Όπως εξήγησε, λαμβανομένων υπ’ όψιν των προβλημάτων που δημιουργούνται στα τουριστικά μέρη του Δήμου, αλλά και σε εκείνα που δέχονται μικρότερο όγκο επισκεπτών, ξεκινάει ο αντίστοιχος σχεδιασμός από τις αρχές Μαρτίου, ώστε να υλοποιηθεί μέχρι περίπου τα μέσα Απριλίου ή την περίοδο του Πάσχα ανάλογα με την ημερομηνία της εορτής.
«Στόχος της προσπάθειας είναι να είμαστε έτοιμοι για να υποδεχθούμε τους επισκέπτες στην περιοχή του Δήμου μας.
Η φετινή χρονιά έχει ιδιαιτερότητες δεδομένου ότι σημειώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα, συνεχείς κακοκαιρίες που δημιούργησαν πολλά προβλήματα και συνετέλεσαν ώστε να “πάει λίγο πίσω” ο προγραμματισμός. Διεκόπη βίαια ο σχεδιασμός μας σε ό,τι αφορά κλαδέματα, καθαρισμούς κλπ. προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν με αποτέλεσμα να έχουμε πάει λίγο πίσω όσον αφορά τον προγραμματισμό μας.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί. Αντίθετα θα υλοποιηθεί βάσει προτεραιοτήτων που θέσαμε σε σύσκεψη που έγινε με την συμμετοχή του Δημάρχου Θοδωρή Πατεράκη και των εμπλεκομένων της υπηρεσίας Καθαριότητας, Πρασίνου και των μηχανημάτων του Δήμου.»
Στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί έμφαση ώστε -το αργότερο- μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις παραλίες του Δήμου.
«Η παραλία της Σητείας», συνέχισε, «για άλλη μία φορά τις τελευταίες ημέρες γέμισε από καλάμια, τα οποία προήλθαν από τους ποταμούς που εκβάλουν στην θάλασσα. Θα προχωρήσουμε λοιπόν με μηχάνημα του Δήμου στον καθαρισμό της. Από ‘κει κι έπειτα θα βρούμε και τον τρόπο ή σε συνεργασία με ιδιώτη ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο για να καθαρίσουμε και τα μικρά υπολείμματα της παραλίας ώστε να είναι έτοιμη ως την Μεγάλη Εβδομάδα.
Προβλήματα επίσης υπάρχουν στην παραλία του Κουρεμένου. Εκεί υπάρχει υγροβιότοπος, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε παρέμβαση, όμως έχουμε αναδείξει το θέμα κι έχουμε αποστείλει επιστολή στην Αντιπεριφέρεια στον τομέα της Τεχνικής Υπηρεσίας και Περιβάλλοντος ζητώντας την παρέμβαση της Περιφέρειας. Ζητούμενο είναι να αποσυμφορηθεί το σημείο από τον όγκο των νερών που υπάρχουν. Θα πρέπει να λάβει αποφάσεις η Περιφέρεια ή και το Υπουργείο διότι, επειδή πρόκειται για υγροβιότοπο, πρέπει να υπάρξει ο ανάλογος σεβασμός κι ό,τι προβλέπει η νομοθεσία.
Και στον Ξερόκαμπο, ναι μεν το πρόβλημα δεν είναι πολύ μεγάλο στην παραλία, αλλά απαιτούνται παρεμβάσεις στο παραλιακό δίκτυο.
Ακόμη έχουμε την παραλία στον Γούδουρα και την παραλία στο Μακρύ Γιαλό. Είναι μία μεγάλη παραλία, συγκεντρώνει ένα μεγάλο όγκο επισκεπτών. Σε πρόσφατη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς συναποφασίσαμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται στις οποίες θα προχωρήσουμε ενώ έμφαση θα δώσουμε και στον τομέα της καθαριότητας.
Οι παραλίες θα πρέπει να είναι έτοιμες έως την Μεγάλη Εβδομάδα. Εύχομαι να μην προκληθούν περαιτέρω προβλήματα από μία ίσως νέα κακοκαιρία, η οποία να αλλάξει τον προγραμματισμό δράσεων που θα γίνουν.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ
Πηγή : Ανατολή