Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ Σητείας: Με αγώνες θα αποτρέψουμε αυτά που σχεδιάζει η διεθνής Ελίτ και το Παγκόσμιο Κεφάλαιο

https://cdn.cretalive.gr/_largeImage/16710714934_89aa0e7068_k.jpg?mtime=20160401110038Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σητείας
Το Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Σήμερα με τις επιθέσεις που δέχονται τα εργασιακά δικαιώματα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο από τις νεοφιλελεύθερες – ακροδεξιές ατζέντες, είναι ή ώρα της μαζικής και πλατιάς συμμετοχής των εργαζόμενων στα συνδικάτα.
Συνδικάτα δημοκρατικά, ενωτικά και ακηδεμόνευτα όπου θα ακούγεται η φωνή των εργαζόμενων.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την έξοδο από την σκληρή επιτροπεία των μνημονίων ψήφισε μέτρα υπέρ των εργαζόμενων και του κοινωνικού κράτους όπως επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας (που καταργήθηκαν από την συγκυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου), την κατάργηση του υπο-κατώτατου και την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 Ευρώ, την δωρεάν πρόσβαση σε 2.500.000 ανασφάλιστους στα δημόσια νοσοκομεία και αμέτρηρων άλλων κοινωνικών παροχών προς τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας για την στήριξη τους και την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής που δεν χωράνε σε ένα δελτίο τύπου.
Χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολύ περισσότερα για την στήριξη της εργασίας ενάντια στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα του κεφαλαίου.
Με την ευκαιρία της εργατικής πρωτομαγιάς, της γιορτής της εργατιάς, δίνουμε το μήνυμα ότι: Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία μπορούν με αγώνες να αποτρέψουν αυτά που σχεδιάζει η διεθνής Ελίτ και το Παγκόσμιο Κεφάλαιο.

Πηγή : Cretalive

 

Συνολικες προβολες σελιδας