Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

“Ο Δήμος Σητείας δεν είχε την δυνατότητα χρηματοδότησης για τα σφαγεία”

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Σητείας. Ο κ. Θοδωρής Πατεράκης. Αναφέρθηκε στα δημοτικά σφαγεία, «ένα θέμα για το οποίο υπάρχει μία παραφιλολογία, όσον αφορά την λειτουργία τους.
Όταν ανέλαβα καθήκοντα, είπε, τα σφαγεία ήταν κλειστά διότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να λάβει άδεια λειτουργίας τους. Με την ανάληψη των καθηκόντων ζητήθηκε από ειδικούς η σύνταξη μελέτης για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Η μελέτη παρουσιάστηκε στο τότε Δ.Σ. παρουσία όλων των εμπλεκομένων (κρεοπωλών, κτηνοτρόφων κλπ.) και την συμμετοχή της αντιπολίτευσης του κ. Νίκου Κουρουπάκη, κι ανέδειξε ότι ένα δημοτικό σφαγείο στην περιοχή της Σητείας δεν είναι βιώσιμο. Μάλιστα προτάθηκε μέσα από την μελέτη η δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης με την συμμετοχή κτηνοτρόφων, κρεοπωλών, τυχόν ιδιωτών και φυσικά του ιδιοκτήτη δηλαδή του Δήμου για να λειτουργήσουν τα σφαγεία, πρόταση που έγινε αποδεκτή, αλλά δεν “περπάτησε” στην συνέχεια όχι όμως με ευθύνη του Δήμου».
Αναφέρθηκε και στο παράδειγμα των σφαγείων της Νεάπολης. Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Σητείας -απαντώντας σε δημοσιεύματα και αναφορές- δεν έχασε καμία ευκαιρία σε ό,τι αφορά χρηματοδοτήσεις, αφού δεν είχε την δυνατότητα χρηματοδότησης δεδομένου ότι τα σφαγεία δεν λειτουργούσαν. Για να αντιμετωπιστεί το θέμα των σφαγείων θα πρέπει να επανέλθει η πρόταση της μελέτης”.
Μ.Ψ.

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας