Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Ο καθαρισμός της παραλίας στον Ανάλουκα

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σητείας εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν κάποια θέματα κατόπιν σχετικής εισήγησης του μέλους της Επιτροπής κ. Στέλλας Αϊλαμάκη αλλά και του κ. Πέτρου Δημητροπουλάκη.

Η κ. Αϊλαμάκη έθεσε τον καθαρισμό της παραλίας (αλλά και συνολικά του πετάλου) στον Ανάλουκα, ένα σημείο που δυστυχώς συχνά λόγω των ρευμάτων συγκεντρώνει πολλά σκουπίδια δημιουργώντας μία πολύ άσχημη εικόνα. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται αντιληπτή και από τους επισκέπτες που περνούν από το σημείο με κατεύθυνση το φοινικόδασος στο Βάι.
Η κ. Αϊλαμάκη πρότεινε -με τη συμμετοχή και των υπηρεσιών του Δήμου φυσικά- τον εθελοντικό καθαρισμό, στον οποίο να συμμετέχει το σύνολο των υποψηφίων (δημάρχων και δημοτικών συμβούλων), αλλά και φορέων που εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού, όπως καταλύματα, ξενοδοχεία, καταστήματα εστίασης, καθώς και πολιτιστικοί σύλλογοι, αλλά και εθελοντικές ομάδες. Να γίνει ένας μεγάλος καθαρισμός πριν το Πάσχα και ακολούθως τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα καθ’ όλη την τουριστική περίοδο ώστε να μην συσσωρεύονται τόσα πολλά απορρίμματα στο σημείο και η κατάσταση να είναι καλύτερη.
«Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Η κ. Αϊλαμάκη πρότεινε τον καθαρισμό της περιοχής του Ανάλουκα με εθελοντική δράση που θα γίνει υπό την αιγίδα της Υπηρεσίας Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου. Δεσμευτήκαμε λοιπόν ότι θα διερευνήσουμε το καθεστώς όσον αφορά τις αδειδοτήσεις για την παραλία και θα καθορίσουμε ημερομηνία εθελοντικής δράσης πριν το Πάσχα η οποία ίσως επεκταθεί και μελλοντικά και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε να διατηρείται όσο το δυνατόν καθαρή η παραλία του Ανάλουκα», είπε ο κ. Κοζυράκης.
«Το ζητούμενο είναι και ο καθαρισμός της άμμου, γενικότερα στις παραλίες. Δυστυχώς το μηχάνημα του Λιμενικού Ταμείου δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ογκώδη υλικά που βρίσκονται στις παραλίες. Υπάρχει η σκέψη και θα γίνει επαφή ώστε να μισθωθεί ιδιώτης προκειμένου με τα κατάλληλα μηχανήματα να καθαριστούν οι παραλίες, αφού το πρόβλημα εντοπίζεται και στην παραλία της Σητείας. Επίσης λογική της Επιτροπής είναι να δημιουργηθεί ένα υπόβαθρο τώρα ώστε μετά τις εκλογές η Επιτροπή με την όποια σύνθεσή της, να διευρύνει τη θεματολογία της και την συμμετοχή της σε θέματα που μέχρι τώρα δεν ασχολιόταν», κατέληξε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας