Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Ο καιρός στην Κρήτη: Θυελλώδεις βοριάδες, βροχές και τσουχτερό κρύο

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2019-03-27/pexels.jpgΧειμωνιάτικος καιρός από σήμερα έως το τέλος Μαρτίου - Δείτε αναλυτικές προγνώσεις για τον καιρό στο νησί μας
«Mάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης», έλεγαν οι παλιοί και ο φετινός Μάρτιος μάλλον βάλθηκε να το επιβεβαιώσει έστω και λίγο προτού εκπνεύσει.

Από σήμερα Τετάρτη και έως το τέλος του μήνα ο καιρός θα χαλάσει και θα αποκτήσει ένα χειμωνιάτικο «πρόσωπο», καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα διασχίσει τα νότια τμήματα της Ελλάδας κινούμενο προς τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).
Αναμένεται από την Πέμπτη η έλευση ιδιαίτερα ψυχρών αερίων μαζών από τα βόρεια και η επικράτηση θυελλωδών έως πολύ θυελλωδών βοριάδων μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου. Η θερμοκρασία σταδιακά θα υποχωρήσει σημαντικά, ενώ παράλληλα στα ανατολικά και στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι μέχρι δέκα μποφόρ, οι οποίοι αναμένεται να παρουσιάσουν ιδιαίτερη…εμμονή.
Τα εντονότερα φαινόμενα προβλέπονται κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης εκ νέου της Κρήτης. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ οι βροχοπτώσεις θα είναι περιορισμένες και θα εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στην Κρήτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στην Κρήτη μέχρι και την Κυριακή 31 Μαρτίου
Ηράκλειο
Νεφελώδης προβλέπεται ο καιρός για σήμερα, Τετάρτη 27 Μαρτίου, στο Ηράκλειο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 18 βαθμούς Κελσίου.
Ωστόσο την Πέμπτη 28/3 σημειώνεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στους 15 βαθμούς Κελσίου με βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους. Παρόμοια βροχερό θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή 29/3 με την ανώτερη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 13 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο υποχωρεί ακόμη περισσότερο ο υδράργυρος και το τσουχτερό κρύο θα είναι πλέον αισθητό με το θερμόμετρο να δείχνει 12 βαθμούς Κελσίου ενώ αναμένεται να σημειωθούν και ασθενείς βροχοπτώσεις. Την Κυριακή επανέρχονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά και πάλι τους 12 βαθμούς Κελσίου.
Άγιος Νικόλαος
Σε υψηλά επίπεδα διατηρείται η θερμοκρασία την Τετάρτη 27 Μαρτίου στον Άγιο Νικόλαο με την υψηλότερη να ανέρχεται στους 20 βαθμούς Κελσίου και τη χαμηλότερη στους 11. Ωστόσο από την Πέμπτη 28/3 ξεκινά η πτώση της θερμοκρασίας με την υψηλότερη να φτάνει στους 17 βαθμούς και τη χαμηλότερη στους 14 ενώ αναμένονται και βροχοπτώσεις.
Την Παρασκευή 29 Μαρτίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή του με τη θερμοκρασία να πέφτει στους 15 βαθμούς Κελσίου η υψηλότερη και 12 η χαμηλότερη. Το Σάββατο 30/3 και την Κυριακή 31/3 θα είναι επίσης βροχερές μέρες στον Άγιο Νικόλαο με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 11 και 14 βαθμούς αντίστοιχα.

Χανιά
Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 27 Μαρτίου στα Χανιά με την υψηλότερη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 19 βαθμούς Κελσίου και τη χαμηλότερη στους 12.
Ωστόσο από την Πέμπτη 28/3 σημειώνεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας στους 14 βαθμούς Κελσίου με βροχοπτώσεις να κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού τόσο την Παρασκευή 29/3 όσο και το Σάββατο 30/3 με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 12 βαθμούς Κελσίου.
Από την Κυριακή 31/3 οι βροχοπτώσεις φαίνεται να εξασθενούν σταδιακά και η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Ρέθυμνο
Νεφελώδης καταγράφεται ο καιρός την Τετάρτη 27 Μαρτίου στο Ρέθυμνο με τη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 17 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη 28 Μαρτίου θα σημειωθούν ισχυρές βροχές ενώ θα σημειωθεί και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στους 16 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή ισχυρές καταιγίδες θα χτυπήσουν το Ρέθυμνο ενώ θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στους 13 βαθμούς Κελσίου η υψηλότερη και στους 10 η χαμηλότερη. Το Σάββατο 30 Μαρτίου αλλά και την Κυριακή 31/3 θα συνεχιστεί η κακοκαιρία με το θερμόμετρο να δείχνει 11 και 12 βαθμούς αντίστοιχα.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας