Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Τις πλημμυρισμένες περιοχές στη Σητεία επισκέφτηκαν Ι. Πλακιωτάκης, Αλ. Μαρκογιαννάκης

Στην επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης όλων των αναγκαίων πόρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατόν, το μεγάλο εύρος των ζημιών που υπέστη η περιοχή του Δήμου Σητείας αλλά των άλλων Δήμων που επλήγησαν από τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα, εστίασε ο Βουλευτής Λασιθίου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης σήμερα το απόγευμα βρέθηκε στην παραλία της Σητείας, στο ύψος της γέφυρας όπου καταλήγει ο ποταμός Παντέλη κι έκανε λόγο για πραγματικά τρομακτικές εικόνες. Μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη ενημερώθηκαν για όλες τις εξελίξεις από τον Δήμαρχο Σητείας Θοδωρή Πατεράκη ενώ ακολούθως είδαν από κοντά και τις καταστροφές που έχουν προκληθεί στην μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της πόλης, το Sitia Beach.
«Σε συνεργασία του Περιφερειάρχη, των Δημάρχων, όλων μας, οι περιοχές είναι πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είπε ο κ. Πλακιωτάκης. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να χρηματοδοτηθούν άμεσα οι Δήμοι που έχουν πληγεί, Σητείας, Ιεράπετρας, από ότι μαθαίνω και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου έχει υποστεί ανάλογα ζημιές. Να εξευρεθούν όλοι οι αναγκαίοι πόροι σε όλα τα επίπεδα, είτε εθνικοί, είτε κοινοτικοί. Διότι αυτήν την ώρα δεν αρκεί μόνο το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, πρέπει να υπάρξει και κοινοτική χρηματοδότηση. Δεν υπάρχει ακόμη πλήρης αποτίμηση των ζημιών. Είναι πολλές, σε αγροτικά δίκτυα, σε αρδευτικά, δίκτυα ύδρευσης, επαγγελματικούς χώρους, σπίτια … Και το μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης μας, έχει υποστεί τεράστια καταστροφή. Κι ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε λίγο διάστημα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Έχουν καταστραφεί οι παραλίες μας . Πρέπει λοιπόν να κινηθούμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας