Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Ενημερωτική συνάντηση για το γεωπάρκο Σητείας στο Σχολέιο Δεύτερης Ευκαιρίας

Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία επιλέξαμε να ασχοληθούμε, στο πλαίσιο της δεύτερης διαθεματικής εργασίας, με το Γεωπάρκο Σητείας.  
Στόχος του συγκεκριμένου project, το οποίο έχει τίτλο «Εξερευνώντας διαδρομές του Γεωπάρκου Σητείας», είναι να ενημερωθούμε και να γνωρίσουμε από κοντά το Φυσικό Πάρκο Σητείας, το οποίο χαρακτηρίζεται από πολύ πλούσια γεωκληρονομιά.  
Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε η τρίτη ενημερωτική συνάντηση με τον Συντονιστή του Γεωπάρκου Σητείας, τον κ. Βαγγέλη Περάκη. Ο κ. Περάκης αναφέρθηκε στους οικότοπους, στους υδροβιότοπους και στις προστατευόμενες περιοχές NATURA που υπάρχουν σε όλη την έκταση του Γεωπάρκου Σητείας. Ειδικότερα, τόνισε τη σημασία τους για τη διατήρηση της βιολογικής ποικιλότητας, καθώς και των φυσικών και συναφών πολιτιστικών πόρων. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους κινδύνους που απειλούν τη διατήρηση των συγκεκριμένων περιοχών και στην ανάγκη προφύλαξης και διατήρησής τους.
Ο Συντονιστής του Γεωπάρκου Σητείας  τόνισε τη σημασία του φυσικού μας πλούτου, καθώς και την ανάγκη για προστασία, αλλά και αξιοποίησή του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πολυάριθμες δραστηριότητες που προσφέρονται στους επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Περάκης απάντησε σε ερωτήσεις που έθεσαν οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του σχολείου μας. 
Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Περάκη, για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας να συνεργαστούμε στο πλαίσιο της διαθεματικής μας εργασίας, καθώς και για τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιέρωσε και θα συνεχίσει να κάνει μέχρι την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου project.  
Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σητείας



Συνολικες προβολες σελιδας