Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Η παράνομη στάθμευση οχημάτων δημιουργεί πολλά προβλήματα στη Σητεία

Συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Κυκλοφοριακού του Δήμου Σητείας υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Νίκου Κοζυράκη.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δ.Σ., της Αστυνομίας, των επαγγελματιών Ταξί, των εκπαιδευτών οδήγησης, των ξενοδόχων και άλλων μελών της Επιτροπής.
Σύμφωνα με το Τελωνείο Σητείας η παράνομη στάθμευση οχημάτων στον χώρο του προς την οδό Καραβελάκη δημιουργεί εμπόδια στην διέλευση των οχημάτων της υπηρεσίας, αλλά και των κατασχεθέντων. Όπως αναφέρθηκε, δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν κολονάκια σε οποιοδήποτε σημείο. Η δε σηματοδότηση προϋποθέτει κυκλοφοριακή μελέτη. Αποφασίστηκε να διερευνηθεί το καθεστώς της ιδιοκτησίας έξω από την περιοχή του Τελωνείου και εφ’ όσον ο χώρος ανήκει στην υπηρεσία θα μπορεί και να προβεί στην ανάλογη σηματοδότηση.
Η Μονάδα της Αεροπορίας έθεσε τη στάθμευση στην Λέσχη της Αεροπορίας, που εμποδίζει την είσοδο και την έξοδο των οχημάτων της Αεροπορίας. «Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει και διάβαση τυφλών από την μία πλευρά και ποδηλατοδρόμος από την άλλη. Αυτό που είναι υπό διερεύνηση είναι κατά πόσον χρειάζεται και η προσθήκη κάθετης σήμανσης, ώστε να απαγορεύεται το παρκάρισμα. Δεν μπορούν να τοποθετηθούν πλαστικοί πάσσαλοι», εξήγησε ο κ. Κοζυράκης.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και αίτημα πολίτη για θέση ΑΜΕΑ έξω από την οικία του. Βάσει των σχετικών εγγράφων που προσκομίστηκαν στην Επιτροπή εγκρίθηκε το αίτημα και θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία της προώθησης του θέματος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας