Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Καταψηφίστηκε η τροπολογία για τη μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων

https://cdn.cretalive.gr/_largeImage/kefalogiannis_170126_174612.jpg?mtime=20170126174612Με παρέμβαση του Μανώλη Κεφαλογιάννη στο ΕΛΚ η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των επιδοτήσεων κατά 50%, καταψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή.
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ευρωπαϊκή Αριστερά (GUE) η ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς την παραμικρή αντίδραση από πλευράς της κυβερνητικής παράταξης, κατέθεσε προς ψήφιση μία καταστρεπτική τροπολογία για τους Έλληνες αγρότες στην Επιτροπή Γεωργίας που συζητούσε τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027.
Τι ζητούσε με αυτή την τροπολογία;
«Με την τροπολογία αυτή το κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς ζητά η κατανομή των κοινωνικών ενισχύσεων μεταξύ των Κρατών Μελών να γίνεται με πλήρη σύγκλιση, μέχρι το 2027».
Τι θα σήμαινε αυτό τους Έλληνες αγρότες αν ψηφιζόταν;
Ότι οι Έλληνες αγρότες που σήμερα λαμβάνουν επιδοτήσεις που ξεπερνούν τα 50 ευρώ ανά στρέμμα και οι Εσθονοί που λαμβάνουν 11 ευρώ ανά στρέμμα, θα παίρνουν και οι δύο πλέον το ίδιο ποσό δηλαδή 25 ευρώ ανά στρέμμα.
Θα είχαν δηλαδή οι Έλληνες αγρότες μία απώλεια του εισοδήματός τους από κοινοτικές ενισχύσεις της τάξεως του 50%(!!!)
Μία μείωση εισοδήματος που δεν θα τους οδηγούσε απλά στην απόγνωση αλλά πολύ φοβάμαι στον αφανισμό. Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω, τους συναδέλφους μου στο ΕΛΚ, για την αδικία αυτή σε βάρος των Έλληνων αγρότων. Πράγματι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα απέτρεψε την ψήφιση στην Επιτροπή Γεωργίας συντασσόμενο σύσσωμο κατά της τροπολογίας-καταστροφής των Ελλήνων αγροτών που έφερε προς ψήφιση η πολιτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚ"

Πηγή : Creta live


Συνολικες προβολες σελιδας