Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Οι μεγάλες ζημιές από πυρκαγιές στο νομό Λασιθίου είναι από τη ΔΕΗ

O διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης αρχιπύραρχος Νικόλαος Λαγουδάκης αποκάλυψε ότι «τα μεγάλα συμβάντα και οι μεγάλες ζημιές στο Νομό Λασιθίου
είναι από τη ΔΕΗ» και ζήτησε τη συνδρομή της Αντιπεριφερειάρχου κας Πελαγίας Πετράκη για παρέμβαση προς το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) για να ευαισθητοποιηθεί στο ζήτημα αυτό και να πειστεί, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές, τις ημέρες που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαϊών (με δείκτες 3 ή 4), να βγάζει ένα όχημα για περιπολία με τεχνικό προσωπικό σε επικίνδυνες περιοχές. Ο τεχνικός ΔΕΔΔΗΕ έχει την εμπειρία για να διακρίνει από μακριά ενδεχόμενο κίνδυνο σε ένα πυλώνα του δικτύου για να προλάβει και αποτρέψει ενδεχόμενη πυρκαϊά, είπε.
Αλλά και ο διοικητής της Π.Υ. Αγίου Νικολάου Μιχ. Βασιλάκης μίλησε για δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί κατά της ΔΕΔΔΗΕ- ΔΕΗ για υποθέσεις που η ανακριτική διαδικασία έχει δείξει τα δίκτυα ως αιτία πρόκλησης αρκετών πυρκαϊών!
«Θέλουμε να προλάβουμε δύσκολες καταστάσεις, επενδύουμε στην πρόληψη και θα ξεκινήσουμε μια καμπάνια ενημέρωσης, σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία και την Αστυνομία, αλλά χρειαζόμαστε και κάθε Δήμο με τον εντεταλμένο αντιδήμαρχό του, να συμμετέχει. Θα πάμε στις έδρες των δήμων, στα χωριά με πυροσβεστικές δυσκολίες και προβλήματα».
Επίσης τόνισε ότι αφού η Π.Υ. εξαντλήσει ό,τι προβλέπει η νομοθεσία, αφού δεν μπορεί να πράξει διαφορετικά, είναι αναγκασμένη να εφαρμόσει το νόμο, επιμένοντας και στην επιβολή προστίμων. «Είμαστε εδώ για να προστατεύουμε τη ζωή και την περιουσία του κόσμου, αλλά δεν θα επιτρέψουμε στους λίγους να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία των πολλών. Ως γνωστόν, στο «Μάτι» από μια στοίβα χόρτα που έβαλε κάποιος να κάψει, κάηκαν 100 άνθρωποι και 2.000 κατοικίες… Και το ότι αυτό έγινε στο «Μάτι» δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει και στην Κρήτη, αλλά δεν θέλουμε να γίνει…! Αφού θα έχει εξαντληθεί η προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου, δεν θα υπάρχει μετά καμιά δικαιολογία, να επικαλεστεί κάποιος ότι δεν ήξερε… Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλουμε τα αυστηρότερα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία, σε σχέση με την καύση μέσα στην αντιπυρική περίοδο».
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας