Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

«Αν φανεί η διάθεση των κατοίκων για επανίδρυση του Δήμου Μακρύ Γιαλού, το αίτημά μας θα προχωρήσει»

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/makry-gialos-ierapetra-crete-12-jun-2015-1-general-fullscreen-1_1_radiolasithi.gr_.jpgΜια πρωτοβουλία κατοίκων του Μακρύ Γιαλού που έχει κάνει συγκεκριμένες κινήσεις τα περασμένα χρόνια, φαίνεται πως έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου της, που δεν είναι άλλος από την επανίδρυση του Δήμου Μακρύ Γιαλού.

Ο Μπάμπης Παπαδάκης, μέλος της πρωτοβουλίας μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, μετά τη συνάντηση με τον κυβερνητικό βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη, για την προσπάθεια που γίνεται αναφέροντας πως η ομάδα πρωτοβουλίας έχει αποστείλει συγκεκριμένα υπομνήματα με το αίτημα της, σε όλους τους Υπουργούς Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας λάβει θετικές απαντήσεις στο αίτημα τους.
Όπως είπε ο κ. Παπαδάκης οι πρώτες απαντήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν πως το αίτημα για την επανίδρυση του Δήμου Μακρύ Γιαλού θα μπορούσε να εξεταστεί και τελικά προχωρήσει μετά τις εκλογές μαζί με άλλα 47 αιτήματα Δήμων όλης της χώρας, εφόσον φανεί πως αυτό το στηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής.
Η συνάντηση με τον κ. Θραψανιώτη έγινε ώστε να υπάρξει ενημέρωση των κατοίκων για την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, ώστε να φανεί αν μπορεί ο Μακρύ Γιαλός να προχωρήσει το αίτημα του γιαυτό και δεν υπήρξε καμία επίσημη πρόσκληση στους Δήμους Ιεράπετρας και Σητείας.
Στη συζήτηση που έγινε με τον κ. Θραψανιώτη αυτό που τονίστηκε και από τον ίδιο είναι πως το αίτημα θα μπορέσει να προχωρήσει μόνο αν φανεί πως υπάρχει σαφής βούληση της πλειοψηφίας με επιπλέον θετικό για τον Μακρύ Γιαλό την περίπτωση της διχοτόμησης η οποία θα εκτιμηθεί σε σχέση με τα προβλήματα που προκαλεί στην περιοχή.
Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε πως δεν υπάρχει πρόθεση να τεθεί το θέμα με προεκλογικό χαρακτήρα, κάλεσε όμως κάθε υποψήφιο Δήμαρχο σε Ιεράπετρα και Σητεία να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο αίτημα που μπαίνει από την ομάδα πρωτοβουλίας.
Από εδώ και πέρα όπως λέει θα ακολουθήσουν επίσημες συναντήσεις του Συλλόγου με τους Δήμους Ιεράπετρας και Σητείας και θα γίνει επικαιροποίηση όλων των στοιχείων που δείχνουν την ξεκάθαρη, όπως λέει, βούληση των κατοίκων, για επανίδρυση του Δήμου Μακρύ Γιαλού.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας