Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Εσπερίδα για τη νέα κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), η οποία ζητάει περισσότερα και δίνει λιγότερα

Οι Επιδοτήσεις μετά το 2020

Η Ένωση Σητείας παρακολουθεί και ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία και την προοπτική εφαρμογής της νέας ΚΑΠ 2020-2027 της οποίας τα κείμενα των κανονισμών της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινή Γεωργική πολιτική συνοψίζονται μέσα σε δυο  βασικούς άξονες.


– Ο μειωμένος προϋπολογισμός για τις άμεσες ενισχύσεις και ακόμα πιο μειωμένος για τα αγροτικά προγράμματα.
– Οι απαιτήσεις, για τα μέτρα πολλαπλής συμμόρφωσης , οι οποίες είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με την περίοδο 2014-2020 προκειμένου να λάβει ένας παραγωγός την επιδότηση.

Οι αγρότες και ο διοικητικός μηχανισμός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που επιβάλλουν διαφορετικές λογικές από αυτές των προηγούμενων ετών με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής γεωργικών συμβουλών και την δημιουργία ενός συστήματος παρακολούθησης καλλιεργειών το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με αυτό του ΟΣΔΕ (Επιδοτήσεις).

Για την  εφαρμογή του πλαισίου, τα κράτη μέλη πρέπει να ορίσουν ένα εθνικό πρότυπο λαμβάνοντας υπόψη και τα ειδικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης περιοχής με στόχευση

– Στο δίκαιο εισόδημα
– Στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού
– Στην ανάπτυξη της υπαίθρου
– Στην διαχείριση κινδύνου
– Στην κλιματική αλλαγή
– Στην βιωσιμότητα
– Στην καινοτομία
– Στην ασφάλεια τροφίμων

Στο πλαίσιο αυτό της νέας ΚΑΠ η οποία θέτει την εισαγωγή της τεχνολογίας και της καινοτομίας στο χωράφι ως το μεγάλο ζητούμενο και τη βαρύτητα για την προστασία του περιβάλλοντος με μετρήσιμα στοιχεία απαιτώντας ταυτόχρονα από κάθε κράτος να οραματιστεί, σχεδιάσει και υλοποιήσει το δικό του πρόγραμμα, θεωρούμε υποχρέωσή μας  σε συνεργασία με τη ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ να ενημερώσουμε αναλυτικά τους αγρότες της περιοχής μας.

Η ενημέρωση θα γίνει στις 5 Μαρτίου ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας από τον κ. Δημήτρη Καπνιά, Διευθυντή Έργου ΟΣΔΕ της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ    και εκπρόσωπο τον Ευρωπαίων αγροτών στην επιτροπή διαλόγου Ε.Ε. για τις άμεσες ενισχύσεις και το πρασίνισμα.

Για την Ένωση Σητείας ΑΕΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μανώλης Μαυροματάκης


 

Συνολικες προβολες σελιδας