Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Εθελοντικές δράσεις και στη Σητεία στο πλαίσιο του «Let’s Do It Greece»

Σειρά εθελοντικών δράσεων από σχολεία και φορείς θα πραγματοποιηθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας και στην περιοχή της Σητείας, στο πλαίσιο του «Let’s Do It Greece», της μεγαλύτερης ταυτόχρονης εθελοντικής δράσης της χώρας που πραγματοποιείται την προσεχή Κυριακή 7 Απριλίου για όγδοη συνεχή χρονιά.

Την Πέμπτη
Στις 9 το πρωί της Πέμπτης 4 Απριλίου, το 1ο δημοτικό σχολείο Σητείας – έχοντας ήδη ευαισθητοποιήσει τους μαθητές με προβολή ταινιών σε συνεργασία με τον οργανισμό plasticfreegreece για τις επιπτώσεις της χρήσης του πλαστικού στο περιβάλλον – θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα καταστήματα εστίασης και στις καφετέριες της πόλης προκειμένου να τους προτείνουν να γίνουν σταθμοί του δικτύου «refill greece kai sto potiri moy» ώστε να συμβάλλουν και αυτοί στην προσπάθεια μείωσης της χρήσης του πλαστικού που χρησιμοποιούν, να δώσουν την ευκαιρία και το κίνητρο στους πελάτες τους να μειώσουν τη χρήση των πλαστικών ποτηριών και καλαμακίων και προτείνοντας τους εναλλακτικές λύσεις. Επίσης θα επισκεφτούν τους υποψηφίους δημάρχους της πόλης για να τους ζητήσουν να σχεδιάσουν προγράμματα και δράσεις που θα έχουν ως σκοπό το σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον.
Την Παρασκευή
Την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 10 το πρωί, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας προγραμματίζει επίσκεψη στο ΚΑΠΗ του Δήμου Σητείας, προσφέροντας και δείχνοντας σεβασμό και αγάπη στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας. Οι συμμετέχοντες από τις τάξεις E1 και E2 θα τους αφιερώσουν τραγούδια, θα τους προσφέρουν γλυκά ενώ επίσης θα χορέψουν και θα παίξουν όλοι μαζί παραδοσιακά παιχνίδια.
Την Κυριακή
Στις 9 το πρωί της Κυριακής, η εθελοντική Ομάδα «Λεμ Μπελελέμ» από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας διοργανώνουν εξωραϊσμό και αποκατάσταση του χρώματος των κιγκλιδωμάτων του περιβάλλοντα χώρου στο 4ο δημοτικό σχολείο Σητείας.
Την ίδια ώρα, το δημοτικό σχολείο Παλαικάστρου διοργανώνει σε συνεργασία με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καθαρισμό της παραλίας του Κουρεμένου. Επίσης, στις 10 καθαρισμό στην παραλία διοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Παλαικάστρου και ο Δήμος Σητείας.
Στις 9:30 το πρωί, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πραισού σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Πραισού και ομάδες φίλων του συλλόγου διοργανώνουν καθαρισμό των οδών και των χώρων στάθμευσης Αρχαιολογικών Χώρων Πραισού. Στη 1 το μεσημέρι θα προσφερθεί παραδοσιακό κέρασμα εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Πραισού.
Στις 10 το πρωί, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδίων σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Αχλαδίων και εθελοντές διοργανώνει καθαρισμό οδών και χώρων στάθμευσης των Αρχαιολογικών Χώρων Αχλαδίων. Σημείο συνάντησης θα είναι η Πλατεία Σχολείου στις 10.00 το πρωί. Θα ακολουθήσουν ο καθαρισμός εξωτερικών χώρων των εκκλησιών Αγίου Ιωάννη και Αγίου Χαραλάμπους, στις 12 ο καθαρισμός του Μινωικού θολωτού τάφου ενώ στη 1.30 θα προσφερθεί παραδοσιακό κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αχλαδίων.
Επίσης στις 10, το Παράρτημα Σητείας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας  διοργανώνει  καθαρισμό και καλλωπισμό του χώρου έξω από το ΕΠΑ.Λ. Σητείας, καθώς και τον χώρο εντός του σχολικού κτιρίου που φιλοξενεί το σχολείο.
Το Πολιτιστικό Αργαστήρι Σητείας Δίκτυννα σε συνεργασία με την Σχολή Παραδοσιακών Χορών της Ευαγγελίας Βεζυράκη διοργανώνουν καλλωπισμό του μικρού αμφιθέατρου της πόλης (κάτω απο το 2ο Δημοτικό Σχολείο).
Το Ξενοδοχείο Sitia Beach City Resort & Spa διοργανώνει καθαρισμό της παραλίας του.
Το Θέατρο Σητείας προγραμματίζει καθαρισμό και καλλωπισμό στο άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη στην κεντρική πλατεία της Σητείας.
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές θα ομορφύνει και θα βάψει το σχολείο.
Στις 10:30 το πρωί, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας / Εθελοντές Μεσογειακού/ Ραδιοφωνικού Φεστιβάλ Σητείας θα καθαρίσουν τον χώρο του Λιμενικού Ταμείου Σητείας (Πάπιες).
Την ίδια ώρα, η ομάδα διοργάνωσης του Παιδικού Φεστιβάλ Σητείας σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Σητείας θα καλλωπίσουν και θα ομορφύνουν το Άλσος Χλουβεράκη – τον χώρο που θα υποδεχθεί το Παιδικό Φεστιβάλ το καλοκαίρι.

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας