Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Η ανάπτυξη του windsurfing «το μεγαλύτερο όπλο» για την περιοχή Ιτάνου

Η ίδια περίπου με την περυσινή είναι η τουριστική κίνηση εν όψει του Πάσχα, αλλά και της έναρξης της νέας σαιζόν για την περιοχή που δραστηριοποιείται ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου, δηλαδή στο Παλαίκαστρο, στον Κουρεμένο, στην Ζάκρο και στον Ξερόκαμπο.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων. Κοξαράκης, «αυτό που παρατηρείται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο είναι κάποιες κρατήσεις από παλιούς, σταθερούς πελάτες, όχι όμως ένα εντυπωσιακό ποσοστό. Πρόκειται για πελάτες κατ’ εξοχήν από την Γερμανία, ακολούθως από την Ελβετία και την Αυστρία, αλλά και την Αγγλία. Οι εξελίξεις (Brexit) και η αναταραχή βέβαια που υπάρχουν στην Αγγλία αναμένεται να επηρεάσουν και την τουριστική κίνηση όχι μόνο σε τοπικό αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο.
Εν όψει της νέας τουριστικής σαιζόν καταγράφεται μία πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία και τούτο διότι, όπως κάθε χρόνο, αναμένεται σταδιακά να αυξηθεί η κίνηση και κυρίως από τον Μάιο. Προς το παρόν πάντως είμαστε σε μία μάλλον παγωμένη κατάσταση. Αυτό που είναι θετικό είναι οι σταθεροί πελάτες της περιοχής μας, οι οποίοι έρχονται Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο κι ακολούθως».
«Γενικότερα σε ό,τι αφορά την φετινή τουριστική σαιζόν το τοπίο είναι ακόμη θολό για την περιοχή. Εκείνο όμως το οποίο θεωρείται σίγουρο ότι θα επηρεάσει τα δεδομένα είναι η ανάπτυξη του windsurfing στην περιοχή. Για εμάς αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο. Είναι αυτό στο οποίο ευελπιστούμε για να δουλέψουμε τα καταλύματα κι όλοι οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες είτε στο Παλαίκαστρο, είτε στην Ζάκρο, είτε στον Ξερόκαμπο.
Μάλιστα καταγράφεται κι ένα επιπλέον ενδιαφέρον από την Πολωνία. Γενικότερα όμως από πάρα πολλές χώρες, αφού το συγκεκριμένο άθλημα και σπορ είναι ιδιαίτερα αγαπητό από πολλούς ανθρώπους και η περιοχή μας -ως γνωστόν- αποτελεί ένα θαυμάσιο προορισμό για να το απολαύσουν.
Είναι ελπίδα γι’ εμάς αυτή η δυνατότητα και ήδη οι κρατήσεις που υπάρχουν για την φουλ σαιζόν, το 90%, αφορά πελάτες που ασχολούνται με αυτό το σπορ. Εκεί ποντάρουμε όπως και σε όλες τις άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή μας.
Ο Σύλλογος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή προβάλλοντας με κάθε τρόπο την περιοχή και τα πλεονεκτήματά της, συμμετέχοντας σε τουριστικές εκθέσεις όπως την πρόσφατη του Βερολίνου και επιδιώκοντας την συνεχή αναβάθμιση και προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της περιοχής.
Πρέπει να δουλεύουμε ευσυνείδητα, αυτή είναι η σταθερά μας πάνω στην οποία πρέπει να βαδίζουμε. Να προσφέρουμε δηλαδή καλές υπηρεσίες, να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο στους επισκέπτες. Από ‘κει και μετά σε ό,τι αφορά την φετινή σαιζόν δεν πρέπει -νομίζω- να πετάμε στα σύννεφα. Ακούμε φυσικά ότι η Κρήτη αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς, μακάρι αυτό να φανεί στην πράξη. Εύχομαι σε όλους μία καλή τουριστική σαιζόν», κατέληξε ο κ. Κοξαράκης
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας