Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Ν. Καραμανωλάκη με φορείς του τουρισμού

Ο κ. Νίκος Καραμανωλάκης συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ» συναντήθηκε τη Τετάρτη 3 Απριλίου με εκπροσώπους του τουρισμού και συγκεκριμένα με το πρόεδρο Ξενοδόχων Δήμου Σητείας
κ. Γιάννη Κακουράκη, την πρόεδρο του συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων Σητείας κ. Άννα Ορφανουδάκη, τον κ. Νίκο Τζιρβελάκη πρόεδρο του συλλόγου καταλυμάτων Μακρύ Γιαλού, τον Μάρκο Δασκαλάκη αντιπρόεδρο του συλλόγου καταλυμάτων Ιτάνου και μέλη των Δ.Σ. των παραπάνω συλλόγων.
Ο κ. Καραμανωλάκης παίρνοντας το λόγο είπε ότι «στα πλαίσια των προεκλογικών επαφών και της κατάρτισης του προγράμματος του συνδυασμού του θεωρεί πολύ σπουδαία τη συνάντηση τους  διότι ο τουρισμός πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη του τόπου μας. Δεδομένο είναι όμως ότι ο τουρισμός είναι πολύ ευαίσθητο προϊόν, η αγορά είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και ασταθής και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται από κανένα εφησυχασμός. Υπάρχουν  οι υποδομές ώστε η ανοδική πορεία να αποτελεί μονόδρομο. Εμείς ως συνδυασμός θα στηρίξουμε τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις είναι όμως αναγκαία η δημιουργία  ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος και ενίσχυση των μηχανισμών προβολής και προώθησης. Επίσης πρέπει να ξεφύγουμε από το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που ήταν κάποτε επιτυχημένη συνταγή ως τουριστική στρατηγική τώρα όμως θεωρείται ξεπερασμένη. Να αναζητήσουμε τρόπους ώστε να έχουμε 365 μέρες το χρόνο τουρισμό, κάτι πού μπορεί να επιτευχθεί με ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, όπως είναι ο θρησκευτικός, ο αθλητικός, ο αρχαιολογικός, ο γαστρονομικός, ο καταδυτικός κ.α. Έτσι προσεγγίζοντας και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού θα στηριχτούν εκτός από τα μεγάλα ξενοδοχεία και οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και τα καταλύματα».
Το λόγο έλαβαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και συμφώνησαν ότι υπάρχει η ανάγκη ανάδειξης των πολιτιστικών, ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων και βέβαια του εξαιρετικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Αναγκαία είναι επίσης η αισθητική αναβάθμιση των αστικών και περιαστικών περιοχών, της παλιάς πόλης της Σητείας και της περιοχής της Καζάρμας, η προστασία και η ανάδειξη των φαραγγιών, η αναβάθμιση της περιοχής του Ανάλουκα, του παραλιακού μετώπου της Σητείας, του Μακρύ Γιαλού και του Κουρεμένου και η αναβάθμιση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου. Συζήτησαν επίσης για την ανάγκη ενοποίησης των ΣΧΟΑΠ, την ανάγκη πολεοδόμησης και ένταξης σε σχέδιο πόλης των περιοχών που ορίζει το ΓΠΣ Σητείας, για τα οδικά δίκτυα και πάρα πολλά άλλα θέματα που αφορούν τον τουρισμό.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Καραμανωλάκης δήλωσε ότι «αν οι πολίτες μας εμπιστευθούν το τιμόνι του Δήμου θα είμαστε αρωγός σε κάθε προσπάθεια σας για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας και βέβαια θα αξιοποιήσουμε τις όποιες θετικές πρακτικές είχαν ένα τέτοιο στόχο».

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας