Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Συμμετοχή του Γεωπάρκου της Σητείας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου ITB 2019

Το Γεωπάρκο της Σητείας μαζί με τα Γεωπάρκα της Λέσβου, του Ψηλορείτη,  και του Τροόδους τα οποία είναι αναγνωρισμένα ως παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO, συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ΙΤΒ) του Βερολίνου, που διεξήχθη από 6έως 10 Μαρτίου 2019 .
Η συμμετοχή μας  πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου “ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ – GEOTOURISM IN INSULAR GEOPARKS (GEO-IN)” που εντάσσεται στο πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας “ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020” με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Το Γεωπάρκο εκπροσώπησε η Ελευθερία Κουμεντάκη υπάλληλος του Δήμου Σητείας.
Τα Γεωπάρκα είχαν μια ξεχωριστή παρουσία στην έκθεση,  με στόχο την προβολή και την ανάδειξη των περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί  Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO, ως προορισμοί βιώσιμου τουρισμού.
Η συμμετοχή στη μεγαλύτερη διεθνής τουριστική έκθεση στο κόσμο αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για την προβολή της Σητείας με στόχο την  ανάπτυξη του Γεωτουρισμού, την προβολή των τοπικών προϊόντων και την αειφόρο ανάπτυξη.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζάκρου, την επιχείρηση αρωματικών φυτών του Κωστή Παπαδάκη για τα προϊόντα που μας προσέφεραν και τον ΟΑΣ για την υποστήριξη και για τα κεράσματα των παραδοσιακών γλυκών στο περίπτερο του Γεωπάρκου.
Από το Γεωπάρκο Σητείας
 

Συνολικες προβολες σελιδας