Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Ο καιρός στην Κρήτη θυμίζει καλοκαίρι: Στους 30°C η μέγιστη θερμοκρασία

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2019-03-18/beach.jpg Οι καιρικές συνθήκες είναι καλοκαιρινές – Στην Κρήτη οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες πανελλαδικά
Ποιος Απρίλιος; Ο καιρός στην Κρήτη τη Μεγάλη Πέμπτη μόνο καλοκαίρι θυμίζουν, αφού οι Κρητικοί με το ζόρι δεν έβαλαν τα σορτσάκια. Ήταν αναμφισβήτητα καιρός για παραλία και το… «λένε» και οι αριθμοί.

Σύμφωνα με το meteo.gr, το θερμόμετρο «χτύπησε» κόκκινο σε πολλές περιοχές της Κρήτης. Μάλιστα το νησί συγκέντρωσε τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες πανελλαδικά αν αναλογιστεί κανείς πως στη Νεάπολη Λασιθίου το θερμόμετρο έδειξε 30,8 βαθμούς Κελσίου.
Στον παρακάτω πίνακα καταγράφονται οι οχτώ υψηλότερες θερμοκρασίες στην Ελλάδα, όπως τις μεταδίδει το Εθνικό Αστεροσκοπείο.
Το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης λοιπόν, οι θερμοκρασίες ήταν ως εξής:

Πάντως, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω της αφρικανικής σκόνης που κάνει αισθητή την παρουσία της στο νησί. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους κυρίους Λαγουβάρδο και Ντάφη «η υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης εντοπίζεται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 3 km και οι πηγές της εντοπίζονται στη Λιβύη σε περιοχές με αλλουβιακές αποθέσεις, δηλαδή εκτάσεις με αργιλώδη εδάφη και ψιλή άμμο. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή της Λιβύης, λόγω του συνδυασμού των χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο με τις υψηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οδηγεί στην ανύψωση μεγάλης ποσότητας σκόνης και μεταφορά της προς τη χώρα μας».

Ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή
Ηράκλειο: Προβλέπεται αραιή συννεφιά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-23 βαθμούς Κελσίου. Οι ασθενείς νότιοι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς.
Ρέθυμνο: Προβλέπεται συννεφιά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Χανιά: Προβλέπεται συννεφιά και διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από νοτιοανατολικές διευθύνσεις.
Άγιος Νικόλαος: Προβλέπεται συννεφιά θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-26 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς άνεμοι.
Για αναλυτικές προβλέψεις του καιρού στην Κρήτη, μπείτε ΕΔΩ.

Πηγή : Νέα Κρήτη


Συνολικες προβολες σελιδας