίοδο να ανεβάσει, το εμβληματικό έργο του μεγάλου μας στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη «Αλέξης Ζορμπάς».
Σκηνοθέτης είναι ο διακεκριμένος ηθοποιός Νίκος Βερλέκης που θα ενσαρκώσει επίσης και το θρυλικό ρόλο του Αλέξη Ζορμπά.
Πολυπληθής θίασος θα σκύψει με σεβασμό στο μεγάλο αυτό κείμενο για να αναδείξει με πάθος τις πανανθρώπινες αξίες που πραγματεύεται.
Ώρα έναρξης της παράστασης 9:30μμ
Τιμή εισιτηρίου 13€ και 10€ για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους.
Άλσος Χλουβεράκη
ΤΕΤΑΡΤΗ 10/7/19
Οι εκδόσεις Υδροπλάνο και το βιβλιοπωλείο «Το θρανίο», σας προσκαλούν στο περιπετειώδες ταξίδι του «Συννεφούλη στην Ελλάδα» των συγγραφέων Ειρήνη Φραγκάκη, Νίτσα Μανωλά, Κατερίνα Μανωλά και Νατάσα Μανωλά γραμμένη σε δύο γλώσσες, την Ελληνική και την Αγγλική, το οποίο καθώς μας δείχνει πολλά μέρη της χώρας, ταυτόχρονα μας διδάσκει την αναγκαιότητα της υπακοής και τη σημαντικότητα της συνέπειας.
Ώρα έναρξης 19:00.
Café Εν Πλω
Είσοδος ελεύθερη
ΤΕΤΑΡΤΗ 10/7/19
Γνωριμία με τη βιβλιοθήκη Παρασπορίου – Λογοτεχνική Βραδιά


Στα πλαίσια της γνωριμίας των φίλων του βιβλίου με τη βιβλιοθήκη Παρασπορίου Σητείας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, διοργανώνει την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ στο πολιτιστικό κέντρο, λογοτεχνική βραδιά, με παρουσίαση των 2 νέων βιβλίων του Γιάννη Νικηφοράκη από τα Αχλάδια Σητείας, με τίτλο «Η κραυγή ενός Υπόγειου Κόσμου» και «Ο Σκουπιδότοπος», ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με ελληνική μουσική από ντόπιους μουσικούς.
Είσοδος Ελεύθερη – μπουφές με ποτά και σνακ
ΠΕΜΠΤΗ 11/7/19
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Το Θέατρο του Βορρά με περηφάνια φέτος το Καλοκαίρι παρουσιάζει την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα, μιας από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών!
Με οδηγό τον Μικρό Πρίγκιπα, θυμόμαστε ξανά τις παιδικές μας ζωγραφιές, φτιάχνουμε έναν πλανήτη όπως εμείς ονειρευόμαστε και απλώνουμε τα φτερά μας για να πετάξουμε!
Ο Μικρός πρίγκιπας, μας μιλάει έξυπνα, μέσα από την ιστορία του πιλότου που έχει ξεχάσει πια να ζωγραφίζει για τη δύναμη της παιδικής δημιουργικότητας. Την αγάπη που δεν περιμένει ανταλλάγματα, τη φιλία και τη δύναμη που χρειάζεται να βρεις για να ξεπετάξεις!
Μέσα από την παράσταση, παρακολουθούμε τις περιπέτειες ενός πιλότου, που το αεροπλάνο του συντρίβεται στην έρημο Σαχάρα. Εκεί συναντάει το Μικρό Πρίγκιπα, ένα μικρό αγόρι που του ζητά με επιμονή να του ζωγραφίσει ένα πρόβατο. Ο πιλότος συνδέεται με το παράξενο αυτό ξανθό αγόρι, που του μιλάει για τον μακρινό του πλανήτη, το όμορφο μα κακομαθημένο του τριαντάφυλλο, το ταξίδι του σε άλλους πλανήτες και τους παράξενους ανθρώπους που γνώρισε μέχρι που έφτασε στη γη!
Περπατάμε πάνω στους χρυσούς αμμόλοφους της Σαχάρας, πετάμε πάνω από τον αστεροειδή Β-612, ταξιδεύουμε σε μακρινούς πλανήτες που ζουν βασιλιάδες, επιχειρηματίες και ματαιόδοξοι, προσπαθούμε να προλάβουμε το χρόνο γυρίζοντας γύρω για να βοηθήσουμε να ανάψει ένα φανάρι και βλέπουμε από ψηλά τον πλανήτη μας τη γη!
Μια μαγική παράσταση, όπου οι τρισδιάστατες προβολές, ντύνονται με κλασική μουσική, με κοστούμια και σκηνικά που ζωντανεύουν τη φαντασία μας και εμπνέονται από τα παιδικά σκίτσα του μικρού πρίγκιπα! Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα, γεμάτο με χρώμα, χιούμορ και τρυφερότητα!
Ο Μικρός Πρίγκιπας, είναι το τέταρτο περισσότερο μεταφρασμένο βιβλίο στον κόσμο και θεωρείται το καλύτερο γαλλικό βιβλίο του 20ου αιώνα!
Συντελεστές:
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Δανάη Πανά
Φωτισμοί: Γιώργος Ζίγκας
Art Work: Παναγιώτης Πούλος
Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά
Παίζουν: Ελένη Γαβριηλάτου, Βαγγέλης Δαλλές, Όλια Μήτσιου, Άννα Χατζηαντωνίου, Κωνσταντίνα Χουλιάρα
Πανελλαδική προπώληση: Καταστήματα SevenSpots, ReloadStores, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, www.viva.gr, viva τηλεφωνικό κέντρο 11876
Γενική είσοδος 8 ευρώ προπώληση – 10 ευρώ ταμείο –Ώρα 9:00 μ.μ.
Άλσος Χλουβεράκη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- ΣΑΒΒΑΤΟ 12-13/7/19


Η θεατρική ομάδα 1ου κ’ 2ου Γυμνασίου Σητείας θα παρουσιάζει την κωμωδία του Volker Ludwig
«Είστε και φαίνεστε»
Μετάφραση Βασίλης Κουκαλάνι
Διασκευή Παπαδοπούλου Χριστίνα
Σκηνοθεσία Παπαδοπούλου Χριστίνα, Χαννς Άντζελα
Ώρα έναρξης 21.00
Κουπόνι ενίσχυσης 5 € /3€ μειωμένο (Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό).
Άλσος Χλουβεράκη
ΚΥΡΙΑΚΗ 14/7/19
ΡΟΚ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΡΟΣ


7ο Φεστιβάλ Νεανικών Συγκροτημάτων “Rock Fest”
Καλλιτεχνική διεύθυνση Τζούλια Κρος Στην Κεντρική Πλατεία, 20.00
Είσοδος ελεύθερη
7th Festival of Youth Bands “Rock Fest”
Artistic management by Julia Cross
At Central Square, 20.00
Free entrance
ΤΡΙΤΗ 16/7/19


Παρατήρηση της μερικής έκλειψης της Σελήνης και των πλανητών Δία και Κρόνου από το κέντρο της Σητείας με την βοήθεια τηλεσκοπίων αλλά και ζωντανής προβολής!
Απο τις 22:00 θα είμαστε σε θέση να παρατηρήσουμε την εξέλιξη του φαινομένου ενώ ταυτόχρονα να δούμε τους κρατήρες στην επιφάνεια του δορυφόρου μας αλλά και να εντυπωσιαστούμε απο τους δακτυλίους του Κρόνου και τους δορυφόρους του Δία που θα είναι επίσης ορατοί!
Τέλος, θα γίνει και μια μικρή εισαγωγή στην Ουρανογραφία. »
Τίτλος εκδήλωσης: «Μερική Έκλειψη Σελήνης στο κέντρο της Σητείας!»
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 21:30
Κεντρική πλατεία Σητείας
ΤΕΤΑΡΤΗ 17/7/19
Ωδείο Φραγκίσκος Λεονταρίτης
ΣΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ...
4 ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ…


Μια μουσική διαδρομή στο τότε του σήμερα…
Η χορωδία του ωδείου Φραγκίσκος Λεονταρίτης θα ερμηνεύσει μελωδίες από Κάτω Ιταλία , Νησιώτικη Ελλάδα και Κύπρο.
Στην επιμέλεια των κειμένων βοήθησε και η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Σταυροχωρίου
Σολίστ στη λύρα Σήφης Στειακός, σολίστας στο βιολί Μανώλης Μοσχάκης, κιθάρα Κανάρης Μανώλης, πιάνο, ακορντεόν, διεύθυνση χορωδίας Παντελή Δέσποινα.
Φρούριο Καζάρμα
Ώρα έναρξης : 8:30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/7/19
Ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινά, από τα βορινά χωριά της Σητείας.
ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΤΟΥ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ


Η εναλλακτική Ορχήστρα Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας και η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας παρουσιάζουν τη μουσική – θεατρική παράσταση Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου
«Τὰ μάτια δὲν καλοθωροῦ στὸ μάκρεμα τοῦ τόπου,
μὰ πλιὰ μακρὰ καὶ πλιὰ καλὰ θωρεῖ ἡ καρδιὰ τ’ ἀθρώπου·»
Με σεβασμό στην ανεκτίμητη πνευματική παρακαταθήκη και αμέριστη περηφάνια για την Σητεία και τον πολιτισμό της, παρουσιάζουμε το ποιητικό έργο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Στην παράσταση συμμετέχουν περίπου σαράντα μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές και χορευτές.
Τέσσερις ολόκληρους αιώνες μετά, ο ποιητής Βιτσέντζος Κορνάρος εξακολουθεί να ζει στη Σητειακή γη, να μας δροσίζει με το νάμα των στίχων του και να μας εισάγει στο ‘’ορεκτικό περβόλι με τα μυρισμένα δέντρη’’ της τέχνης του.
Η παράσταση θα ταξιδέψει στην Αθήνα, τη Γουμένισσα, τη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη την Κρήτη μεταφέροντας μηνύματα έρωτα, φιλίας, τιμής και γενναιότητας.
ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
«Καί μές στή σκοτεινή φλακήν, ὁπού ΄το ἡ Ἀρετούσα, ἐμπῆκα δυό ὄμορφα πουλιά κ’ ἐγλυκοκιλαδοῦσα»
Η ελεύθερη σκέψη λύνει τα δεσμά. Στο ταξίδι αυτό συλλέγουμε αγαπημένα βιβλία που θα προσφέρουμε σε φυλακισμένους.
«Αν θέλεις, φέρε μαζί σου ένα βιβλίο – όχι όμως ένα οποιοδήποτε βιβλίο! Φέρε κάποιο που αγαπάς, γράψε τη δική σου αφιέρωση και χάρισέ το σε κάποιον που δεν του έχουν χαρίσει πολλά».
Τα βιβλία από την παράσταση θα προσφερθούν στις φυλακές της Νεάπολης.
Παραγωγή: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας
Μουσική Διεύθυνση: Γεώργιος Φουρναράκης
Σκηνοθεσία: Αθανάσιος Ζαγκότης
Παρασκευή 19 Ιουλίου
Γυμνάσιο Τουρλωτής
Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.
Κουπόνι ενίσχυσης 8€ Μειωμένο 5€
Για περισσότερες πληροφορίεςhttps://www.facebook.com/Sitiaerotokritos/?epa=SEARCH_BOX
Οργάνωση:Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, Δήμος Σητείας, Δ.Ο.Κ.Α.Σ., Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας.
FRIDAY, JULY 19
Musical – theatrical play ‘Erotokritos’ by Vitsentzos Kornaros By the Philharmonic Orchestra of the Municipality of Sitia and the Theatrical Team of the Friends of Music Association of Sitia
At , 21:30 Tourloti
Duration 2 hours
Support coupon 8€ – Reduced 5€
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/7/19
ΡΟΝ ΚΛΑΡΚ & ΢ΑΜ ΜΠΟΜΠΡΙΚ
«Τρεις φόνοι… καμιά κηδεία»
Μια απρόβλεπτη κωμωδία


Τρία άτομα, που αποτελούν ένα θεότρελο ερωτικό τρίγωνο, επισκέπτονται μέσα σε ένα χρόνο, σε τρεις διαφορετικές περιόδους διακοπών –Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτοχρονιά– το ίδιο ξενοδοχείο, το ίδιο δωμάτιο, με τον ίδιο δολοφονικό σκοπό: να εξοντώσουν το τρίτο άτομο από τη σχέση τους.
Μια κωμωδία γεμάτη σασπένσ, που ξεχειλίζει από ξεκαρδιστικά σχέδια δολοφονίας ανάμεσα στον ερωτύλο και άπιστο εραστή (Κώστας Αποστολάκης), τον σκανδαλιάρη απατημένο σύζυγο (Σπύρος Πούλης), και τη μοιραία γυναίκα του (Κατερίνα Μπιλάλη).
Μέσα στις έντονα χιουμοριστικές καταστάσεις αυτής της παράλογης φάρσας, παρακολουθούμε τις τρεις, γεμάτες γκάφες, απόπειρες φόνου που σχεδιάζουν οι ήρωες ανά δύο, προκειμένου να σκοτώσουν τον τρίτο χαρακτήρα. Στην πρώτη σκηνή, η σύζυγος και ο εραστής της επιχειρούν να σκοτώσουν το σύζυγο, επειδή είναι εμπόδιο της σχέσης τους. Στη δεύτερη σκηνή, η σύζυγος συμμαχεί με το σύζυγο της για να δολοφονήσουν τον εραστή, επειδή αποκαλύφθηκε ότι της ήταν άπιστος. Στην τρίτη σκηνή, ο σύζυγος και ο εραστής, αισθανόμενοι προδομένοι και εξαπατημένοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους και σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τη σύζυγο.
Αλλά αυτή η απόπειρα, θα αποτύχει, όπως και οι προηγούμενες δύο, ή όχι;
Όλα επιτρέπονται στον έρωτα; Όλα συγχωρούνται στους ερωτευμένους; Ακόμη και ο φόνος; Αλλά, ποιος φόνος, όταν δεν υπάρχει καμιά κηδεία!!!
Πρωταγωνιστούν: ΢πύροσ Πούλησ Κώςτασ Αποςτολάκησ Κατερίνα Μπιλάλη
Μετάφραςη – Σκηνοθεςία: Κωνςταντίνοσ Κυριακού Σκηνικά: Νατάςα Παπαςτεργίου Κοςτούμια: Κατερίνα Ανδρικοπούλου Φωτιςμοί: Βλάςησ Θεοδωρίδησ Φωτογραφίεσ: Γιώργοσ Καλφαμανώλησ Δημόςιεσ ςχέςεισ: Μαργαρίτα Δρούτςα
Ώρα έναρξης: 9.30μμ
Τιμές εισιτηρίων: 12€(παιδικό, φοιτητικό, ανεργίας, Αμεα, )
15€ Κανονικό εισιτήριο Προπώληση: 12€
Άλσος Χλουβεράκη
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/7/19
«ΤΟ ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ»


Η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της, έχουν σκοπό αυτή την φορά να γνωρίσουν στα παιδιά τον ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΑΛΣ τον ΓΙΟΧΑΝ ΣΤΡΑΟΥΣ και την υπέροχη μουσική του.
Θα μας ρωτήσετε: Πώς θα γίνει αυτό, αφού ο συνθέτης αυτός δεν συνέθεσε ποτέ μουσική για όπερα ή οπερέτα με θέμα κάποιο παραμύθι;
Πολύ εύκολα! απαντάει η Κάρμεν Ρουγγέρη : «Η μουσική του είναι μαγική και τόσο παραμυθένια, που πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να «ντύσει» όχι ένα, όχι δύο, αλλά πολλά παραμύθια. Αυτό κάναμε λοιπόν και δημιουργήσαμε την καινούργια μας παράσταση, που αποτελείται από 6 παραμύθια και από μελωδίες και τραγούδια του Γιόχαν Στράους».
Όμως η επιλογή των παραμυθιών δεν έγινε τυχαία.
Η σκέψη μας ήταν να διαλέξουμε ή να φτιάξουμε ιστορίες, κάθε μία από τις οποίες, θα μας βοηθούσαν να αναδείξουμε τις ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, όπως: ΑΓΑΠΗ – ΣΥΝΕΠΕΙΑ – ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ -ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ – ΚΑΛΟΣΥΝΗ.
Οι τίτλοι των παραμυθιών που θα απολαύσουν τα παιδιά αλλά και όλη η οικογένεια στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ, είναι:
  • Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΧΗΣ !
  • Η ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ !
  • Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ !
  • ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΡΕΜΗΣ !
  • Ο ΠΙΝΚ ΚΑΙ Η ΠΟΝΚ !
  • Η ΧΡΥΣΗ ΧΗΝΑ !
Με πολύχρωμα κοστούμια, σε παραμυθένια σκηνικά, που υπογράφει όπως πάντα η Χριστίνα Κουλουμπή, οι ηθοποιοί θα μας μεταφέρουν σε ονειρεμένες παραμυθοχώρες, με γεμάτους διδάγματα διαλόγους, σε κίνηση, χορογραφίες και φωτισμούς του Πέτρου Γάλλια, με μουσικές που έχει προσαρμόσει ο Αντώνης Δελαπόρτας στους στίχους του Ανδρέα Κουλουμπή, υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα της Κάρμεν Ρουγγέρη, σε μια παράσταση που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.
Περισσότερες πληροφορίες: www.karmenrouggeri.gr
Συντελεστές
Κείμενο – Σκηνοθεσία : Κάρμεν Ρουγγέρη Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή Κίνηση – χορογραφίες – φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας Μουσική επεξεργασία Videoart: Αντώνης Δελαπόρτας Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής Διδασκαλία τραγουδιών: Λαρίσα Ερεμέγιεβα Βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου Υπεύθυνη περιοδείας: Ελένη Καρτάση
ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ (με αλφαβητική σειρά):
Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Γιάννης Νικολάου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Ορφέας Τσαρέκας και άλλοι.
Είσοδος 10ε
Ώρα 9.00μ.μ.
3ο Δημοτικό σχολείο Σητείας
ΚΥΡΙΑΚΗ 21-ΔΕΥΤΕΡΑ 22-ΤΡΙΤΗ 23/7/19
  • 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΤΕΧΝΩΝ


Το Πολιτιστικό Αργαστήρι Σητείας Δίκτυννα στα πλαίσια των Κορναρείων 2019 και με αρωγούς την Περιφέρεια Κρήτης , την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου , τον Δήμο Σητείας, και άλλους φορείς & εθελοντές διεξήγαγε με αρτιότητα και με μεγάλη προσέλευση, το 2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Παράδοσης & Τεχνών :¨Στου Κύκλου Τα Γυρίσματα¨.
Φέτος , με αφορμή το πολιτιστικό έτος Ερωτόκριτου, στις φετινές μας δράσεις θα δοθεί έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά της Ανατολικής Κρήτης ενώ θα υπάρχουν θεματικές ενότητες με θέμα τον Ερωτόκριτο σε συνεργασία με μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα από την Κρήτη & την υπόλοιπη Ελλάδα που θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας το εν λόγω διάστημα.
Επιπρόσθετα, το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:
  • Εκθέσεις Παραδοσιακής Κρητικής Ενδυμασίας, Στιβανιών , Παραδοσιακού Κοσμήματος κ.α
  • Παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών & τοπικών προιόντων,δωρεάν κέρασμα στο κοινό σε την συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους Βόρειου & Νότιου Άξονα, με σκοπό την ανάδειξη της Σητειακής Διατροφικής Κουλτούρας.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΗΤΕΙΑΣ ¨ΔΙΚΤΥΝΝΑ¨
Ημέρες Διεξαγωγής:
  • Κυριακή 21/07 , Άλσος Χλουβεράκη στις 20:30
  • Δευτέρα 22/07, Άλσος Χλουβεράκη στις 20:30
  • Tρίτη 23/07, Κεντρική Πλατεία Σητείας στις 19:45
Είσοδος Ελεύθερη!
Προαιρετικό Κουπόνι Ενίσχυσης : 5 ευρώ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 24/7/19
Να σας ρωτήσω κάτι που μας αφορά όλους… Γιατί ο λύκος δεν βόσκει χορτάρι;
Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεραπετρας παρουσιάζει το έργο του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς «Γενική πρόβα αυτοκτονίας» σε σκηνοθεσία Νίκης Παπαδάκη.


«Ο λύκος δεν βόσκει χορτάρι γιατί το κάνουν τα πρόβατα για κείνον… Και τι σχέση έχει αυτό με μας; Λοιπόν, εμείς είμαστε τα πρόβατα που μια ζωή έβοσκαν χορτάρι για τους λύκους! Εμείς βοσκούσαμε γι’ αυτούς από παιδιά, από τότε που ήμασταν ακόμα αρνάκια.
Στην ιλαροτραγωδία του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς, «Γενική πρόβα αυτοκτονίας», που φέρει ως υπότιτλο «Μια πικρή κωμωδία για το ψεύδος ένας άνεργος και καταχρεωμένος αρχιτέκτονας, έχοντας φτάσει σε οικονομικό και συναισθηματικό αδιέξοδο, αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του. Μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις αντί να αυτοκτονήσει, βρίσκεται μπλεγμένος σε μια εφιαλτική συνωμοσία, όπου κυριαρχούν το ψεύδος, η υποκρισία και η απληστία.
Ώρα έναρξης 9.30μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου 7.00ε
Άλσος Χλουβεράκη
ΣΑΒΒΑΤΟ 27/7/19
ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ


Κείμενο:
Το 1982 ο Μποστ έγραψε τη «Μαρία Πενταγιώτισσα», ένα από πιο αστεία έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου, ακολουθώντας τον προσφιλή του 15σύλλαβο.
Μια παρωδία ηθών εμπνευσμένη από γνωστά παραδοσιακά τραγούδια.
Η Μαρία Πενταγιώτισσα, πραγματικό πρόσωπο από τους Πενταγιούς Φωκίδας υπήρξε το αντικείμενο του πόθου για πολλούς επίδοξους εραστές που δημιουργούσαν συχνά επεισόδια, ενώ δείχνει να ήταν από τις πρώτες φεμινίστριες.
Μέσω της ιστορίας της θρυλικής Μαρίας, ο Μποστ σαρκάζει τους θεσμούς αμφιβάλλοντας για αυτούς.
Με μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών παρουσιάζουμε μια παράσταση που με άφθονο γέλιο, μουσική που βασίζεται στην παράδοση και σκηνικά και κοστούμια που ανατρέχουν στον Τσαρούχη και στον Μόραλη θα χαρίσει στο κοινό «ψυχαγωγία» με την πραγματική έννοια του όρου!!!
Ο Χρύσανθος Μέντης Μποσταντζόγλου, σκιτσογράφος, γελοιογράφος, ζωγράφος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, αρθρογράφος – δημιούργησε ένα μοναδικό έργο που τα έχει όλα: χιούμορ, πολιτικό στοχασμό και αγάπη για τους ανθρώπους.
Στο ρόλο της «ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑΣ» ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : Η ΕΛΕΝΗ ΚΑΣΤΑΝΗ, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.
ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ:ΧΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΠΑΣΤΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ, ΔΑΝΑΗ ΜΠΑΡΚΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΒΑΝΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ, ΣΚΗΝΙΚΑ:ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ:ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Γενική είσοδος18€
Φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, 14€
Ανέργων (με κάρτα)12€
Προπώληση (Για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων) 14€ , Κατάστημα Σπιτικό – VICKO, Mύσσωνος 45, Σητεία
Τηλ. Επικοινωνίας 2843 025660
Ώρα έναρξης 21:30-11:00
Άλσος Χλουβεράκη
ΚΥΡΙΑΚΗ 28/7/19
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ!!!


« O Kαραγκιόζης ψαράς»
Το θέατρο σκιών Αθανασίου σας καλεί στην παράσταση
Ο Καραγκιόζης από ψαράς παραλίγο … Βεζύρης
Ο Χατζηαβάτης πείθει τον Καραγκιόζη να του μάθει να ψαρεύει, παίρνουν την άδεια από τον Πασά και ξεκινάνε για τον φάρο όπου θα ψαρέψουν.
Ο Καραγκιόζης δεν έχει καθόλου τύχη στο ψάρεμα, συνήθως το καλάμι του μένει άδειο με το δόλωμα φαγωμένο, ώσπου μια ξαφνική κακοκαιρία θα αλλάξει εντελώς την τύχη του Καραγκιόζη….
Ώρα έναρξης 8.30μ.μ
Τιμή εισόδου 5€
Άλσος Χλουβεράκη
ΚΥΡΙΑΚΗ 28/7/19
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΡΑΒΑΣΤΟΙ ΣΗΤΕΙΑΣ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΡΝΑΡΕΙΑ 2019 στους Αδραβάστους .
Η εκδήλωση μας περιλαμβάνει:
11.00 π.μ.: Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του αείμνηστου χωριανού μας βιολάτορα Λυμπιτάκη Γιώργου για την προσφορά του στη Μουσική παράδοση του τόπου
11.30 π.μ.: Σύντομη αναφορά από τον δεξιοτέχνη βιολάτορα Βαγγέλη Βαρδάκη «Το βιολί στη Μουσική Παράδοση της Κρήτης» και θα ακολουθήσει
12.30π.μ.: Ημερήσιο παραδοσιακό Κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του βιολάτορα Βαγγέλη Βαρδάκη – Κωστή Αβυσσινού και τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας Παλαικάστρου.
Τιμή εισόδου 13,00 € (πλήρες μενού)
ΔΕΥΤΕΡΑ 29/7/19
ΡΕΝΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΟΡΤΩ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΡΩ ΜΑΝΕ
Ένας ύμνος στην αγάπη, στη ζωή και στον έρωτα χωρίς φραγμούς


Η Ρένα, το τελευταίο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, έγινε θεατρικό σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη με την Υρώ Μανέ στον ομώνυμο ρόλο και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
«Ένας ύμνος στην αγάπη, στη ζωή και στον έρωτα χωρίς φραγμούς, σε μια Ελλάδα που σπαράσσεται, γονατίζει, ανασταίνεται και συνεχίζει μοιραία και ακάθεκτη, από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα. Μια τοιχογραφία της χώρας μας μέσα από τη μουσική των δεκαετιών, και την αθωότητα, την αμεσότητα και τη δύναμη για επιβίωση μιας γυναίκας, που το μόνο που ήξερε καλά, ήταν να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες.»
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:
«Μια ομάδα ρεπόρτερ-συγγραφέων γνωρίζουν τη Ρένα τη Σμυρνιά στο AthensPrideParade. Η Ρένα τους καλεί σπίτι της και με τον δικό της μοναδικό τρόπο, ξετυλίγει το νήμα της περιπετειώδους ζωής της. Μέσα από τη σπαρταριστή αφήγησή της, ζωντανεύουν επί σκηνής οι μεγάλοι έρωτες της ταραγμένης της ζωής. Η Ρένα, στο κλαρί από τα γεννοφάσκια της, μας ξεναγεί στα μονοπάτια της ζωής της και της ιστορίας της Ελλάδας από τις αρχές του 20ουαιώνα μέχρι σήμερα. Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές και τραγούδια ολόκληρου του 20ου αιώνα.»
Νικαίτη Κοντούρη (σκηνοθεσία)
«Η Ρένα θα μπορούσε να είναι μια ακόμα πουτάνα. Μια ακόμα ξεμωραμένη ηλικιωμένη πουτάνα με πολλές εμπειρίες. Δεν είναι όμως. Γιατί δεν είναι ούτε η πουτανιά που την ορίζει. Ούτε τα χρόνια. Ούτε η ίδια η ιστορία. Η λαχτάρα της για τη ζωή και ο έρωτάς της για το αύριο είναι που την ορίζουν. Η επιθυμία της να ξημερώσει ένα ακόμα πρωί, να πιει το καφεδάκι της μαζί με το τσιγάρο της στο μπαλκόνι και να κοιτάει όπου φτάνει το μάτι της και ακόμα παραπέρα. Και αν σε δει στο δρόμο μετά να σου πει: “Να ζήσεις όσο μπορείς πιο ευτυχισμένος. Ν’ αγαπήσεις και ν΄ αγαπηθείς”.»
Στέλιος Χατζηαδαμίδης (θεατρική διασκευή)
Στον ρόλο της Ρένας η Υρώ Μανέ.
Συμπρωταγωνιστούν: Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου.
Μαζί τους στη σκηνή οι μουσικοί Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ
Θεατρική διασκευή: ΣτελιοςΧατζηαδαμίδης
Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη
Σκηνικά-κοστούμια : Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Παναγιώτης Τσεβάς
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού
Video: Στέφανος Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτης : Θάλεια Γρίβα
Βοηθός σκηνογράφου – Ενδυματολόγου: Μαρία Παπαδοπούλου
Βοηθός φωτιστή: Στέβη Κουτσοθανάση
Φωτογραφίες: Μαντώ Βασίλη
Επιμέλεια μακιγιάζ φωτογράφισης και video: Ευάγγελος Κοντομούς
Εκτέλεση παραγωγής: Μαριάννα Χαλκιαδάκη
Σχεδιασμός αφίσας: Θωμάς ΠαλυβόςΤιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 18€, Φοιτητικό, άνω των 65: 15€, Ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων: 13€ Προπώληση: Viva.gr, artinfo.gr, 210 9213310
Ώρα έναρξης 9.30μ.μ.
Άλσος Χλουβεράκη
ΤΕΤΑΡΤΗ 31/7/19


Η εταιρεία θεατρικών παραγωγών«Μέθεξις», παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα τη“Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”του ΑΡΚΑ. Οι ήρωες του ΑΡΚΑ, μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στην Αθήνα, ξεπηδούνμέσα από τις σελίδες των κόμικς και ζωντανεύουν μ’ ένα μεγάλο θίασο σύγχρονων πρωταγωνιστών. Το Θανάση Βισκαδουράκη, τηΣοφία Βογιατζάκη, τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο, το Χρήστο Τριπόδη, τη Μάρα Δαρμουσλή, την Κατερίνα Θεοχάρη και την πληθωρική εμφάνιση τουΓιώργου Γαλίτη,σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά.
Η “Ζωή Μετά”, ο “Ισοβίτης”, οι “Χαμηλές Πτήσεις”, ο “Καστράτο”,το “Μαλλί με Μαλλί” πρωταγωνιστές στην ξεκαρδιστική παράσταση “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, που θα φέρει λυτρωτικό γέλιο στα χείλη κάθε πικραμένου.
Ο Μπαμπάς Σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το “τέρας” που έχει για γιο. Ο Ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, τον βρωμερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο Θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιμένοντας χάρη. Η Λουκρητία θέλει απελπισμένα σεξ, μα η σκληρή μοίρα είναι το μόνο σκληρό πράγμα που συναντά, καθώς συγκάτοικος της είναι ο ευνούχος Καστράτο. Σ’ ένα κομμωτήριο, οι γλώσσες κόκαλα δεν έχουν και κόκαλα σπάνε, με τις πελάτισσες να είναι έτοιμες να πιαστούν μαλλί με μαλλί. Τέλος, στην κόλαση και στον παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπαν. Ζωή μετά υπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από τα πριν.
Στη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες. Μια παράσταση που απευθύνεται με τόλμη σε όλους όσοι αγαπούν τον ΑΡΚΑ και δε φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπό τους στον καθρέφτη.
Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά:
Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος Γαλίτης, Μάρα Δαρμουσλή,Κατερίνα Θεοχάρη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Γιώργος Χατζής, μαζί με τους: Δημήτρη Αγοράκαι Αλέξη Βιδαλάκη.
Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ, Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς. Kοστούμια: Ματίνα Μέγκλα. Χορογραφίες: Αντιγόνη Γύρα. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης. Παραγωγή: ΜΕΘΕΞΙΣ, Χρήστος Τριπόδης Επικοινωνία: 2107622034, 6945454516 – email : methexis.theater@gmail.comhttps://www.facebook.com/methexis.productions/?ref=br_rs
Γενική είσοδος 15 €
Προπώληση 12 € (Βιβλ. Πάπυρος.Τηλ.2843023663)
Άνεργοι – φοιτητές – άνω των 65 – πολύτεκνοι 12 €
Παιδικό 10 €
Ώρα : 21:30
Άλσος Χλουβεράκη
Αύγουστος 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/8/19
ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ
ΓΙΟΡΤΗ ΧΟΡΟΥ


Η εμβάθυνση στην μουσικοχορευτική παραδοση της ανατολικής Κρήτης από το Λύκειο ελληνίδων Σητείας, μας δίδαξε την ομορφιά της διαφορετικότητας στην έκφραση στις διάφορες περιοχές του νομού μας, διαφορετικότητας που πλουτίζει την μουσικοχορευτική μας παραδοση, αλλά και τις βαθιές ομοιότητες που παρουσιάζονται ανάμεσα στην ανατολική Κρήτη και το νοτιανατολικό Αιγαίο.
Σε μια γιορτή χορού, όπου θα βρεθούν επί σκηνής παραπάνω από 10 μουσικοί και παραπάνω από 100 χορευτές και τραγουδιστές, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν να ξετυλίγεται μπρος τα μάτια τους το πολύχρωμο χορευτικό μοτίβο του νοτίου Αιγαίου. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα έκπληξη, να αναγνωρίζουν τον Στειακό χορό και την μουσική του, στην σούστα της Ρόδου και στα Εκατόλογα. Τον συρτό της ανατολικής Κρήτης στον «κρητικό» της Ρόδου.
Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δουν πως χορεύεται παραδοσιακά ο πηδηχτός στην δυτική Ιεράπετρα. Και πλήθος άλλες ομοιότητες και διαφοροποιήσεις . Θα συγκινηθούν με το γαϊτάνι και θα μερακλώσουν με τους χορούς των εννέα όγδοων. Αλλά η γιορτή δεν θα τελειώσει με την ολοκλήρωση της παράστασης. Το γλέντι θα συνεχιστεί, με την συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων, αφού οι εξαιρετικοί και γνήσια παραδοσιακοί μουσικοί μας, θα συνεχίσουν να παίζουν για να χορέψουμε όλοι μαζί . Ένα αναμφίβολα ποιοτικό παραδοσιακό πανηγύρι μέσα στην πόλη της Σητείας.


Θα διατίθενται μεζέδες και ποτά μια και νηστικό αρκούδι δεν χορεύει
Θα συμμετέχουν
ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΑΠΟ:
ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ
ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΧΟΡΩΔΕΙΟΝ
ΜΟΥΣΙΚΟΙ
ΠΑΡΑΓΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ : ΛΥΡΑ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΤΗΤΗΣ)ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ : ΒΙΟΛΙ
ΚΛΑΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΛΥΡΑ
ΑΝΩΓΕΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΛΕΝΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ:ΛΑΟΥΤΟ
ΤΖΑΒΟΛΑΚΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ: ΝΤΑΟΥΛΑΚΙ
ΜΕΤΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ: ΚΙΘΑΡΑ
ΛΙΝΑΡΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ
Κουπόνι ενίσχυσης 2ε
Ώρα έναρξης 21.00
Άλσος Χλουβεράκη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/8/19
ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΑΜΕΖΙ
Εκεί που η ρακή γιορτάζει και προσφέρεται δωρεάν στους μερακλήδες φίλους της.


Σας προσκαλούμε στο Χαμέζι να καζανέψουμε μαζί, να γίνουμε μια παρέα και να διασκεδάσουμε μοναδικά με τον μοναδικό ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΤΣΑΚΗ και τους συνεργάτες του.


Το ξεροτήγανο, το αναμνηστικό ποτηράκι της ρακής δώρο από εμάς, το ψωμί από τους φούρνους του χωριού μας, είναι λίγες από τις εκπλήξεις μας.
Ώρα έναρξης 8.30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ -ΠΕΜΠΤΗ 2 -8 /8/19
«Η Σητεία του Xθες»
Μια διαφορετική έκθεση φωτογραφίας ανοίγει τις πύλες της στο κοινό την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 στον Τεχνοχώρο του Δήμου Σητείας (οδός Φουνταλίδου, δίπλα στη λέσχη σίτισης φοιτητών του ΤΕΙ). Η έκθεση με τίτλο «Η Σητεία του Xθες» θα φιλοξενήσει φωτογραφίες σε καμβά μεγάλων διαστάσεων από το σπάνιο φωτογραφικό αρχείο του αείμνηστου Γιώργη Κριτσωτάκι.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 Αυγούστου και ώρα 20:00.


Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 2 Αυγούστου – Πέμπτη 8 Αυγούστου.
Ώρες λειτουργίας: Απόγευμα 18:00 – 22:00, είσοδος ελεύθερη.
Οργάνωση – επιμέλεια: Βιβλιοπωλείο «Το θρανίο».
Με τη φράση του «Φωτογραφία δεν είναι άλλο από μια οργανωμένη σύμπτωση…» ο Γιώργης Κριτσωτάκις μάς δίδει στη Σητεία το προφίλ των ανθρώπων και των τόπων του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, αναδύοντας το λεπτό άρωμα της νοσταλγίας…
Τεχνοχώρος Δήμου Σητείας
Είσοδος ελεύθερη
ΚΥΡΙΑΚΗ 4/8/19
Λεμ Μπελελεμ


Η διοργανώτρια ομάδα του 12ου Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού Σητείας, Λεμ Μπελελέμ, σας προσκαλεί στην πλαζ της Σητείας όπου θα διεξαχθεί η «Καλοκαιρινή κΟλυμπιάδα 2019».
Στόχος μας είναι η συμμετοχή όλων σας για την καλλιέργεια του Ολυμπιακού πνεύματος με πολλές δράσεις, εκπλήξεις και άφθονο γέλιο!
Ώρα έναρξης 14:30
ΚΥΡΙΑΚΗ – ΔΕΥΤΕΡΑ 4- 5/8/19
Θέατρο Της Σητείας
Ο «Μορμόλης»


Η παιδική σκηνή του Θεάτρου της Σητείας , παρουσιάζει το έργο του Ράινερ Χάχφελντ «Ο Μορμόλης» σε μετάφραση Παναγιώτη Σκουφή.
Ο «Μορμόλης» , ένας φανταστικός φίλος των παιδιών, τα μαθαίνει να είναι ελεύθεροι και υπεύθυνοι άνθρωποι, κόντρα στα δήθεν «σωστά» και «πρέπει» των μεγάλων, με τρόπο χαριτωμένο και διασκεδαστικό .
Ώρα έναρξης 9.00μ.μ.
Άλσος Χλουβεράκη
ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8- 9/8/19
ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΤΟΥ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ


Η εναλλακτική Ορχήστρα Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας και η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας παρουσιάζουν τη μουσική – θεατρική παράστασ Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου
«Τὰ μάτια δὲν καλοθωροῦ στὸ μάκρεμα τοῦ τόπου,
μὰ πλιὰ μακρὰ καὶ πλιὰ καλὰ θωρεῖ ἡ καρδιὰ τ’ ἀθρώπου·»
Με σεβασμό στην ανεκτίμητη πνευματική παρακαταθήκη και αμέριστη περηφάνια για την Σητεία και τον πολιτισμό της, παρουσιάζουμε το ποιητικό έργο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Στην παράσταση συμμετέχουν περίπου σαράντα μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές και χορευτές.
Τέσσερις ολόκληρους αιώνες μετά, ο ποιητής Βιτσέντζος Κορνάρος εξακολουθεί να ζει στη Σητειακή γη, να μας δροσίζει με το νάμα των στίχων του και να μας εισάγει στο ‘’ορεκτικό περβόλι με τα μυρισμένα δέντρη’’ της τέχνης του.
Η παράσταση θα ταξιδέψει στην Αθήνα, τη Γουμένισσα, τη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη την Κρήτη μεταφέροντας μηνύματα έρωτα, φιλίας, τιμής και γενναιότητας.
ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
«Καί μές στή σκοτεινή φλακήν, ὁπού ΄το ἡ Ἀρετούσα, ἐμπῆκα δυό ὄμορφα πουλιά κ’ ἐγλυκοκιλαδοῦσα»
Η ελεύθερη σκέψη λύνει τα δεσμά. Στο ταξίδι αυτό συλλέγουμε αγαπημένα βιβλία που θα προσφέρουμε σε φυλακισμένους.
«Αν θέλεις, φέρε μαζί σου ένα βιβλίο – όχι όμως ένα οποιοδήποτε βιβλίο! Φέρε κάποιο που αγαπάς, γράψε τη δική σου αφιέρωση και χάρισέ το σε κάποιον που δεν του έχουν χαρίσει πολλά».
Τα βιβλία από την παράσταση θα προσφερθούν στις φυλακές της Νεάπολης. Παραγωγή: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας
Μουσική Διεύθυνση: Γεώργιος Φουρναράκης
Σκηνοθεσία: Αθανάσιος Ζαγκότης
Πέμπτη – Παρασκευή 8- 9 Αυγούστου
Άλσος Χλουβεράκη
Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.
Κουπόνι ενίσχυσης 8€ Μειωμένο 5€
Για περισσότερες πληροφορίεςhttps://www.facebook.com/Sitiaerotokritos/?epa=SEARCH_BOX
Οργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, Δήμος Σητείας, Δ.Ο.Κ.Α.Σ., Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας.
THURSDAY, AUGUST 8 – FRIDAY, AUGUST 9
Musical – theatrical play ‘Erotokritos’ by Vitsentzos Kornaros By the Philharmonic Orchestra of the Municipality of Sitia and the Theatrical Team of the Friends of Music Association of Sitia
At Chlouveraki Park, 21:30
Duration 2 hours
Support coupon 8€ – Reduced 5€
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ -ΚΥΡΙΑΚΗ 9-10-11/8/19


ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ
Ώρες λειτουργίας 18.00-21.00
Είσοδος ελεύθερη
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/8/19
Π Α Ι Δ Ι Κ Ο Θ Ε Α Τ Ρ Ο
Ο Λαγός και η Χελώνα


KEIMENO – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ
Λίγα λόγια για το έργο…
Το Μικρό Θέατρο Λάρισας , κλείνοντας αισίως τα 10 χρόνια συνεπής παρουσίας στον χώρο του ποιοτικού παιδικού θεάτρου ,παρουσιάζει για 9η χρονιά στην πόλη μας, μια παιδική παράσταση που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών μας αλλά και στις μνήμες των μεγαλύτερων φίλων μας.
Ο Λαγός και η Χελώνα, Η Αλεπού και το Κοράκι, Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας, Η Αλεπού και τα Σταφύλια, Η Αλεπού και ο Τράγος ,ο Ψεύτης Βοσκός & ο Ήλιος και Βοριάς, μετρούν αιώνες ιστορίας και δεν παύουν ποτέ να αποτελούν την επιτομή της ηθικοδιδαχής. Μέσα από τον συμβολικό και αλληγορικό τους χαρακτήρα, οι μύθοι του Αισώπου έχουν ιδιαίτερη χάρη, θαυμαστή απλότητα κι άφταστη διδακτικότητα. Με τη μοναδική ικανότητα του Αισώπου να δίνει στα ζώα των μύθων του ανθρώπινη ιδιότητα, ψυχή και λαλιά, αλλά και το επιμύθιο που ήταν πάντοτε απλοϊκό κι εύληπτο για τα παιδιά. Έτσι και στην παράστασή μας οι εξανθρωπισμένοι ήρωες διδάσκουν αλλά πρώτα μαθαίνουν και οι ίδιοι από τα παθήματά τους.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ, ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ , ΤΙΦΑΝΗ ΔΑΝΙΗΛ , ΕΥΔΟΚΙΑ ΒΟΪΝΑ & ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΚΟΡΡΕΣ
Κείμενο – Σκηνοθεσία : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ
Σκηνογραφία : ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΛΦΙΕΡΗ
Κοστούμια : ΤΕΤΑ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ
Σχεδιασμός Φωτισμών : ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Γραφιστικά : ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ
Ειδικές Κατασκευές : ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΛΦΙΕΡΗ
Δημόσιες Σχέσεις : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μουσική Επιμέλεια : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ
Ζωγραφική : ΜΙΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Παραγωγή : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Διάρκεια : 80 λεπτά (με ένα Διάλειμμα 10 λεπτών)
*Ένα έργο για όλη την οικογένεια*
Προπώληση : ΣΠΙΤΙΚΟ – VICKO Τηλ 28430 25660
Προπώληση 8€ – Ταμείο 10€ – INFO – 6974797109
Ώρα έναρξης 21.00
Άλσος Χλουβεράκη
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/8/19
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάκρου σας προσκαλεί, σε διαδραστική και άκρως εξομολογητική παράσταση , με το Γιάννη Ζουγανέλη και την ομάδα του !!!
Εκτίθεται μέχρις εσχάτων.
Εξομολογείται , αποκαλύπτεται , αυτοσαρκάζεται , αυτοαναδεικνύεται , αυτοκαταρρίπτεται , αποδομείται .
Ο Γιάννης Ζουγανέλης παίζει , τραγουδάει , σας ακούει, συνθέτει καταστάσεις με τους αποδέκτες .
Καλείστε να είστε και εσείς συμπρωταγωνιστές .
Ώρα έναρξης 21:30
Τιμή εισόδου 10ε .
Στην πηγή της Ζάκρου
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΗ -ΔΕΥΤΕΡΑ 10 – 11 – 12/8/19


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 10, 11 και 12 Αυγούστου, από τις 7 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ στον χώρο της πλατείας μπροστά από το «αυγό».
Στην έκθεσή μας θα βρείτε χειροποίητες δημιουργίες, όπως κοσμήματα, πλεκτά, ζωγραφική, σαπούνια, καλλυντικά, αρώματα, ντεκουπάζ, γλάστρες-κούκλες, βιβλία και πολλά άλλα ενδιαφέροντα αντικείμενα!
Μαζί μας θα είναι και φέτος το κοινωνικό παντοπωλείο Σητείας, του οποίου τη δράση σας καλούμε να ενισχύσετε!
Οι συμμετέχοντες, με μεγάλη μας χαρά θα ενισχύσουμε αυτή τη χρονιά τη δράση του συλλόγου «Ο μικρός πρίγκιπας».
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/8/19


Σοφοκλή
ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Έβελυν Ασουάντ, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Έλλη Ιγγλίζ,
Ανδρομάχη Φουντουλίδου, Γιάννης Γιαραμαζίδης,
ΡόζυΜονάκη, Στέλιος Θεοδώρου – Γκλίναβος


Η Ομάδα Σημείο Μηδέν,παρουσιάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, στο Άλσος Χλουβεράκη, στη Σητεία, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019.
Η παράσταση είναι το αποτέλεσμα πολύμηνου εργαστηρίου πάνω στην αρχαία Τραγωδία, που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2018 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2019, με την πρεμιέρα στο Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος. Για τις ανάγκες της ερευνητικής διαδικασίας και της παράστασης δημιουργήθηκε νέα μετάφρασηαπό τον Δημήτρη Δημητριάδη.
Σκηνοθετικό Σημείωμα
Το σκεπτικό της παράστασης:
Βλέπουμε την «Αντιγόνη» ως Τραγωδία για τη Διεκδίκηση της Ζωής.
Η ακατάβλητη επιθυμία της Αντιγόνης να θάψει τον νεκρό αδερφό της παρά τις διαταγές του Κρέοντα, δεν τη συνδέει μονάχα με τον κόσμο των νεκρών της και της οικογένειάς της. Ξεκινώντας από τη διεκδίκηση της ταφής απέναντι στην κρατική εξουσία, οδηγείται στη διεκδίκηση νέων όρων για την επανεκκίνηση της Ζωής στην πόλη μετά τον πόλεμο.Η Αντιγόνη επιχειρεί να ενώσει Μνήμη και Πόλη, Ύπαρξη και Ιστορία, Εξέγερση και Κοινωνία.
Ο Κρέων φέρει το τρίπτυχο δύναμης της ανδρικής – κρατικής εξουσίας ως απόλυτη αρχή: πατριαρχία – στρατοκρατία – φαλλοκρατία. Όποιος δεν είναι μαζί του είναι εναντίον του.Κατά τη γνώμη του όλοι και όλα τον απειλούν, όλοι χρηματίζονται για να υποσκάψουν την εξουσία του.
Η Αντιγόνηαντιτίθεται, αντιστέκεται. Η στάση της δεν αφορά μονάχα την οικογενειακή διάσταση του ζητήματος. Στον οίκο των Λαβδακιδών κάθε πράξη είναι άμεσα πολιτική, γιατί επηρεάζει άμεσα την πόλη. Ο κατ’ επιλογή θάνατός της Αντιγόνης αποτελεί κραυγή Ζωής! Επιλέγει τον θάνατο γιατί θέλει να ζήσει ασυμβίβαστα.
Η παράστασή μας παίζεται αμέσως μετά από ένανπόλεμο.Δεν βλέπουμε τον Μύθο στο βάθος του παρελθόντος, αλλά στο Μέλλον. Μπορεί η ζωή να επανεκκινήσει μετά τον πόλεμο; Μπορεί ο άνθρωπος να διεκδικήσει εκ νέου τους όρους της ζωή του; Ο πόλεμος αφορά την οικουμένη και δεν έχει χωρικό όριο. Το ίδιο και η τραγωδία. Μέσα από την οπτική του πολέμου συναντάμε την οντολογική και βιοπολιτική προσέγγιση του έργου ως αστερισμό τραγωδιών μέσα στην τραγωδία:
  • Η τραγωδία του εξεγερμένου Ανθρώπου: Αντιγόνη
  • Η τραγωδία της Εξουσίας: Κρέων
  • Η τραγωδία του Συγκρουσιακού ανθρώπου: Ισμήνη
  • Η τραγωδία του Λόγου: Αίμων
  • Η τραγωδία της Προφητείας: Τειρεσίας
  • Η τραγωδία του βραχυκυκλωμένου ανθρώπου: Ευρυδίκη
  • Η τραγωδία της Υποτακτικότητας: Φύλακας
Η τραγωδία της Δημοκρατίας: Χορός
Ο Χορός διαρκώς αναζητά το μέτρο. Θέτει ερωτήματα, αμφισβητεί και αυτό-αμφισβητείται, κρίνει και κρίνεται, αναιρεί και αυτό – αναιρείται. Προσπαθεί με μεγάλη αγωνία να ορίσει το δίκαιο και το άδικο, το σωστό και το λάθος, τον θύτη και το θύμα, χωρίςνα υπάρχει καμία εξωκοσμική αρχή να δώσει σαφείς και οριστικές απαντήσεις.Πρόκειται για τηνΤραγωδία της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί κανείς να είναι ήσυχος, αναθέτοντας την ευθύνη πολιτών και πόλης σε κάποιον θεό ή σωτήρα: «Ή θα είμαστε ήσυχοι ή θα είμαστε ελεύθεροι», έγραφε ο Θουκυδίδης.
Η Αρχαία Ελληνική Τραγωδία:
Η αρχαία Τραγωδία είναι τελετουργικό θέατρο προς τιμήν του θεού Διόνυσου, θεού της γονιμότητας και της βίας, της μεταμόρφωσης και των ενστίκτων. Βγαίνει μέσα από το συλλογικό ασυνείδητο της κοινωνίας. Μελετάει τη Ζωή στα ακραία όρια της Φύσης, της Ύπαρξης και της Ιστορίας. Είναι ένα βιοπολιτικό θέατρο, που ασκεί δριμύτατη κριτική στο δημοκρατικό πολίτευμα που το γέννησε, με σκοπό το ίδιο αυτό πολίτευμα να βαθαίνει διαρκώς τα χειραφετητικά του χαρακτηριστικά.
Η Τραγωδία, παιδί και μήτρα της Φιλοσοφίας και της Δημοκρατίας, είναι θέατρο καθολικής αμφισβήτησης. Μας προσκαλεί σε μια ριζική επαναξιολόγηση όλων των αξιών της ζωής, με το βλέμμα στραμμένο στον ενεργό και χειραφετημένο πολίτη σε διαρκή εγρήγορση.
Σάββας Στρούμπος
Συντελεστές:
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία, διαμόρφωση χώρου, επιμέλεια κοστουμιών: Σάββας Στρούμπος
Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης
Φωτισμοί: Κώστας Μπεθάνης
Δραματολόγος: Μαρία Σικιτάνο
Photo credits: Αντωνία Κάντα
Δημιουργία αφίσας: SoulDesign
Επικοινωνία παράστασης: Μαριάννα Παπάκη
Διανομή:
Αντιγόνη: Έβελυν Ασουάντ
Κρέων: Κωνσταντίνος Γώγουλος
Τειρεσίας – κορυφαία Χορού: Έλλη Ιγγλίζ
Ισμήνη – Αγγελιαφόρος: Ανδρομάχη Φουντουλίδου
Αίμων: Γιάννης Γιαραμαζίδης
Ευρυδίκη – κορυφαία Χορού: Ρόζυ Μονάκη
Φύλακας – Εξάγγελος: Στέλιος Θεοδώρου – Γκλίναβος
Χορός: η Ομάδα


Με την Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού
Ώρα έναρξης: 21.30.
Διάρκεια παράστασης: 95΄
Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 10 ευρώ
Τοποθεσία: Άλσος Χλουβεράκη, Σητεία
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/8/19
«Αδειούχοι του κάτω κόσμου»


Θεατρική παράσταση «Αδειούχοι του κάτω κόσμου» Ένα έργο του Μανώλη Διακάκη που θα παιχτεί από μέλη του Συλλόγου μας σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γιαννακάκη.
Ώρα 9:00μ.μ.
Τιμή εισόδου 5 ε
Στη Φλέγα στους Τουρτούλους.
ΔΕΥΤΕΡΑ 12/8/2019
Το καλλιτεχνικό σχήμα ΩΔΗπόρος παρουσιάζει τη μουσική παράσταση
«Αχ, η Ξενιτιά…»
Σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη
και κείμενα Νίκης Τρουλλινού


Από την μια άκρη του κόσμου στην άλλη, ‘’όποια πέτρα κι αν σηκώσεις’’ θα βρεις Έλληνες. Μετανάστες και πρόσφυγες, απόγονοι του Οδυσσέα και του Ιάσονα, άνδρες και γυναίκες συνέβαλαν αποφασιστικά με τη δουλειά τους στο οικονομικό θαύμα πολλών χωρών, μαζί και δίπλα σε άλλους λαούς, του Νότου κυρίως. Ειδικά, τους τελευταίους δυο αιώνες, που η φτώχεια και οι πόλεμοι τους έφεραν στα πέρατα της Γης, αλλά και στις θάλασσες, των Ελλήνων οι κοινότητες έγραψαν την δική τους Ιστορία. Αυτήν την ιστορία η παράσταση «Αχ, η Ξενιτιά…» θέλει να αφηγηθεί με όπλα το τραγούδι και το λόγο.


Μουσικές και τραγούδια αγαπημένα ,που συνομιλούν με κείμενα πρωτότυπα και ιστορίες συμπατριωτών μας από το Ντίσελντορφ ως την Κολωνία , το Σίδνεϊ και τη Νέα Υόρκη ως το Μπουένος Άιρες το Γιοχάνεσμπουργκ ,τη Σμύρνη και την Τασκένδη. »Αχ η Ξενιτιά…» Ευχή και κατάρα. Κατάρα και ευχή για τα παιδιά ενός κατώτερου θεού?
Σκηνικά κοστούμια: Άννα Χιλετζάκη
Αφίσα: mosquito A&D
Βίντεο: Δευκαλίων Μανιδάκης
Ερμηνεία: Ανδριανή Κυλάφη
Παίζουν οι μουσικοί:
Αντώνης Νικολιδάκης: ακορντεόν
Άρης Κουτεντάκης: μπουζούκι, κιθάρα
Γιάννης Κιαγιαδάκης: πιάνο
Γιώργος Κριτσωτάκης: τραγούδι, κιθάρα
Ζαχάρης Δραμουντάνης: μπάσο
Κώστας Σφακιανάκης: μπουζούκι, τραγούδι
Μαρία Ιερωνυμάκη: τραγούδι
Διάρκεια 130 λεπτά με διάλειμμα.
Ώρα έναρξης 21.30
Είσοδος ελεύθερη
Φρούριο Καζάρμα
ΤΡΙΤΗ – ΚΥΡΙΑΚΗ 13-18/8/2019
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ


Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας οργανώνει ομαδική έκθεση έργων ζωγραφικής και φωτογραφίας δημιουργών της πόλης μας.
Όλα τα έργα, προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς από τους δημιουργούς τους.
Τα έσοδα από την διάθεση των έργων θα χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση της χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σητείας.
Έργα τους θα εκθέσουν οι :
Ανηψητάκη Βασιλεία. Ζωγραφική
Αυγουστάκη Πόπη
Ζωγραφική
Βενιαμάκης
Στέφανος Φωτογραφία
Γαλανοπούλου
Ισμήνη Ζωγραφική
Γαρεφαλακης
Θεοδοσης Φωτογραφία
Δημητροπουλακης Πέτρος
Ζωγραφική
Ναβροζίδης Γιώργος Φωτογραφία

Καραβιτάκη Εύα. Ζωγραφική
Κουτουκιάδης Κωστής Ζωγραφική

Λιγοψυχακη Κατερινα. Ζωγραφική
Μαυράκη Ανατολή. Ζωγραφική
Μιχελιδακης Βαγγέλης
Φωτογραφία
Παγκανίνι Έμμα Ζωγραφική
Τσαντάκης Μανόλης
Φωτογραφία
Τηνιακός Δημήτρης
Φωτογραφία
Χαρκιολάκη Ελένη Ζωγραφική
«Τεχνοχωρος» του Δήμου Σητείας
ΤΡΙΤΗ 13/8/19
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΛΣΟΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ Β612


Το συγκρότημα Β612 και οι Μανιάτης Παναγιώτης, Γιώργος Παξιμαδάκης και Ελπίδα Χαραλάμπους σας προσκαλούν σε μια μουσική συναυλία γεμάτη αγάπη για τον τόπο μας και τον εθελοντισμό.
Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο Τμήμα Εθελοντών Διασωστών Σαμαρειτών και Ναυαγοσωστών Σητείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


Μουσικοί Συντελεστές
Τραγούδι: Τσιμπιδάκης Μανώλης – Χατζιδάκη Ελπίδα
Κιθάρες: Μιχελάκης Νίκος – Βενιαμάκης Στέφανος
Τύμπανα: Α’ι’λαμακης Νίκος
Μπάσο; : Γεωργαντάκης Γιάννης
Στο λαϊκό πρόγραμμα συμμετέχουν :
Τραγούδι : Μανιάτης Παναγιώτης – Ελπίδα Χαραλάμπους – Παξιμαδάκης Γιώργος
Επιμέλεια προγράμματος – Πλήκτρα : Λυκάκης Γιάννης
Μπουζούκι : Ζαχαριουδάκης Αντώνης
Κιθάρα : Μανιάτης Νίκος
Τύμπανα : A’i’λαμάκης Νίκος Κουπόνι ενίσχυσης 5 ευρώ
Ώρα έναρξης 21.30
Άλσος Χλουβεράκη
ΤΕΤΑΡΤΗ 14/8/19
ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ


Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας και η χορωδία CORO SITIA σε συνεργασία με τον Μανώλη Φραγκούλη παρουσιάζουν μία Αυγουστιάτικη Βαρκαρόλα με παλιά και σύγχρονα τραγούδια για το φεγγάρι, τη θάλασσα και τη νύχτα.
Ώρα έναρξης 21.00
Στο Λιμάνι της Σητείας
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/8/19
Sankara Magic
“Magic inside”
Ένα μοναδικό show «ψευδαισθήσεων» επί σκηνής
για μικρούς και μεγάλους.


Ο κορυφαίος illusionist Σανκάρα και η ομάδα του σε προσκαλούν σε ένα show ψευδαισθήσεων, στο «Magic inside», ένα παιχνίδι μυαλού με πολλές εικονικές-αισθητικές παγίδες, εκεί όπου το λογικό διακυβεύεται και κυρίαρχα επιβάλλεται το ασύλληπτο, σε έναν νοητικό παράδρομο που οδηγεί στο αδύνατο, στο υπερφυσικό ενώ τίποτα δεν μπορεί να παρεμποδίσει τη φαντασία να διαφύγει από τους ορίζοντες της πραγματικότητας.
Ο Σανκάρα, ο άνθρωπος που δεν φοβάται να «παίξει» με τη φωτιά, που καταλήγει αλώβητος από σπαθιά κι από μαχαίρια, από πτώσεις, ρισκάρει έχοντας το πλεονέκτημα του «θάρρους» και της πίστης πως σε έναν μαγικό κόσμο όλα μπορούν να συμβούν ενώ δεν φοβάται την απόδραση ή τη δραπέτευση από τον χωροχρόνο, μεταφέρεται αστραπιαία, εμφανίζεται κι εξαφανίζεται δίχως να σαλέψει στο ελάχιστο η κόρη του ματιού σου, δίχως να σκεφτείς, να υποψιαστείς την επόμενη κίνησή του, διότι είναι εκείνος που έχει μαντέψει ήδη τις σκέψεις σου, έχει ήδη διεισδύσει στα έγκατα του νου σου.
Φαντάσου να βρίσκεσαι εσύ σε αυτή τη σκηνή, να βλέπεις τη μαγεία να ξετυλίγεται μπροστά σου και οι οφθαλμοί σου να μην σε απατούν, να βλέπεις τον μάγο να διακτινίζεται, να τον αποζητάς και να εμφανίζεται πίσω σου, δίπλα σου και να μοιάζει σαν να μην κουνήθηκε ποτέ από τη σκηνή
Αν πιστεύεις στη μαγεία, ο Σανκάρα και η ομάδα του σε περιμένουν για ένα ευφάνταστο show ψευδαισθήσεων. Αν δεν πιστεύεις στη μαγεία, καιρός να διαψευστείς.
Στο Άλσος Χλουβεράκη
Ώρα έναρξης 9 μ.μ.

Τιμή εισιτήριου 10 ευρώ Παιδικό 8 ευρώ
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/8/19
Γιορτή Ψωμιού στους Τουρτούλους


Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Ντίνου Γαλετάκη.
Τιμή είσοδου 5 ευρώ. (με την είσοδο ανά 4 άτομα 1 καραφάκι ρακή, 1 ξύγαλο, 1 κουλουκόψωμο με ντόπιο παξιμάδι και ένα ζυμωτό ψωμί).
Ημερήσια εκδήλωση
Ώρα έναρξης 2μ.μ.
Στη Φλέγα στους Τουρτούλους.
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ 19-24/8/19
«ΕΠΙΦΑΝΙΑ»


ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΔΙΑΝΗΣ ΒΕΛΙΓΡΑΝΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΑΣΤΙΚΟΥΣ ΘΕΟΥΣ. Η ΘΕΪΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ.
Αποτελείται από μία σειρά 50 εικαστικών έργων περίπου, δουλεμένα κυρίως με την τεχνική του λαδιού σε καμβά που από τη μία ,αναδεικνύουν την χαμένη σύνδεση με τη γή και τις παραδόσεις και από την άλλη, προσελκύουν με την ζωντανή έκφραση των προσώπων και των μορφών, την επανασύνδεση μας με το φυσικό μας στοιχείο και περιβάλλον .
Σκοπός της έκθεσης για την Γαία είναι η προσέγγιση της γνώσης για την γη και το περιβάλλον της Κρήτης και όχι μόνο. Ένας τόπος με βαθιά πνευματική- πολιτιστική ταυτότητα και παρελθόν που οι σύγχρονες γενιές αγνοούν. Η έκθεση αυτή προσβλέπει όχι μόνο στην αναμορφωτική εμπειρία του θεατή αλλά και τη συναισθηματική προσέγγιση γύρω από τη φύση και το σεβασμό που πρέπει να της αποδοθεί.


Με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Σητείας και τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικοπολιτικής Ανάπτυξης Σητείας (Δ.Ο.Κ.Α.Σ) και της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
Ώρες Λειτουργίας : 11.00- 13.00 & 18.30 – 20.30 μ.μ.
Τεχνοχώρος
Είσοδος ελεύθερη
ΣΑΒΒΑΤΟ 24/8/19
ΒΡΑΔΥΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟΥ ΤΑΝΓΚΟ


Από το 2011 στην κεντρική πλατεία της Σητείας λαμβάνει μέρος η ετήσια βραδυά Αργεντίνικου Τανγκό η οποία πλέον έχει γίνει θεσμός. Η βραδιά περιλαμβάνει επίδειξη από επαγγελματίες χορευτές αργεντίνικου τανγκό και μιλόνγκα (ελεύθερο-κοινωνικόό χορό). Η αυθεντικότητα και επιτυχία της βραδιάς οφείλονται στους διοργανωτές οι οποίοι έχουν πολλά χρόνια εμπειρίας στο εξωτερικό και στους συμμετέχοντες επαγγελματίες χορευτές με διακρίσεις στην Ελλάδα και εξωτερικό.
Στην φετινή εκδήλωση οι επαγγελματίες χορευτές που συμμετέχουν είναι οι:
GuillermoTorrens
Μαρία Μαραγκάκη
Alexandra Wood
Stefano Fava
Στην Κεντρική πλατεία Σητείας
Ώρα έναρξης 21:00
Είσοδος ελεύθερη
ΚΥΡΙΑΚΗ 25/8/19
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ
Η Παιδική Σκηνή του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ανεβάζει το γνωστό λαϊκό και αγαπημένο παραμύθι των μικρών μας φίλων
«Ο ΠΑΠOYΤΣΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ»,


Το πασίγνωστο παραμύθι γράφτηκε από το Γάλλο συγγραφέα ΣΑΡΛ ΠΕΡΩ το 1812 και από τότε ο πιο παιχνιδιάρης ΓΑΤΟΣ
όλων των παραμυθιών αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους!
Η Ιστορία του παραμυθιού
Το παραμύθι ξεκινάει με μία φαινομενικά αδικία. Ένας φτωχός μυλωνάς αφήνει κληρονομιά
στον πρώτο και τον δεύτερο γιο ότι έχει, και στον τρίτο ένα τσουβάλι με ένα Γάτο!
Ο Γάτος δεν είναι απλώς ένας απλώς Γάτος, αλλά ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ!
Μιλάει σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Φοράει μπότες! και είναι ΕΞΥΠΝΟΣ!
Έτσι θα βοηθήσει τον μικρό γιο στην αρχή να βγάλει χρήματα για να μπορέσει να ζήσει και στην πορεία να τον χρήσει Κόμη
να του δώσει το παλάτι του Γίγαντα και να παντρευτεί την αγαπημένη του Πριγκίπισσα!
Τα διδάγματα του έργου
Τέλος το έργο είναι συνάμα και διδακτικό γιατί μιλάει για το πως δημιουργείται και χτίζεται μία φιλία μέσα απ’ τη διαφορετικότητα, για το δίκαιο και το άδικο,
για την επιπολαιότητα και το κόστος της, για την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια, για την επιβολή της σωματικής δύναμης και τη δύναμη της εξουσίας με σκοπό να κυριαρχήσει ο φόβος και την τελική νίκη της δύναμης του μυαλού και της αγάπης!
Τις σκηνοθετικές οδηγίες έδωσε ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΛΑΛΙΩΤΗΣ, η πρωτότυπη ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ που έγραψε η ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΒΕΛΗ
μέσα από τους στοίχους της ΕΡΙΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ που ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ επί σκηνής οι ηθοποιοί,
σε συνδυασμό με τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑπου παίζουν οι έμπειροι ηθοποιοί
ξεσηκώνουν μικρούς & μεγάλους!
Η ζωγραφική του σκηνικού είναι της ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ ΖΑΠΑΛΤΑ, ενώ την παράσταση έντυσε με τα υπέροχα κοστούμια η ΣΗΛΙΑ ΔΕΜΙΡΗ.
Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Καρβέλη, Κατερίνα Αναστασίου, Σάββας Γραμματικός, Έλενα Αθανασοπούλου και ο Πέτρος Γρύλλος
Ώρα έναρξης 21.οο
Είσοδος 10ε
Προπώληση 8ε (βιβλιοπωλείο Πάπυρος)
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ
Άλσος Χλουβεράκη
ΤΕΤΑΡΤΗ 28/8/19
Άντ. Λονγκ, Τζ. Ουίνφιλντ, Ντ. Σίνγκερ
«Απόψε, ολόκληρος ο Σαίξπηρ!»
Κυρίες, κύριοι και αγαπητά παιδιά!


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο ξακουστός σε όλους μας θίασος, ένας θίασος παγκοσμίου φήμης, ένας θίασος που ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπο, που ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο κυρίες και κύριοι, τον άνθρωπο που αγαπάει το θέατρο αλλά η οικονομική στενότητα δεν του επιτρέπει να παρακολουθήσει πολύ και καλό θέατρο, -τι πολύ; Καθόλου θέατρο, ούτε απ’ έξω δεν περνάει-, ο θίασος μας λοιπόν έρχεται επί σκηνής με μια ανεπανάληπτη προσφορά που θα σας ανακουφίσει από τα βάρη της ζωής: με την αγορά ενός εισιτηρίου, -ναι, καλά ακούσατε, ενός και μόνο εισιτηρίου!-, μπορείτε να απολαύσετε και τα 37 έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε μια παράσταση! Μικροί και μεγάλοι, μαμάδες, μπαμπάδες, παππούδες, γιαγιάδες, εραστές, ερωμένες, θείοι και θειάδες, ελάτε στο μοναδικό αυτό θέαμα που σας υπόσχεται ότι… Απόψε, ολόκληρος ο Σαίξπηρ!, θα σας προσφέρει διασκέδαση και συγκίνηση άνευ προηγουμένου!
Με φρέσκια ματιά, η νέα γενιά καταξιωμένων κωμικών (Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Σταύρος Σβήγκος) αναμετράται με ολόκληρο τον Σαίξπηρ σε μια παράσταση και τα δίνει όλα επί σκηνής. Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε ΟΛΑ! Η ξεκαρδιστική κωμωδία Απόψε, ολόκληρος ο Σαίξπηρ! η οποία έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε Ελλάδα κι εξωτερικό, επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια στη σκηνή και υπόσχεται γέλιο…μέχρι δακρύων!
Καταιγιστικός ρυθμός, εναλλαγές ρόλων, αστείρευτος αυτοσχεδιασμός, ανατρεπτικές καταστάσεις, οδηγούν σε μια αξέχαστη εμπειρία κατά την οποία το κοινό γίνεται κυριολεκτικά παρτενέρ του θιάσου και συμμετέχει με τον παλμό και το κέφι του στη σκηνική δράση. Με αφετηρία τον ευφάνταστο κόσμο του Σαίξπηρ, η παράσταση Απόψε, ολόκληρος ο Σαίξπηρ!μετατρέπεται σε ένα απολαυστικό παιχνίδι απίστευτου γέλιου για όλη την οικογένεια!
Συντελεστές παράστασης
Μετάφραση-σκηνοθεσία:Δημήτρης Μυλωνάς
Σκηνικά-κοστούμια: Αγγελική Αθανασιάδου, Λήδα Σπερελάκη
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης
Επιμέλεια κίνησης: Χρυσηίς Λιατζαβίρη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Σιαμάτρα
Παίζουν : Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Σταύρος Σβήγκος
Τιμή εισιτηρίων : 15 ευρώ Γενική Είσοδος 12 ευρώ (Προπώληση)
Ώρα έναρξης 21.30
Άλσος Χλουβεράκη
Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας